5szerlok 16.07.13, 09:51 Witam, miejsc jest 90, ja jestem 122. Są jakieś szanse, że ktoś zrezygnuje i kreska dojedzie aż do mnie? Czy raczej bez szans i mogę składać na inny kierunek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
happy91 Re: KUL FILOLOGIA ANGIELSKA 21.07.13, 15:37 Hej, a starasz się o przyjęcie na studia licencjackie czy mgr? ;) zostałam przyjęta na mgr i raczej składam dokumenty, umcs robi nabór dopiero we wrześniu, lepiej nie ryzykować bo co ja potem zrobię jak mnie tam nie zechcą :D poczekaj na razie, może ktoś zwolni miejsce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lovelymocochang Re: KUL FILOLOGIA ANGIELSKA 04.08.13, 13:44 Hej:) jestem jedną ze świeżo przyjętych studentek anglistyki :) szukam i szukam ale po ludziach z tego kierunku ani śladu, mam więc nadzieję że ktoś się odezwie:) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
happy91 Re: KUL FILOLOGIA ANGIELSKA 07.08.13, 17:56 Hej:) a wybierasz się na studia licencjackie czy magisterskie?:) ja właśnie zaczynam studia II stopnia, pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
lovelymocochang Re: KUL FILOLOGIA ANGIELSKA 07.08.13, 21:27 studia licencjackie:) dopiero zaczynam i będę się ubiegać o akademik:) happy91 a ty co sądzisz o anglistyce? bo słyszałam wiele zróżnicowanych opinii o tym kierunku no ale niestety anglistyka była moim marzeniem od lat podstawowki:) Odpowiedz Link Zgłoś
happy91 Re: KUL FILOLOGIA ANGIELSKA 13.08.13, 18:22 Jeśli chodzi o filologię na KUL to nie mam zdania ponieważ licencjat obroniłam na uczelni w innym mieście... i szczerze to nadal zastanawiam sie nad rekrutacją na umcs.. a jeśli chodzi o kierunek to absolutnie nie uważam ostatnich 3 lat za zmarnowane;) ukończyłam studia na specjalizacji nauczycielskiej, w myśl nieistniejącej już ustawy - dwukierunkowo z dodatkowym WOSem. Z tego co wiem to teraz już studentów 1 roku nie zamęczają dodatkowym przedmiotem :) Zastanów się dobrze na jaką specjalizację się zdecydujesz. Dużo moich znajomych wybrało translatorykę - bo było mniej zajęć a teraz narzekają,że nie mają gdzie zrobić magisterki bo uczelnie w większości pprzyjmują studentów po profilu nauczycielskim;p jest ciężko, to prawda. Zwłaszcza na 1 roku, przetrwają najlepsi, dużo osób rezygnuje po 1 sesji...ale to kwestia bardziej przystosowania i własnej woli niż trudności materiału. Po prostu trzeba się uczyć na bieżąco. Nie możesz sobie pozwolić na zaległości bo sobie nie poradzisz, tempo na różnych przedmiotach jest bardzo duże. Przygotuj się na siedzenie wieczorami/nocami i czytanie, czytanie, czytanie :P nie wszystko jest ciekawe i fascynujące, np gramatyka kontrastywna albo semantyka leksykalna ^^ ale da się to przeżyć! chcieć to móc :) Odpowiedz Link Zgłoś
1zilot Re: KUL FILOLOGIA ANGIELSKA 26.09.13, 21:22 Siemka również jestem świerzo przyjętym studentem filologii na KUL. Jeśli chcesz pogadać o tematyce naszego kierunku lub po prostu poznać kogoś z wydziału czekam na odpowiedź. Pozdraiam Odpowiedz Link Zgłoś