Dodaj do ulubionych

Zwolnienia z w-f na studiach

IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 31.07.04, 22:22
Jak wygląda sytuacja ze zwolnieniami z zajęć w-f na studiach? Jeśli lekarz
wystawi mi takie zwolnienie na semestr albo na cały rok to gdzie muszę z nim
iść i czy może się zdarzyć że uczelnia nie uzna takiego zwolnienia?
Szczególnie interesuje mnie jak to jest na AE Kraków, ale piszcie też jak
jest na innych uczelniach.
Obserwuj wątek
    • mjb84 Re: Zwolnienia z w-f na studiach 01.08.04, 00:01
      Pisze jak jest na UJ, prawdopodobnie analogicznie bedzie na AE. Najlepiej
      jednak spytac sie na pierwszych zajeciach (na ktore bez wzgledu na zwolnienie i
      tak bedziesz musial sie stawic).
      Musisz isc ze zwolnieniem do studium WF, ale oni uznaja tylko zwolnienia
      wystawione przez komisje (w postaci jednego lekarza w ZOZ na Armii Krajowej),
      zdarza sie, ze komisja nie potwierdza zwolnien wystawionych przez innych
      lekarzy. Tak jest w przypadku zwolnien z semestru lub roku - 'dorazne', krotsze
      zwolnienia zalatwia sie u prowadzacego zajecia - trzeba po prostu przyniesc
      ksiazeczke zdrowia z wpisem od lekarza, pan(i) usprawiedliwi wtedy nieobecnosc.
    • Gość: kacha Re: Zwolnienia z w-f na studiach IP: *.icpnet.pl 01.08.04, 12:34
      Nie wiem jak jest na AE, ale na AM jak ktoś ma zwolnienie to musi sobie biegać
      na wykłady z wf'u:(
    • Gość: Clean Re: Zwolnienia z w-f na studiach IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 01.08.04, 13:12
      Ech, wy leserzy ;)
    • Gość: Michał TAKIE PYTANIE ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 81.190.171.* 01.08.04, 15:44
      Czy na każdym kierunku studiów jest WF ?
      • Gość: Stronh MAn Re: TAKIE PYTANIE ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 01.08.04, 16:04
        lenie.
        • Gość: xyz Re: TAKIE PYTANIE ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 19:54
          jak jest na UW??
      • Gość: Michał Re: TAKIE PYTANIE ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 81.190.171.* 01.08.04, 20:13
        Jak jest na PW ? :-)
      • kociamama Re: TAKIE PYTANIE ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.08.04, 22:16
        Gość portalu: Michał napisał(a):

> Czy na każdym kierunku studiów jest WF ?

NIestety nie, a szkoda. Ja bym wprowadzila wszedzie obowiazkowy, a jak ktos
        porzynosi zwolnienie to rehabilitacje, gimnastyke korekcyjna, czy jakkolwiek to
        sie nazywa.

To straszne, ze czesto sport wsrod studentow uznany jest za cos malo trendy
        i/lub po prostu glupie. Stereotyp, ze jak ktos jest sportowcem to musi byc
        automatycznie glupkiem wciaz kwitnie. A knosekwencje przychodza pozniej, lub
        juz na studiach, jezeli dany student nigdy sie sportem nie paral, bo sie
        uczyl/a.

Wady kregoslupa, zadyszka jak sie biegnie do autobusu 5 krokow, wczesne zawaly,
        otylosc albo conajmniej nadwaga, niesprawnosc itd.

A uprawianie sportu regularnie to przeciez element higieny. Jak sie nawyk
        systematycznego cwiczenia u ludzi wprowadzi, to organizm tak sie przywyczaja,
        ze tego potrzebuje i czerpie z tego przyjemnosc.

POzdrawiam,
        pro-sportowa KOciamama.
        • klymenystra Re: TAKIE PYTANIE ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.08.04, 23:09
          zgadzam sie z Toba, ale straszne ceregiele robia :/ ja nie moge np biegac i
          takie tam, ale na gimanstyke chetnie pojde- tylko, ze jaka komisja mi uwierzy
          bez wgladu w moje papiery rozsiane po kilku przychodniach? biurokracja
          zniecheca, ot wszystko.
        • camerthon Re: TAKIE PYTANIE ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.08.04, 22:33
          kociamama napisała:

> To straszne, ze czesto sport wsrod studentow uznany jest za cos malo trendy
          > i/lub po prostu glupie. Stereotyp, ze jak ktos jest sportowcem to musi byc
          > automatycznie glupkiem wciaz kwitnie. A knosekwencje przychodza pozniej, lub
          > juz na studiach, jezeli dany student nigdy sie sportem nie paral, bo sie
          > uczyl/a.

Wiesz, to chyba nie do końca dlatego. A widziałaś może ultranowoczesne obiekty
          sportowe UJ chociażby? Albo 90% uczelni publicznych w tym kraju? I ich
          umieszczenie w kolejnych ośrodkach akademickich? W praktyce wyglada to tak: 1,5h
          ćwiczeń z czegos tam, dawaj do tramwaju/autobusu coby NIE DAJ BOZE sie nie
          spoznic na najwazniejszy przedmiot I roku, czyli W-F. 30 min drogi w 1 strone,
          1,5h najczesciej NUDZENIA sie, bo i tak wiekszosc przychodzi tam tylko odbebnic
          zaliczenie (wyjatki potwierdzaja regule), i 30min drogi w 2 strone na kolejne
          zajecia. Porzadne prysznice, szatnie - pomarz sobie. Jak mam ochote poplywac
          albo pocwiczyc to ide na basen albo silownie kiedy chce, kiedy mam czas i
          ochote, a nie kiedy akurat uwzglednia to rozklad zajec. Wynika z tego ze jestem
          leniwa? Coz...

> Wady kregoslupa, zadyszka jak sie biegnie do autobusu 5 krokow, wczesne zawaly,
          > otylosc albo conajmniej nadwaga, niesprawnosc itd.
          > A uprawianie sportu regularnie to przeciez element higieny. Jak sie nawyk
          > systematycznego cwiczenia u ludzi wprowadzi, to organizm tak sie przywyczaja,
          > ze tego potrzebuje i czerpie z tego przyjemnosc.

Ukhm. Podpisuje sie wszystkimi 4 lapkami. Ale mam niestety taka nature, ze do
          pasji doprowadza mnie traktowanie WF-u na I roku jako drugiego po Bogu i
          bezsensowne tracenie czasu. Wiec sie zwolnilam :-)

Pozdrawiam :-)
        • Gość: xxx Re: TAKIE PYTANIE ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 05.08.04, 18:14
          kociamama ty to się powinnaś zacząć leczyć na głowę !
    • Gość: Ania Re: Zwolnienia z w-f na studiach IP: *.aine.pl 02.08.04, 18:03
      Ja skończyłam AE Kraków 6 lat temu. Wtedy wystarczało chyba zwolnienie od
      zwykłego lekarza, a nie od konisji z Armii Krajowej (ale tego nie jestem
      pewna). Za to pewna jestem tego, że nie zwalniało to całkowicie z WF.... osoba
      zwolniona musiała chodzić albo na rehabilitację, albo na wycieczki. Wyjątkiem
      była ciąża, która zwalniała ze wszystkiego. Zwolnienie nalezało zanieść do
      studium wychowania fizycznego.
      • Gość: xxx Re: Zwolnienia z w-f na studiach IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 02.08.04, 18:53
        Właśnie też coś słyszałem o tych wycieczkach. Jeśli wiesz o nich coś więcej to
        napisz, co to za piesze wycieczki i jak to się odbywa?
        • Gość: Ania Re: Zwolnienia z w-f na studiach IP: 195.150.115.* 02.08.04, 22:25
          Tak dokładnie nie wiem... bo ja chodziłam na normalny WF. Ale o ile mnie pamięć
          nie myli to raz w miesiącu (albo nawet nie) trzeba było poświęcić sobotni
          poranek na wycieczkę. Zwiedzało się z przewodnikiem okolice Krakowa.
          Pamiętam tylko, że osoby które chodziły na wycieczki bardzo je sobie chwaliły.
          • Gość: rasta Re: Zwolnienia z w-f na studiach IP: *.net / *.crowley.pl 03.08.04, 11:27
            hmmm nie zwalnialem sie ale slyszalem ze wystarcza zwykle zwolnienie, inna
            opcja jest pojscie do jakiegos lajtowego goscia gdzie nic sie nie robi np.
            Nowaczynskiego albo Kałki o ile jestes facetem, dziewczyny sa przez goscia
            molestowane(dziwie sie ze jeszcze nie bylo sprawy), podobno Seroczynski tez
            jest wporzo.

p.s. dobrze ze nie chce wam sie chodzic na wf. bedzie wiecej miejsca na basenie
            dla ludzi ktorzy chca sie ruszac. takie ruchowe lamerstwo z pierwszego roku
            zajmuje miejsce ludziom z juz zaliczonym wf-em.
            • Gość: Misiu Re: Zwolnienia z w-f na studiach IP: 192.168.2.* / 213.17.179.* 03.08.04, 11:35
              A jak jest na lubellskim UMCS-ie?? I najakich kierunkach nie m wf-u??
    • Gość: lalalala Re: Zwolnienia z w-f na studiach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 13:04
      Jak to nie chce się chodzić na wf???
      Ja np. nie mogę ćwiczyć, mam chorobę narządów ruchu i wszystko zależy od mojego
      samopoczucia danego dnia itp.
      Jest mi przykro, że pewnie uchodziłabym wśród was za lenia. Uwierzcie mi - w
      każdej chwili bym się z wami zamieniała. :(((
      • Gość: rasta Re: Zwolnienia z w-f na studiach IP: *.net / *.crowley.pl 03.08.04, 16:55
        spox sorry, to popytaj o jakies zajecia korekcyjne czy rehabilitacyjne, moze
        sa ..moze
        pozdro :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka