Dodaj do ulubionych

Obrona Pracy

15.09.13, 13:55
Witam,

Na początku października mam obronę pracy licencjackiej i spory problem. Poszedłem na łatwiznę i nie napisałem sam teraz mam ogromne wyrzuty sumienia i brak czasu na napisanie samemu.Najbardziej obawiam się że podczas obrony wyda się że nie pisałem samodzielnie...
Egzamin u mnie na uczelni wygląda tak że odpowiadam na 3 pytania.
1.Z toku studiów ( pula 30 pytań)
2.Ze specjalizacji ( pula 15 pytań)
3.Pytanie dotyczące pracy.

O ile dwa pierwsze mam opracowane i pomimo że nie przykładałem się przez te trzy lata to mam na tyle pojęcie o kierunku że jakoś sobie poradzę.

Najbardziej mierzi mnie to ostatnie ... Nie wiem jakiego typu będzie to pytanie i najbardziej własnie obawiam się że wyda się.

Słyszałem że jeżeli praca jest klepnięta przez promotora i recenzenta to już w zasadzie obrona to formalnośc.

Jak przygotowac się do takiej obrony? Poza dobrym zapoznaniem się z treścią ,przypisami , pozycjami z bibliografii ? co uczynic żeby nie dac się zaskoczyc?

PS.POLECAM PISANIE PRAC SAMEMU
Obserwuj wątek
    • Gość: Marika Re: Obrona Pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.13, 15:04
      ja też sama nie napisałam,a obrona na 5:) oni nie pytają ze szczegółów
    • Gość: Tawananna* Re: Obrona Pracy IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.13, 15:45
      > Słyszałem że jeżeli praca jest klepnięta przez promotora i recenzenta to już w
      > zasadzie obrona to formalnośc.

A to już różnie bywa. Kończyłam studia w dwóch instytutach - w jednym mówiło się, że egzamin to formalność i nie słyszałam o przypadkach niezdania egzaminu. W drugim - z samego mojego seminarium licencjackiego egzamin oblały 3 czy 4 osoby, a też wcześniej myśleliśmy, że to formalność.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka