Dodaj do ulubionych

Studia podyplomowe Łódź

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.14, 23:59
Co sądzicie o studiach podyplomowych na uczelni prywatnej? Dostałam świetną pracę, bo potrzebowali kogoś "na już", ale żeby dalej się rozwijać zawodowo muszę skończyć studia podyplomowe w zakresie "ubezpieczenia zdrowotne i zarządzanie ochroną zdrowia". I znalazłam taki właśnie kierunek na Społecznej Akademii Nauk w Łodzi. Czy ktoś może kończył tam studia podyplomowe, a może nawet ten kierunek? Jakie macie opinie? Jak wykładowcy i czy przygotowują do pracy na wyższych stanowiskach w ZOL/ZOZ/? Bo chciałabym tam iść przy najbliższej rekrutacji :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Frania889 Re: Studia podyplomowe Łódź IP: *.toya.net.pl 08.04.14, 23:20
      Hej :) niedawno ukończyłam audyt wewnętrzny w administracji i w gospodarce na SAN w Warszawie. Jestem bardzo zadowolona, zwięźle i konkretnie prowadzone zajęcia, z dziekanatem zero problemów i nie mogę powiedzieć nauczyłam się sporo przydatnych w pracy rzeczy. I uważam, że podyplomówka na prywatnej uczelni to świetny pomysł. Ja nie byłam pewna gdzie iść i zobaczyłam na Facebooku, że na SAN mają ten kierunek, akurat zaczynała się rekrutacja i spróbowałam. I to był bardzo dobry wybór, w tej rekrutacji moja mama się do nich wybiera na poprawę efektywności funkcjonowania organizacji :)
      • Gość: FrankaMira Re: Studia podyplomowe Łódź IP: *.toya.net.pl 21.05.14, 23:59
        Hej :) czy ktoś studiował może podyplomowo przygotowanie pedagogiczne w Społecznej Akademii Nauk w Łodzi? Skończyłam biologię, ale brakuje mi przygotowania pedagogicznego i nie mogę pracować w szkole. Będąc na studiach nie myślałam o zostaniu nauczycielem, ale troszkę mi się w życiu pozmieniało i chciałabym skończyć ten kierunek. Więc jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie to chętnie się czegoś dowiem. Przejdę się chyba też do Centrum Podyplomowego SAN, by się czegoś dowiedzieć "u źródła".
        • Gość: MagdalenaM Re: Studia podyplomowe Łódź IP: *.centertel.pl 16.11.15, 17:02
          Hej, ja osobiście kończyłam pedagogikę ogólną dwa lata temu - to też studia kwalifikacyjne, które dają Ci uprawnienia pedagogiczne. Studiowałam w CRiE (Centrum Rozwoju i Edukacji), na Narutowicza, polecam serdecznie, część zjazdów jest w formie on-line, tak jak wspomnialam to było dwa lata temu, być może teraz całość już jest dostępna on-line (wiem, że mieli takie plany). Z płatnością za zjazdy też całkiem ok, płacisz przed każdym zjazdem (dla mnie to było istotne, bo finansowałam wszystko z własnej kieszeni), aha tańszych i polecanych w Łodzi nie znalazłam, pozdrawiam
          • Gość: MagdalenaM Re: Studia podyplomowe Łódź IP: *.centertel.pl 16.11.15, 17:10
            Aha, sprawdziłam, jest już online, tu macie kierunki crie.pl/studia-2/studia-oswiatowe/ . Co do studiów podyplomowych na prywatnych uczelniach to zdecydowanie polecam, ze wzgledu na mocno konkurencyjna cene i fakt, ze najczesciej to Ci sami wykladowcy, co na panstowej uczelni, czesto rowniez praktycy zawodu - a to chyba najwazniejsze. Panstwowe uczelnie zatrudniaja w wiekszosci "swoich" żeby podciągnąć im godziny, niestety Ci "swoi" nie otarli się o szkolna rzeczywistość na tym nizszym poziomie - pracuję w szkole podstawowej i tu właśnie pojawia się problem - wykładowcy uniwersyteccy nie mają o szkolnej codzienności pojęcia. Na prywatnej uczelni często znajdziesz praktyków (dyrektorów placowek) :) powodzenia :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka