Gość: Kajetan IP: *.pl / 82.160.43.* 13.09.04, 15:26 Jaki atlas anatomiczny jest najlepszy do nauki anatomii??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
feanor18 Re: Atlas anatomiczny. 13.09.04, 15:41 jest takie forum : 'studenci medycyny' i tam sie mozna tez zapytac... ja Ci powiem to co słyszałem ( bo sam zaczynam od października 1 rok) ... wiec : warto miec atlas Sobotty ( taki zielony 2 tomowy) niby tez Yokochi jest dobry... u nas w SLAM'ie dali nam w bibliotece tego ruskiego Sinelnikov'a... a pozatym to tez mówi ze sie w SLAM'ie warto miec atlas Granta , bo jest on przetłumaczony i redagowany przez profesora własnie z tej uczelni... wiec są tam rzeczy o które on lubi pytac... ... no i fajnie jakby na ten temat wypowiedział sie jakis kompetentniejszy człowiek niz ja... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Atlas anatomiczny. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 16:25 a z jakich miast jestescie?? ja tez slyszalam o sobbocie i yokoshiki 1 rok kr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyrus Re: Atlas anatomiczny. IP: *.icpnet.pl 13.09.04, 18:29 w poznaniu też sobbota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajetan Re: Atlas anatomiczny. IP: *.pl / 82.160.43.* 14.09.04, 10:54 Ja zaczynam na UM w Łodzi... Ale i tak dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: Atlas anatomiczny. IP: *.klc.vectranet.pl / 80.48.255.* 14.09.04, 11:44 ja jestem na 2 roku w Lodzi:)sobotta chyba jest najlepsza,ale tez Netter,simielnikow:) Odpowiedz Link Zgłoś
aurea_anima Re: Atlas anatomiczny. 14.09.04, 13:02 A ja też z Pozania, jak miło móc to wreszcie powiedzieć :-) i też słyszałam ze Sobotta, Odpowiedz Link Zgłoś
diastema Re: Atlas anatomiczny. 14.09.04, 13:05 netter ale jest strasznie drogi sobbota w zupelnosci wystarczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
myszunia9 Re: Atlas anatomiczny. 14.09.04, 21:00 Studiuję w Krakowie.U nas polecano atlas Sobotty , lecz kto miał możliwosc uczył sie z Simielnikowa( chyba tak to sie pisze). Odpowiedz Link Zgłoś
blu_blu Re: Atlas anatomiczny. 14.09.04, 22:43 hello. ja tez jestem z Krakowa:) a ktory rok? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaudia Re: Atlas anatomiczny. IP: *.netis.net.pl 14.09.04, 23:53 ahoj! jestem jestem (z Katowic) i w dodatku też dopiero zaczynam. A jeśli chodzi o atlas, to mi dali jakis węgierski :D Kissa bodajże i już zostałam z tego powodu wyśmiana przez kumpla z k-wa. Podobno biedny jest. Hmmm, chyba jednak rozejrzę sie za Sobottą. A przy okazji - z której grupy jesteś? Ja z francuskiej :D - normalnie całe 5 dziewczyn + jeden facet. Mam nadzieję, ze nas z kimś połączą np z rosyjskim :D Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
feanor18 Re: Atlas anatomiczny. 15.09.04, 09:51 fajną macie grupe :) jestem w jedenej z tyh niezliczonych angielskich grup... nr7 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Atlas anatomiczny. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 12:10 witam macie fajnie ,ze juz wiecie do jakich grup nalezycie.ja jestem z wroclawia, nie wiem nawet ,kiedy dokladnie rozpoczyna sie rok akademicki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jooseph Re: Atlas anatomiczny. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 20:34 skonczylem akademie w katowicach i serdecznie wspolczuje wszystkim ktorzy beda mieli (nie)przyjemnosc walczyc tam przez pierwsze 2 lata. Co do atlasów to na ślamie obowiazuje atlas Granta w tłumaczeniu prof Gielckiego, mianownictwo anatomiczne pod redakcja Gieleckiego i atlas McMinna w tłumaczeniu Gieleckiego, reszta (Sobotta, Yokochi-dla mnie najlepszy) jako uzupelnienie (sic!). A gielecki to prof anatomii (wlasciwie dr hab prof Slam). Nawiasem mowiac kawal niezlego ch..a (kawal to mala przesada niecale 150 cm wzrostu) :) .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
klaudia85 Re: Atlas anatomiczny. 15.09.04, 23:02 będzie looz... :( W takim razie gratuluję zdanej anatomii. To ja już piszę do biblioteki, żeby sobie to zamówić. Dzieki Ci bardzo. Pozdrawiam Panie Doktorze ;) Odpowiedz Link Zgłoś