Dodaj do ulubionych

Atlas anatomiczny.

IP: *.pl / 82.160.43.* 13.09.04, 15:26
Jaki atlas anatomiczny jest najlepszy do nauki anatomii???
Obserwuj wątek
    • feanor18 Re: Atlas anatomiczny. 13.09.04, 15:41
      jest takie forum : 'studenci medycyny' i tam sie mozna tez zapytac...
      ja Ci powiem to co słyszałem ( bo sam zaczynam od października 1 rok)
      ... wiec : warto miec atlas Sobotty ( taki zielony 2 tomowy)
      niby tez Yokochi jest dobry...
      u nas w SLAM'ie dali nam w bibliotece tego ruskiego Sinelnikov'a...
      a pozatym to tez mówi ze sie w SLAM'ie warto miec atlas Granta , bo jest on
      przetłumaczony i redagowany przez profesora własnie z tej uczelni... wiec są
      tam rzeczy o które on lubi pytac...
      ...
      no i fajnie jakby na ten temat wypowiedział sie jakis kompetentniejszy człowiek
      niz ja... :)
      • Gość: jo Re: Atlas anatomiczny. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 16:25
        a z jakich miast jestescie?? ja tez slyszalam o sobbocie i yokoshiki
        1 rok kr
        • Gość: pyrus Re: Atlas anatomiczny. IP: *.icpnet.pl 13.09.04, 18:29
          w poznaniu też sobbota
    • Gość: Kajetan Re: Atlas anatomiczny. IP: *.pl / 82.160.43.* 14.09.04, 10:54
      Ja zaczynam na UM w Łodzi...
      Ale i tak dzieki
      • Gość: goska Re: Atlas anatomiczny. IP: *.klc.vectranet.pl / 80.48.255.* 14.09.04, 11:44
        ja jestem na 2 roku w Lodzi:)sobotta chyba jest najlepsza,ale tez
        Netter,simielnikow:)
        • aurea_anima Re: Atlas anatomiczny. 14.09.04, 13:02
          A ja też z Pozania, jak miło móc to wreszcie powiedzieć :-) i też słyszałam ze
          Sobotta,
    • diastema Re: Atlas anatomiczny. 14.09.04, 13:05
      netter ale jest strasznie drogi sobbota w zupelnosci wystarczy ;)
    • myszunia9 Re: Atlas anatomiczny. 14.09.04, 21:00
      Studiuję w Krakowie.U nas polecano atlas Sobotty , lecz kto miał możliwosc
      uczył sie z Simielnikowa( chyba tak to sie pisze).
      • blu_blu Re: Atlas anatomiczny. 14.09.04, 22:43
        hello. ja tez jestem z Krakowa:) a ktory rok? pozdro
        • feanor18 Re: Atlas anatomiczny. 14.09.04, 22:59
          a nikogo z Katowic nie ma? :)
          • Gość: klaudia Re: Atlas anatomiczny. IP: *.netis.net.pl 14.09.04, 23:53
            ahoj! jestem jestem (z Katowic) i w dodatku też dopiero zaczynam. A jeśli
            chodzi o atlas, to mi dali jakis węgierski :D Kissa bodajże i już zostałam z
            tego powodu wyśmiana przez kumpla z k-wa. Podobno biedny jest. Hmmm, chyba
            jednak rozejrzę sie za Sobottą. A przy okazji - z której grupy jesteś? Ja z
            francuskiej :D - normalnie całe 5 dziewczyn + jeden facet. Mam nadzieję, ze nas
            z kimś połączą np z rosyjskim :D Pozdrawiam
            • feanor18 Re: Atlas anatomiczny. 15.09.04, 09:51
              fajną macie grupe :)
              jestem w jedenej z tyh niezliczonych angielskich grup... nr7 :)
              • Gość: p Re: Atlas anatomiczny. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 12:10
                witam macie fajnie ,ze juz wiecie do jakich grup nalezycie.ja jestem z
                wroclawia, nie wiem nawet ,kiedy dokladnie rozpoczyna sie rok akademicki
    • Gość: jooseph Re: Atlas anatomiczny. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 20:34
      skonczylem akademie w katowicach i serdecznie wspolczuje wszystkim ktorzy beda
      mieli (nie)przyjemnosc walczyc tam przez pierwsze 2 lata. Co do atlasów to na
      ślamie obowiazuje atlas Granta w tłumaczeniu prof Gielckiego, mianownictwo
      anatomiczne pod redakcja Gieleckiego i atlas McMinna w tłumaczeniu Gieleckiego,
      reszta (Sobotta, Yokochi-dla mnie najlepszy) jako uzupelnienie (sic!). A
      gielecki to prof anatomii (wlasciwie dr hab prof Slam). Nawiasem mowiac kawal
      niezlego ch..a (kawal to mala przesada niecale 150 cm wzrostu) :) .Pozdrawiam
      • klaudia85 Re: Atlas anatomiczny. 15.09.04, 23:02
        będzie looz... :( W takim razie gratuluję zdanej anatomii. To ja już piszę do
        biblioteki, żeby sobie to zamówić. Dzieki Ci bardzo. Pozdrawiam Panie
        Doktorze ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka