ossska3330
21.07.23, 11:00
Hejka, rekrutując na studia nie spodziewałam się, ze dostanę się na więcej niż jeden kierunek. A dostałam się uwaga na 3 XD i teraz mam ogromny dylemat, co wybrać. Być może ktoś mi tu pomoże :)
- psychologia w biznesie - ten kierunek najbardziej mi pasuje. Wydaje się mega ciekawy, tylko jest na prywatnej uczelni, i tez jest dużo godzin praktyk, bo aż 960 w ciągu studiów licencjackich.
- pedagogika - ale co ważne- wybrałabym specjalizacje nienauczycielska - dokładniej edukacja medialna i techniki dziennikarskie. Gdyby nie ta specka, to nie rekrutowalabym nawet na pedagogikę, ponieważ nie chce być nauczycielem czy ogólnie pracować z dziećmi. Tylko boje się, ze nie spodoba mi się. Plus jest jeszcze taki, ze najprawdopodobniej poszłabym tam z moja przyjaciółka.
- zarządzanie zaoczne - No właśnie, zaoczne. Jak narazie przez mój stan zdrowia nie będę pracować, wiec nie wiem czy zaoczne to dobry pomysł. I ogółem jest to ścisły kierunek, ja z matematyki zawsze byłam nawet dobra, ale wiadomo matematyka w liceum, a na studiach to dwa różne światy.
Strasznie się rozpisałam, a wątpię czy ktokolwiek odpisze haha ale wiecie jak to jest. Chce iść na studia, a tak na prawde żaden kierunek mi nie odpowiada. Ja mam taki problem ze odkąd pamietam nie mam pojęcia co chce robić w zyciu. I nigdy tez nie miałam takiego wymarzonego kierunku studiów. Dobra, koniec tego wywodu ;)