Gość: M IP: *.alaska.ds.polsl.gliwice.pl / *.SILWEB.PL 28.01.05, 10:09 widać dużosób jest zainteresowanych skoro nikt sie nie wpowiada hehhe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magda Re: Studia we Włoszech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 16:38 Jeśli ktoś jest zainteresowany studiami we Włoszech to radze rozpocząć przygowoanie wszelakiej treści formularzy jak najwczesniej..ciężka papaierkowa robota jak zawsze plus jezdzenie z kuratorium do tłumacza skończywszy na ambastadzie... ale warto.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Studia we Włoszech IP: 157.25.152.* 22.03.05, 23:37 ale za to jak masz dobre wyniki na uczelni we włoszech to dostajesz stypendium, masz akademik gratis i jesz za darmo... a jak ktoś się boi papierów to polecam stypendia sokrates/erazmus aha,i warto zajrzeć na forum turystyczne Włochy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gooralczyk Re: Studia we Włoszech IP: *.net-41.rev.inter-c.pl 12.05.05, 22:14 Ja jestem zainteresowana.Bardzo chetnie dowiedzialabyn sie czegos na temat platnych uczelni we Włoszech dla obcokrajowcow.Ciekawi mnie przede wszystkim architektura wnetrz i wzornictwo jedna chce przejsc przez rok zerowy (nauka tylko jezyka).Bylabym wdzieczna gdybys napisala na ten temat cos wiecej. pozdrawiam ;] Odpowiedz Link Zgłoś
ilecka Re: Studia we Włoszech 13.05.05, 18:09 no to ja ci cos napisze:) wszystkie uniwersytety we wloszech sa platne. to prawda ze mozesz dostac stypendium, ale nie bazuje sie ono na wynikach w nauce(tzn nie na pierwszym roku), tylko na zarobkach rodzicow, a akademik zalezy w jakim miescie, ale czesto jest nieosiagalny. w przypadku braku stypendium czesne wynosi od 550 euro do 1400(we florencji), tzn ze zalezy od zarobkow rodzicow. stawka min i max zmienia sie wraz z polozeniem miasta(im bardziej na polnoc tym wiecej, na poludnie- mniej) pomysl roku zerowego uwazam za dobry, ja przechodzilam takie zerowe wakacje, zanim zaczelam ostatecznie rok akademicki we wrzesniu, duzo mi daly te 3 miesiace, bo bardzo sie rozgadalam. podaje ci link wydzialu architektury we florencji(kliknij na INFO CDL): www.design.unifi.it/ powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
madai Re: Studia we Włoszech 13.05.05, 23:42 nie zgadzam sie, ze wszystkie uniwersytety sa platne. a per stranieri w Perugii? Ja mam certyfikat z wloskiego i spokojnie moglam tam studiowac. nikt nie robil problemow. Ale zalatwiania jest mnostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
ilecka Re: Studia we Włoszech 14.05.05, 14:25 mialam na mysli normalne uniwersytety a nie dla obcokrajowcow, ktorych zreszta jest tylko 2, bo na tych mozna studiowac wloski i pokrewne z nim dziedziny. a powyzej zapytano o projektowanie wnetrz. nie przecze ze z certyfikatem mozna studiowac na uniwerku dla obcokrajowcow na innych mozna tez studiowac bez certyfikatu Odpowiedz Link Zgłoś