Gość: Ciekawy IP: *.j.syscomp.pl / *.crowley.pl 18.02.05, 00:07 Napiszcie jakiego kierunku na jakiej uczelni nie warto studiowac,macie złe doswiadczenia ,nie można znalezc pracy itp,Zrobmy taka czaną liste Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: paracelsus Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 09:46 dietetyka Śląska Akademia Medyczna - najmniej ambitny kierunek zapominasz tam, jak to jest się uczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demolka Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.crowley.pl 18.02.05, 10:11 zgadzam się w 100% z tą dietetyką.Co prawda miałam "przyjemność" studiownie jej pzrez trzy miesiące ale wystarczyło to żeby zorientować się w sytuacji. Wystąpiłam z grona studentów i nie żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >>>> Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.fh-nb.de 24.04.05, 18:03 Wydzial Ekonomii i Zarzadzania na Politechnice Koszalinskiej. Jesli chcecie sobie postudiowac i potem nie miec pracy to polecam ten wydzial. Ale musicie sie pospieszyc bo na szczescie maja go wkrotce zamkanc(psuje opinie calej polibudize, ktora jest na calkiem fajnym poziomie). Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik111 Akademia Polonijna w Czestochowie !!! 12.05.05, 22:11 Kochani Chcialem Was wszystkich ostrzec przed pewna szkołą wyższą. Mianowicie chodzi mi tutaj o Akademie Polonijna w Częstochowie, szkole ks. Rektora Andrzeja Krymskiego który miał zaszczyt być bohaterem licznych artykolow w prasie gdzie ze szczegółami opisywano jego liczne malwersacje i oszustwa. Jakby było mało w jednym z numerow tygodnika „Przegląd” autor dogłębnie opisuje stosunki panujące na AP, gdzie nagminna praktyka staje się zatrudnianie ludzi pozbawianych jakichkolwiek kompetencji merytorycznych do nauczania na szczeblu wyższym. Ten sam autor przytacza nagminne przypadki kiedy uczelnia pozwala aby jej studenci pisali prace licencjackie pod okiem wykładowców w randze magistrów, co jest w świetle prawa przestępstwem. Na stronach jak i na murach uczelni widnieje ogromne hasło: Tylko AP w Częstochowie daje prace w UE”. Preludium ku temu ma być rozbudowany system stypendialny. Sam miałem zaszczyt w jednym uczestniczyć. Po wspaniałym półrocznym pobycie w Niemczech niestety mosialem wrócić z powrotem. Okazało się ze na kilka dni przed zakończeniem roku Pani dziekan przez swoja asystentkę oznajmiła nam (uczestnikom stypendium) ze nie mamy zaliczonego semestru. Co ciekawe, musieliśmy osiągnąć co najmniej 30 ESTS (European Credit Transfer System) w większości nas udało się nam zgromadzić blisko 40. Mimo tego ze rok na uczelni kosztuje blisko 8 tys. złotych na moja prośbę o wcześniejsze zdawanie sesji (by moc wyjechać i zarobić) asystentka Pani dziekan stwierdziła „jak się pan decydował na ta szkole to chyba pana na nia stać… Nic dodać nic ująć… Ludzie stay away from this place !!! Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik111 Akademia Polonijna w Czestochowie !!! 12.05.05, 22:11 Chcialem Was wszystkich ostrzec przed pewna szkołą wyższą. Mianowicie chodzi mi tutaj o Akademie Polonijna w Częstochowie, szkole ks. Rektora Andrzeja Krymskiego który miał zaszczyt być bohaterem licznych artykolow w prasie gdzie ze szczegółami opisywano jego liczne malwersacje i oszustwa. Jakby było mało w jednym z numerow tygodnika „Przegląd” autor dogłębnie opisuje stosunki panujące na AP, gdzie nagminna praktyka staje się zatrudnianie ludzi pozbawianych jakichkolwiek kompetencji merytorycznych do nauczania na szczeblu wyższym. Ten sam autor przytacza nagminne przypadki kiedy uczelnia pozwala aby jej studenci pisali prace licencjackie pod okiem wykładowców w randze magistrów, co jest w świetle prawa przestępstwem. Na stronach jak i na murach uczelni widnieje ogromne hasło: Tylko AP w Częstochowie daje prace w UE”. Preludium ku temu ma być rozbudowany system stypendialny. Sam miałem zaszczyt w jednym uczestniczyć. Po wspaniałym półrocznym pobycie w Niemczech niestety mosialem wrócić z powrotem. Okazało się ze na kilka dni przed zakończeniem roku Pani dziekan przez swoja asystentkę oznajmiła nam (uczestnikom stypendium) ze nie mamy zaliczonego semestru. Co ciekawe, musieliśmy osiągnąć co najmniej 30 ESTS (European Credit Transfer System) w większości nas udało się nam zgromadzić blisko 40. Mimo tego ze rok na uczelni kosztuje blisko 8 tys. złotych na moja prośbę o wcześniejsze zdawanie sesji (by moc wyjechać i zarobić) asystentka Pani dziekan stwierdziła „jak się pan decydował na ta szkole to chyba pana na nia stać… Nic dodać nic ująć… Ludzie stay away from this place !!! Odpowiedz Link Zgłoś
babsi0412 Re: Czarna lista studiow wpisujcie 27.05.05, 20:01 zróżnicownie listy.... zależy to od zróżnicowania osób studiujących. Jedni twierdzą, że za niski poziom inni, że za wysoki. Jedno jest pewno ze szkolnictwem w Polsce tak jak z wszystkim. W jednych szkołach marnota, nic nie nauczą, w innych zaś ledwo się da utrzymać. Wiedzmy jeszcze jesteśmy jednym z krajów, który ma "najobszerniejszy materiał do zrealizowania" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clint eastwood Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 11:32 kulturoznawstwo spec. elektroniczne przetwarzanie informacji na UJ- argumenty dokladnie te same co u paracelsusa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nickesh Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.futuro.pl / *.naskarpie.futuro.pl 18.02.05, 12:28 Istnieja studia, ktore ksztalca ludzi, daja im faktyczna wiedze... Sa tez takie, ktore umozliwiaja samoksztalcenie osoba potrafiacym efektywnie zdobywac nowa wiedze i umiejetnosci bez doraznej pomocy np. profesorow. Takie studia maja te zalete, ze nie przekreslaja ich perspektyw na np. znalezienie pracy, czy prestiz swojego wizeronku w danej branzy. Oczywiscie mam na mysli kierunki, ktore pomimo tego, ze wykladaja na nich bardzo dobrzy profesorowie, nie sa w stanie przygotowac studentow do skutecznego dzialania w jakiejs branzy. Mam na mysli np. Elektroniczne Przetwarzanie informacji, o ktorym wspomnial ktos powyzej... Na tym kierunku nie da sie przygotowac studentow do przyszlej pracy, bo jest to wciaz branza "Eksperymentalna". Rozne sposoby dzialania w niej okazuja sie raz poprawne, a innym razem nie zdaja egzaminu. Dlatego na takim kierunku lepiej jest dac studentowi wiecej czasu na samodzielne doksztalcanie i poznawanie technik i sposobow dzialania w branzy oraz podawac mu tylko pewna czesc wiedzy, na podstawie ktorej sam wypracuje swoje umiejetnosci, niz uczyc go czegos, co nie wiadomo czy jest poprawne i skuteczne, bo np. nie informacje na ten temat nie zostaly jeszcze usestymatyzowane. Tak wiec, nie koniecznie "luzny kierunek" musi od razu byc do bani. Oczywiscie mam swiadomosc ze studia w tym kraju to kompletna porazka, ale jak juz mam wybor: isc na kierunek na ktorym jest duzo zajec, zaliczenie sesji jest cholernie trudne i pakuja Ci do glowy jakies zbedne rzeczy tylko poto aby zachowac ten tzw. posiom, albo isc na kierunek, gdzie nie musze uczyc sie zbednych przedmiotow, za to mam wiecej czasu na samodzielne doksztalcanie sie, to wybieram ten drugi sposob studiowania. Tylko trzeba miec w sobie silna wole i nie pic non stop w akademyku, ale faktycznie szukac wiedzy samodzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clint eastwood Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 14:24 napisz jeszcze ze jestes studentem tego kierunku i do tego jeszcze wieczorowym- ktory placi za ten watpliwy "luksus" jak sugerujesz 5 000 :D:D:D:D hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
tycia.tycia Re: Czarna lista studiow wpisujcie 18.02.05, 17:08 Heh, sugerujecie, że po tym jak nie dostałam sie w zeszłym roku na EPI,a dostalam sie w tym roku na dziennikarstwo Uj, gdzie nauki jest - no cóż, niewiele - wpadlam z deszczu pod rynnę? Ja tam uwazam, ze sa kierunki i kierunki. Na jednych nauki jest malo, bo są do bani, na innych nauki jest mało, bo stawia się na możliwość samodzielnego rozwijania zainteresować i zdobywania wiedzy tudziez doswiadczenia. Tak jest na dziennikarstwie. Można te studia przebiedowac, zrobic mgr i szczycić się, że się ma wyzsze wykształcenie. Można też pomyślec za wczasu i robić tak, żeby po skonczeniu studiów mieć oprócz mgr spore doswiadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eM Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.mpi-cbg.de 18.02.05, 19:38 skoro studia w "ty, kraju to kompletna porazka", granice stoja otworem - jedz studiowac gdzieindziej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Quille Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.ists.pl / *.ists.pl 25.02.05, 08:22 sorry, ale nie zgadzam się z tym - wg mnie jak ktoś idize na studia, to idzie właśnie po to, żeby ktoś go czegoś nauczył (ktoś kto ma doświadczenie i wiedzę) albo przynajmniej wskaże odpowiedenią drogę a jakbym się chciała uczyć zupełnie sama, to bym poszła do biblioteki a nie na studia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clint eastwood Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 14:51 BRAWO! BRAWO! o to wlasnie mi chodzilo:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIOdma WSZiA Zamość IP: 212.244.168.* 08.04.05, 20:54 informa z ekonometria!! lipa wyzsza szkola zarzadzania i administracji zamosc najgorsza szkolka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiak Re: WSZiA Zamość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 23:05 no co Wy? wsza to najlepsza szkola !! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamojszczanka Re: WSZiA Zamość IP: 192.168.2.* / 213.199.252.* 15.08.05, 20:16 hehe przeciez na wszy jest poziom nizzy niz w niejednym lo:Dwiem bo widzialam kolokwia z tej 'uczelni' wiec nie ma co sie kokosow spodziewac.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: 195.205.189.* 18.02.05, 11:39 Organizacja i kierowanie życiem szkoły na Uniwersytecie Zielonogórskim, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 15:52 W calosci WSHiP tzw. Łazarski w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aadii Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.acn.waw.pl 12.03.05, 11:56 Studia uniwersyteckie generalnie są prowadzono mało rozwojowo. To ze idea studiów sie wypaczyła i ze zamiast "mentora profesora" mamy bezosobową gadającą głowe na wykładach, która indywidualnie jedynie przeegzaminować. Jestem zawiedziony studiami chociaz je skończyłem, nie uważam tego za coś waznego. Po prostu trzeba mnieć 5 lat, kasę (ewentualnie rodziców którzy by sie tym zajeli i uwżali ze to jest potrzebne). Jedyny rozwój jaki może być to samorozwój i pracaw firmach - bo tam sie człowiek dowiaduje co warto wiedzieć. A ze ktoś cos lubi - to nie przeszkadza samemu sie tym zająć, i w czasie pracy jeszcze studiować coś co cie interesuje. JEDYNA ZECZ o którą sie człowiek stara to papier ukończenia bo to warunkuje zdobywanie uprawnień pozwoleń itp (oczywiście po studiach specjalistycznych). Nic nikomu nie pomoże skończenie historii, geografii, socjologii, polonistyki czy innych ekwilibrystycznych kierunków. Pozniej i tak wszystko trzeba zaczynać od nowa. Dlatego powinno sie inwestować w studia specjalistyczne, a potem jak juz ktoś chce to studia hobistyczne. pozdrowienia dla wszystkich studentów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noa Reso IP: *.chello.pl 20.02.05, 13:34 resocjalizacja u Grzegorzewskiej w Warszawie. w odróznieniu od innych specjalizacji(jak oligo, tyflo etc), ta jest prowadzona najgorzej. teoria, teoria, statystyki. na metodyce! jeszcze raz teoria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archi_joa Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 14:47 bardzo ciekawy wątek - gratuluję pomysłu i mam nadzieję, że szybko nie zniknie z forum zaś co do moich sugestii - Geologia na UW..sama nie studiowałam, ale słyszałam opinie koleżanki, która szybciutko zrezygnowała - podobno strasznie nudne, źle prowadzone i bez przyszłości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deidre Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.dsV.agh.edu.pl 20.02.05, 16:41 matematyka na wydziale matematyki stosowanej AGH, ale specjalnosc matematyka w naukach technicznych i przyrodniczych czyli tzw mrówki... Masakra.. ostatnie dwa lata studiow niczego mnie nie nauczyly i gdybym nie poszla swoja sciezka to nie wiem...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 24.02.05, 22:10 Pedagogika na uniwersytecie wrocławskim, tragedia - zwłaszca promotorzy prac mag. np. niezwiązani z pedagogiką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.autocom.pl 17.01.06, 18:50 no widzisz trzeba się było dobrze uczyć to byś poszła na specjalność finanse to jest MIÓD :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Geologia UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 10:10 A ja tam studiuję- mogę potwierdzić, że jest to ciekawy kierunek-jeżeli ktoś trafił tu nie przez przypadek.A co do poziomu -to zaręczam,że jest to jeden z najcięższych kierunków na UW-straszny odsiew po pierwszym roku;a jeszcze później kilka osób się wyłamuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszka Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.devs.futuro.pl 07.03.05, 00:05 Z ta geologią to nie do końca tak jak piszesz...wybiera się kierunek taki, żeby Cię interesowało...bo po co iść na coś co jest "nudne" ...a właśnie sama kończę już geologię na UW i nie narzekam....i tylko dodam, że z 270 osób przyjetych na I rok kończy obecnie 80....i niekoniecznie to Ci którzy są najbardziej wytrwali...a zapewne Ci których to najbardziej interesuje i widzieli sens w studiowaniu tego kierunku....buźka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archi_joa Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 00:49 opinie koleżanki pewnie dlatego były takie a nie inne, że po pierwszym roku zrezygnowała (w domyśle nie zdała egzaminów...). Jeśli kogoś uraziłam tymi opiniami, to przepraszam...z takiej perspektywy przedstawiła mi sytuację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celine Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 23:28 dziennikarstwo na UW. studiowanie tego kierunku mija się z celem. tak naprawdę jest to studiowanie wszystkiego(od historii po logikę), oprócz warsztatu dziennikarskiego. lepiej wybrać się na jakiś konkretny kierunek i równocześnie iść na praktykę do redakcji. tak można zostać dziennikarzem. pzdr studentka dziennikarstwa na UW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Kimono Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 02:29 I ja własnie tak zrobię, tylko czy mnie jako studenta, dajmy na to politologii, przyjmą na praktykę w jakiejś redakcji ot tak? Co trzeba zrobić, bo przecież kierunek studiowany nie wymaga takiej praktyki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ender Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 20:42 No jak to przecież już w drugim semestrze jest przedmiot "Informacja dziennikarska" gdzie jest właśnie aspekt praktyczny(pisanie tekstów, wyszukiwanie informacji, adiustowanie). Poza tym co jak co ale dziennikarz musi się znać na wielu rzeczach. A mi np. bardzo sie podobają te "wszystkie przedmioty"(Nurty filozofii współczesnej czy Historia myśli politycznej). Ale słyszałem że studia dzienne bardzo się różnią od wieczorowych-pod różnymi względami, wiesz coś może na ten temat? Bo jakoś mnie to zaciekawiło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sini Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 13:17 Iberystyka na UW. Mozna studiowac,ale jest przereklamowana. Odpowiedz Link Zgłoś
katmoso Re: Czarna lista studiow wpisujcie 02.03.05, 22:33 tak, niski poziom nauczania języka. wykładowcy to głównie magistrzy ( i to nie tylko lektorzy ). generalnie strasznie zawężające intelektualnie studia. Odpowiedz Link Zgłoś
divine73 Re: Czarna lista studiow wpisujcie 28.02.05, 12:42 akademia podlaska - zarzadzanie i marketing . studiuje bo rzeczywiscie chce nauczyć sie przynajmniej paru elementów zarzadzania - wiem że bedzie mi to potrzebne już niedługo .Ale niestety jeżeli ćwiczenia prowadzi magister który przez 2 godzin przeczyta 3 folie i od siebie nie jest w stanie nic powiedzieć, albo jako autorytet sciąga sie profesora z Ukrainy który nie rozumie słowa po polsku i w ciska nam prorosyjskie poglady - czy można na takich studiach czegokolwiek nauczyć sie ?????????? żal ogarnia że studentom to podoba sie bo maja nadzieje że lepiej bedzie oceniać.nie ważne ze taki ciołek nadal nic nie bedzie umiał tylko aby te studia jakoś przebrnąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 15:18 weterynaria na UWM, traktowanie studenta jak szmatę, nadużycia prowadzących zajęcia, niemożność znalezienia pracy bez protekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosu Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.net.autocom.pl 01.03.05, 16:57 informatyka na uj przeje..y kierunek trzeba miec zajebiste nerwy ;-) polowa wylatuje do strzalu xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.03.05, 18:13 Fotografia w Wyzszej Szkole Sztuki i Projektowania w Lodzi - zajecia na zenujaca niskim poziomie, jeden profesor trzesie cala katedra, a jego ostatnie wyborne pomysly, to skasowanie ciemni i zajec z obrobki ciemniowej, bo "teraz tylko fotografia cyfrowa sie liczy". Zenada. Rektor ma wszystko w nosie i nie zwaza na protesty studentow. WSZYSTKIM ODRADZAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fall Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: 217.153.84.* 05.03.05, 00:03 chemia na US to kolonia karna; brak kasy nawet na odczynniki , laborki to przede wszystkim teoria<lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cleo Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.agh.edu.pl 12.03.05, 10:02 Nie dziwie się że wylatuja Z TAKIM JĘZYKIEM TO DALEKO W ŻYCIU SIĘ NIE ZAJDZIE CO NAJWYŻEJ MOŻNA SPRZĄTAĆ PO KIMŚ Odpowiedz Link Zgłoś
3rdeye Re: Czarna lista studiow wpisujcie 05.03.05, 00:47 jeśli chodzi o zrąbane studia, to na informatyce na wydziale elektroniki i technik informacyjnych na PW jest całkiem kiepsko. praca po nich jest niezła, ale ile się trzeba narobić. w sumie jak to mówią "bez pracy nie ma kołaczy", ale naprawdę trzeba się pomęczyć i nazapieprzać. no i chamieje się okropnie na tych studiach. nie ma czasu na za dużo. w poprzednim semestrze miałem do napisania 10 projektów o treści np. sterownik do myszki, czy własny system plików. no i do tego jeden duży : bilard w 3d po sieci. a to tylko 2 z chyba 8 czy 9 przedmiotów. z tego co mówił mi kolega, to jego dziewczyna na medycynie nie zapierdziela bardziej niz on. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jpo Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.04.05, 17:56 Chłopie nie pisz głupot, chyba nie o to chodziło... Jeżeli chodzi o trudne studia to Informatyka przy Telekomunikacji i Elektronice to kaszka z mleczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: 81.210.1.* 25.04.05, 13:26 wszystkie szkoły z których nas wyrzucili za brak postepów w nauce!!! to jest wyznacznik większości opini o szkołach, trochę żenujący brak obiektywizmu. Studia to nie szkółka niedzielna! ludzie nuczcie się w końcu, że trzeba trochę wysiłku, żeby coś wystudiować, owszem wykładowcy mogą być do kitu, ale to od studenta zależy co będzie umiał po studiach - czasy szkoły średniej bezpowrotnie przeminęły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorotka-1983 Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.chello.pl 05.03.05, 11:45 WSP TWP(Wyższa Szkoła Pedagogiczna Towarzystwa Wiedzy Powszechnej).)Szkoła jest beznadziejna pod wieloma względami.Przede wszystkim niski poziom nauczania,niewykwalifikowana kadra, brak oparcia w jednostkach odgórnych(na dziekana wogole nie mozna liczyc, nic go nie obchodzi).Pozatym ogromny odwoeczny bałagan w dziakanacie(zagubione indeksy, legitymnacje, dokumanty to codzienność)i brak mozliwości studiowania dalej niz do licencjata.Nie ma mnie juz w tamtej szkole, przenioslam sie i to była najlepsza decyzja w moim zyciu.Lepszej bym nie podjęla. Odpowiedz Link Zgłoś
bydz Re: Czarna lista studiow wpisujcie 30.03.05, 12:03 Gość portalu: Dorotka-1983 napisał(a): > WSP TWP(Wyższa Szkoła Pedagogiczna Towarzystwa Wiedzy Powszechnej).)Szkoła jest > > beznadziejna pod wieloma względami.Przede wszystkim niski poziom > nauczania,niewykwalifikowana kadra, brak oparcia w jednostkach odgórnych(na > dziekana wogole nie mozna liczyc, nic go nie obchodzi). Skończyłam te uczelnie 5 lat temu i nie moge z Toba sie zgodzic. Moze teraz jest inaczej! Pozatym ogromny > odwoeczny bałagan w dziakanacie(zagubione indeksy, legitymnacje, dokumanty to > codzienność)Jakos nie slyszalam o tym balaganie!i brak mozliwości studiowania dalej niz do licencjata.Dziwne uzyskalm tytul MGR Nie ma mnie > juz w tamtej szkole,i dobrze,bo chyba dla Ciebie i tak za wysoki poziom! przenioslam sie i to była najlepsza decyzja w moim > zyciu.Lepszej bym nie podjęla.Moze Kozminski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 12:23 francuski język biznesu na UŚ, nazywa sie " biznesu " a trzeba zakuwac literature i inne przedmioty w ogóle nie zwiazane z nazwa kierunku,jest tylko 1 przedmiot - francuski jezyk specjalistyczny ,na którym robi sie specjalistyczne słownictwo i nic poza tym, miało byc prawo ,ekonomia a jest kicha :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fonnika Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 11:13 filologia polska na Uniwersytecie Szczecińskim. totalna porażka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skalarek Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: 195.136.118.* 06.03.05, 16:11 Matematyka na UJ. Studia dla geniuszy. Wiem, wiem, zaraz się posypią protesty owych geniuszów z matematyki. Studia dla wybitnych. Sa tak prowadzone, jakby każdy był przyszłym Banachem. Na pierwszym wykladzie z algebry usłyszałam, że czegoś tak przykładem może być ciało macierzy. Przepraszam bardzo: co to macierze???!!!!!!!, co to ciało????!!!!. Nikt nam nie wytłumaczył, przyjeto , że wiemy. I tak cały rok. Przerąbani magistrowie, albo nic nie umieja, albo daja studentom do udowodnienia tezy, ktore sa im potrzebne do pracy doktorskiej. Jakby jeszcze dodac, ze caly Instytut to tylko 1 pietro w budynku fizykow i ławki z 64 r to mamy obraz calości. Aha wykłady też są prowadzone w salach fizykow.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belcia Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 12:04 serio?? ja tam mialam isc! to juz sama nie wiem :( bede musiala chyba jakas ankiete przeprowadzic wsrod [nie]znajomych, zeby sie dowiedziec co i jak...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 14:29 hmm dziwne bo ja w 2 klasie liceum wiedziałam co to sa macierze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bambi7 Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.csk.pl 05.04.05, 00:18 jak nie wiesz co to są macierze, to faktycznie źle wybrałaś - sam nie jestem geniuszem, ale daje korki z matmy (ogólnie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: segment Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 16:21 Łódzka WSHE z tysiąca powodów, a także PUW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aran Psychologia na SWPS w Gdańsku IP: *.gdynia.mm.pl 08.03.05, 11:41 Psychologia na SWPS w Gdańśku. Fatalny poziom studentów, troche lepszy poziom wykładowców, ale kto zechce zatrudnić tych studenów w sytuacji, kiedy to bananzowa młodzież która przez cały okres studiów nic nie robi, tylko leseruje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: ATH - filologia angielska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 10:16 Wykładowcy to głównie zwichrowani geje i feministki (nie obrażając nikogo).jedna pani Dr uczy tylk odlatego że sypia z dziekanem tego wydziału (a porządnie nie potrafi słowa po ang powiedzieć). Na wykładach można usłyszeć zdania typu " Heteroseksualizm jest zboczeniem", mało zjaęć praktycznych. A że to nazywa się w ogóle filologią to jest dopiero komedia, bo z zajęć typoo fililogicznych jest jak na lekarstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: ATH - filologia angielska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.05, 19:14 A gdzie ta filologia angielska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijany-rumcajs Re: ATH - filologia angielska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.05, 16:33 W Bielsku-Bialej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh..:/ Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 16:31 polibuda radomska...informatyka...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j-cobb Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.ostnet.pl 09.03.05, 18:47 Prawo na UR. Brak kadry, a po tych co już tam pracują widać "odrabianie pańszczyzny". Zero zaangażowania. Odpowiedz Link Zgłoś
sefora5 Re: Czarna lista studiow wpisujcie 11.03.05, 20:29 dolnośląska wyższa szkoła edukacji brrr Odpowiedz Link Zgłoś
irenka82 Re: Czarna lista studiow wpisujcie 12.03.05, 13:31 kierunki pedagogiczne na uniwersytecie zielonogorskim.NIGDY nie zdawajcie na to,bo jest bez przyszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
lukeszbobo Re: Czarna lista studiow wpisujcie 12.03.05, 17:12 Najgorsza uczelania PWr Nie mowie o wszystkich wydzialach ale zdecydowana wiekszosc. Opisze informatyke na elektronice "prestizowy kierunek" hahaha. Liczba prowadzonych badan dazy do zera. Jest kilku wartosciowych prowadzacych ale oni maja tyle zajec po za uczelnia(pewnie dlatego sa wartosciowi) ze nie maja czasow na studentow. Studenci poziom zenujacy (ze mna na czele;) Jak masz problem to wysylasz kumpla na egzamin zero strachu. Sam bylem juz 5 razy za kolesi. Tematy prac magisterskich - zenada, pewnie z braku prowadzonych badan. Efekty tego Brak jakich kolwiek sukcesow naszych studentow na roznych konkursach. Totalne zero. A popatrzcie na UW W kilku swiatowych konkursach sa na topie nawet przed MITem. Rankingi klamia!! Jestesmy wysoko w rankingach a tak naprawde nic sie u nas nie dzieje! Szkoda pisac bo mogl bym na ten temat napisac jeszcze z 10 stron Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archi_joa Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 16:55 czyżby ogarnął Was wiosenny optymizm??? przez calutki tydzień nikt się nie dopisał...dziwne :) a ja mam malutkie pytanko: czy któryś z wydziałów architektury też powinien znaleść się na liście??? tzn. czy którąś konkretną politechnikę definitywnie odradzacie??? mam problem z wyborem uczelni, na które będę zdawać oprócz PW..dzięki za sugestie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inigo KSW - Krakowska Szkoła Wyzsza IP: 81.210.69.* 19.03.05, 18:09 Po prostu wariaci - Dziekanka wydziału nie wie co mówi, wydaje decyzje sprzeczne z prawem, cofa decyzje których nie wydała, poziom fatalny (praca zbiorowa na egzaminach bo na zajeciach marno choc kadra UJ), Kup Sobie Wykształcenie - studiowałem 3 lata, wiem co mówię. Odchodze bo to po prostu nie ma sensu. Poza ładnym budynkiem tylko tępa buta i pogarda dla wszystiego co nie krakowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoska zaoczna historia sztuki na UW IP: *.chello.pl 21.03.05, 15:41 Kompletna porazka. Zycie w aurze legendy, ktorej potwierdzenia nie znajdziesz w rzeczywistosci. Studia drogie, a malo zajec. Brak jakichkolwiek swiadczen, nie dostaniesz nawet planu zajec odbitego na ksero, nie mowiac ze podczas tzw "objazdow terenowych" misisz zaplacic sobie za noclegi, a cala grupa sklada sie na autokar!!!. Mozesz sie wogole nie uczyc, jedynym powodem wykreslenia z listy jest nie wniesienie oplaty. Jesli sie uczysz, a nie zdazysz oplacic, to PO NAZWISKU zostaniesz odczytana-y i wyproszona-y z sali. Zajecia sa wyjatkowo slabe, jak dotąd bylo trzech wykladowcow, ktorzy sie przykladali. Wogole nie ma cwiczen - tzn sa one fikcyjne, albo prowadzone w 60 osobowej grupie (zeby bylo taniej?), czyli nie da sie na nich niczego nauczyc. Zdolalabym jeszcze podac kilka innych przykladow. Mysle, ze takie rzeczy nie dzieja sie nawet na uczelniach prywatnych. A tutaj jeszcze otacza Cie taka "aura" slawy co niektorych profesorow, z ktorych wiekszosc wogole i nigdy nie ma zajec z zaocznymi.Dodam, ze studentow dziennych jest 35, a zaocznych 60, wieczorowych nie ma. Stanowczo odradzam kazdemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: zaoczna historia sztuki na UW IP: *.aster.pl 22.08.05, 10:38 A jak jest na dzinnych? Dostałam się tam i trochę mnie wystraszył ten opis... wiesz coś na ten temat? Co zamierzasz robić po historii sztuki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szuru buru Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 16:59 WSHE Łódź!!! najgorsza szkoła, bo aż nie można napisać, ze uczelnia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b. stud. Re: Czarna lista studiow wpisujcie IP: *.3.pl 28.03.05, 11:57 Akademia Bydgoska w całości (d. WSP - Wyższa Szkoła Podstawowa). Zwłaszcza geografia jest beznadziejna. Odpowiedz Link Zgłoś
tcco Re: Czarna lista studiow wpisujcie 27.06.05, 21:33 absolutnie prosze sie odczepic od AB jak ktos chce sie nauczyc to sie nauczy,ja osobiscie nie narzekam, byla ciezka praca ale i sa tego rezultaty, a co do geografii to faktycznie ma złą renome wszyscy to potwierdzaja na AB- to po co tam studiować?? Odpowiedz Link Zgłoś
tramadol Re: Czarna lista studiow wpisujcie 30.03.05, 08:41 Kierune lekarski na Uniwersytecie Medycznym w Łodzi. Nauki mnóstwo, perspektywy żadne, no i wszyscy traktują cię jak szmatę Odpowiedz Link Zgłoś