Dodaj do ulubionych

Czy ktos studiuje na UG?

IP: *.nowyport.pl / 192.168.1.* 15.06.02, 11:04
Obserwuj wątek
    • Gość: missy5 Re: Czy ktos studiuje na UG? IP: *.nowyport.pl / 192.168.1.* 15.06.02, 11:06
      jaki tam jest poziom?Ciezko sie utrzymac?Interesuje mnie anglistyka.Jak ktos
      wie niech odpowie
      • Gość: Roni Re: Czy ktos studiuje na UG? IP: *.sopot.sdi.tpnet.pl 16.06.02, 12:32
        Poziom taki sobie! Anglistyka najlepsza jest w Poznaniu! Tyle,ze w 3miescie
        jest bardzo ladnie i chyba przyjemniej sie studiuje jak otoczenie jest calkiem
        calkiem :-)
        • Gość: missy5 Re: Czy ktos studiuje na UG? IP: *.nowyport.pl / 192.168.1.* 16.06.02, 17:57
          A z egzaminami ciezko?Duzo jest wolnego czasu,mozna wyrobic sie z drugim
          kierunkiem?A jak kadra?wiem tylko cos o prof.wolanskim,masz z nim wyklady?
          Nie wiem czy warto isc na filologie,ale interesuje mnie zawod tlumacza.Bede sie
          starac jeszcze o lingwistyke.Dzieki za odp.prosze o jeszcze;)pozdrawiam
          • Gość: Adriana Re: Czy ktos studiuje na UG? IP: *.deven1.ov.nl.home.com 02.08.02, 16:33
            Hej! Studiuje anglistyke na UG i wcale poziom nie jest niski (Kiedy ja bylam na
            pierwszym roku, po pierwszej sesji letniej odpadlo 30% studentow). Mgr Wolanski
            to rowny gosc, ale jest tez wielu innych dobrych wykladowcow. Anglistyka w
            Gdansku ma jedynie specjalizacje nauczycielska, czyli dyplomowanym tlumaczem po
            studiach tam nie zostaniesz. Mialam zajecia z Translatoryki, ale byly to
            glownie tlumaczenia literatury pieknej (szczegolnie poezji). Na trzecim roku
            mozesz wybrac, czy interesuje Cie bardziej literatura, jezykoznastwo, czy
            metodyka i dalej uczyc sie tego, co Cie naprawde interesuje. Najtrudniej jest w
            czasie sesji letniej. W zimowej zwykle jest 1-2 egzaminy, ale tylko na
            pierwszym i drugim roku. Za to sesja letnia to makabra (moze byc i 10
            egzaminow /kolokwiow, jak zwal tak zwal, zwykle roznica w objetosci materialu
            jest znikoma).

Zycze powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka