Dodaj do ulubionych

AP w KRAKOWIE

IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 13.04.05, 22:08
Chciałbym się coś dowiedzieć o filologiach na ap w krakowie -mam zamiar tam
startować i nie wiem czy bardzo tępia czy raczej luzik - to ma być mój 2.
kierunek, więc ciekawe czy profesorowie krzywią się na opuszczanie zajęć
BARDZO ;-)dzięki za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • klymenystra Re: AP w KRAKOWIE 14.04.05, 18:06
      o ile widze wiem obserwuje i co tam jeszcze, to poziom na tych filologiach jest
      sredni- akurat zeby byc dobrym nauczycielem w podrzednym gimnazjum :/
      oczywiscie, generalizuje i zaraz sie na mnie gromy posypia, ale zdania nie
      zmienie. wszelkie wyjatki potwierdzaja regule. no dobra- filologia romanska na
      pewno. innych sie moge domyslac. a luz podobno jest, bo jak sie ma glownie TP
      i zajecia pedagogiczne, to raczej tepienia i tzw zapieprzu nie ma.
      pozdrawiam
      • Gość: ojojoj.... Re: AP w KRAKOWIE IP: *.chello.pl 14.04.05, 19:24
        Oj, Klymenystra, romanska najlepiej nie stoi, ale angielskiej nie obrazaj, bo pod pewnymi wzgledami jest lepsza od ujotowskiej ;)
        • klymenystra Re: AP w KRAKOWIE 14.04.05, 20:43
          totez napisalam, ze romanska :))))
          a co do angielskiej... nie wiem, ale mam znajomych na obu i wiem, jaki mieli
          poziom wyjsciowy- ci ktorzy sie nie dostali. i w sumie tez moge sama dla siebie
          porownanie zrobic. na korzysc uj :>
          • Gość: sebastian Re: AP w KRAKOWIE IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 16.04.05, 16:22
            Klymenystro, widzę, że miałaś kontakt z romanistyką na ap, więc to dobrze się
            składa: ja nie umiem francuskiego (może początki początków) i czy startując tam
            trzeba znać francuski, czy może jest grupa pocątkująca, gdzie mógłbym szybko to
            nadrobić? Z tego co mówisz to nie muszę chyba się bać za bardzo, jak jest tam
            niski poziom, lepiej dla mnie :-)
            Napisz mi odpowiedź, (lub ktokolwiek inny człowiek dobrej woli), s'il-vous-
            plait !
            • Gość: qwerty Re: AP w KRAKOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 13:03
              No i później wychodzą tacy mgr, którzy przychodzą na studia z zerową wiedzą, na
              studiach się za dużo nie nauczą i chcą uczyć w liceach.
    • Gość: Js AP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 21:04
      AP mozna zdawac w Warszawie i Gdansku, tak mi sie wydaje...
      • Gość: gostek Re: AP IP: *.broker.com.pl 17.04.05, 13:02
        Jednak trzeba podkreslic, ze na AP ksztalcenie ma charakter bardziej
        praktyczny, a i atmosfera jest przyjemniejsza niz na UJ. Znam ludzi, ktorzy sie
        przeniesli z UJ i sobie chwala, bo nie chodzi im o luzy, ale o zdrowsze
        podejscie do czlowieka. Jesli ktos kocha rycie ksiazek z teorii na pamiec, no
        to niech wybiera sobie wysoki poziom UJ, ciekaw tylko jestem, czy daleko z tym
        zajdzie w konfrontacji z rynkiem pracy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka