Dodaj do ulubionych

Praca licencjacka Jak Pisać?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 14:54
Hej Mam do Was pytanie dotyczące pracy licencjackiej. Zaczynam pisać Nie
miałam jeszcze takiego konkretnego spotkania z promotorem. Więc pytam
doświadczonych.
1. Czy Korzystając z internetu muszę cały przepisany tekst brać w cudzysłów?
Czy mogę skopiować cały artykuł z przypisami? Czy mam coś w nim zmieniać?

2. Czy korzystając z książek zmieniam treść, czy przepisuję słowo w słowo
kawałek z jednej , kawałek z drugiej i robię wtedy przypis? (jeśli nie tak,
to kiedy ma być robiony przypis" czy muszę wtedy robić cudzysłów.

Proszę pomóżcie. Napiszcie jak Wy pisaliście.

Z góry dzięki

Obserwuj wątek
    • Gość: Ula Re: Praca licencjacka Jak Pisać? IP: *.devs.futuro.pl 27.04.05, 15:08
      Gość portalu: Kinia napisał(a):

> Hej Mam do Was pytanie dotyczące pracy licencjackiej. Zaczynam pisać Nie
      > miałam jeszcze takiego konkretnego spotkania z promotorem. Więc pytam
      > doświadczonych.
      > 1. Czy Korzystając z internetu muszę cały przepisany tekst brać w cudzysłów?
      no jasne a pozatym to net jest zródłem małowiarygodnym!!
      > Czy mogę skopiować cały artykuł z przypisami? Czy mam coś w nim zmieniać?
      co???????????? chyba zartujesz sobie!!!! Praca ma być TWOJA twoje słowa!!!
      Wogóle to przypisów i cytató powinno być jak naj mniej samam masz wykombinować
      treśc na podstwie tego co wymyślili inni autorzy
      >
      > 2. Czy korzystając z książek zmieniam treść, czy przepisuję słowo w słowo
      > kawałek z jednej , kawałek z drugiej i robię wtedy przypis? (jeśli nie tak,
      > to kiedy ma być robiony przypis" czy muszę wtedy robić cudzysłów.
      co??????????? jakie przepisywanie ksiażek????? cudzysłów to wtedy gdzy
      przepisujesz dokłądnie czyjąś myśl. Przypis gdy czyjąś myśl redagujesz
      (zapisujesz włąsnymi słowami)

>
      > Proszę pomóżcie. Napiszcie jak Wy pisaliście.
      >
      > Z góry dzięki
      >
    • Gość: Kinia Re: Praca licencjacka Jak Pisać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 15:21
      dzięki a słyszałam, że przypisów nie powinno być więcej niż stron w pracy
      • Gość: Richelieu* Re: Praca licencjacka Jak Pisać? IP: *.zyg.brewet.pl 27.04.05, 16:54
        Forumowicz powyżej powiedział, że przypisem oznacza się czyjąś myśl, a sam
        zapis przypisu to jedna linijka.

Powiedz mi na ucho, w jakiej szkole i co studiujesz?
        • Gość: Ania Re: Praca licencjacka Jak Pisać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 08:38
          ZAWSZE jeśli cokolwiek cytujesz, albo parafrazujesz, musisz dać przypis, czyli
          podać w nim autora i źródło, w innym przypadku to twoja praca to plagiat.
          Pierwsze słyszę, że przypisów powinno byc maksymalnie tyle, ile stron pracy.
          Skończyłam studia humanistyczne, w pracy każdy student miał nieraz po 5-10
          przypisów na jednej stronie, ale nawet jedno okreslenie zacytowane od kogoś
          trzeba opatrzyc przypisem, więc to "przypisywanie" było jak najbardziej
          zrozumiałe. Nie piszę tu o cytowaniu w celu zapełnienia miejsca w pracy, tylko
          o świadome cytowanie czyichś słów w konkretnym celu. Wszystko, co cytujesz
          opatruj przypisami, a jak będziesz miała spotkanie z promotorem to się go
          dokładnie wypytaj; pamiętaj, że on się pod Twoja pracą podpisze, więc musi Ci
          dokładnie i jednoznacznie odpowiedzieć jak masz to robić. Zdarzyła mi sę
          sytuacja, gdy nie zanotowałam sobie strony w książce i autora jednego
          cytowanego przeze mnie określenia, i potem musiałam spędzić 4 godziny na
          ponownym wyszukiwaniu tego zdania w powieści, bo przypis musiał być. Powodzenia!
    • Gość: pelc Re: Praca licencjacka Jak Pisać? IP: *.derkom.net.pl 19.08.14, 20:09
      Oferuje pomoc w pisaniu licencjackich, magisterskich i zaliczeniowych.
      Przy pisaniu prac korzystam z różnorodnych źródeł, tj. pozycje literackie, czasopisma, roczniki statystyczne itp.
      Opieram się na źródłach powierzonych lub własnych.

Cenę oraz termin ustalam z każdym indywidualnie w zależności od złożoności tematu, długości pracy oraz czasu potrzebnego na jej napisanie.

Wszystkie prace powstają na indywidualne życzenie klienta od początku do końca.
      Zapewniam wysoką jakość, rzetelność, terminowość, anonimowość.
      Każda praca sprawdza jest w cenie systemem plagiatowym.
      NAPISZ; pelcwiktoria@onet.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka