Gość: Kinga IP: 212.244.37.* 31.01.02, 08:54 Co myslicie o tych kosmetykach? Czy ktos je stosuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kim Re: Avene IP: 213.77.91.* 31.01.02, 10:05 Polecałam już na tym forum krem Hydrance Legere - mocno nawilżający do cery mieszanej. Nadal jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
bibelot Re: Avene 31.01.02, 12:29 Używam - dobre. Oferta jest b.szeroka. Co Cię interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Avene IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 31.01.02, 12:58 Interesuja mnie podkłady tej firmy czy coś dla przetluszczajcej sie cery jest w tej ofercie? W aptece maiałam poważny problem z uzyskaniem informacji ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Avene IP: 212.244.37.* 31.01.02, 13:28 Interesuja mnie kompakty, łatwość nakladania, ich wydajność i trwałość. Również zastanawiam się nad kosmetykami do cery mieszano-tłustej. Jest cos takiego, jak emulsja pzywracająca równowagę, z filtrami. Czy ktoś probował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dafne Re: Avene IP: 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 31.01.02, 18:07 Wspaniały do skóry mieszanej i tłustej jest krem z kwasami Cleanance K.Oczyszcza pory i rozświetla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monczus Re: Avene IP: 65.129.46.* 31.01.02, 19:40 Ja uzywam zelu do mycia twarzy cleance i rowniez jestem bardzo zadowolona. oprocz tego Avene woda termalna - bardzo mile odswiezajaca. Na kremy do twarzy (tez bym potrzebowala do cery mieszanej) jeszcze sie nie zdecydowalam, ale mam nadzieje ze sa tak dobre jak te kosmetyki Avene, ktorych teraz uzywam. Moja mama, ktora ma problemy z cera uzywa od niedawna serii Tolerance Extreme i naprawde widac poprawe, bo te produkty chyba tak nie podrazniaja. a jesli chodzi o rade w aptece to zapytalabym, kiedy to miejsce odwiedza pani konsultantka. Poszlam kiedys na taka konsultacje i pani rzeczowo mi wszystko wytlumaczyla. Odpowiedz Link Zgłoś
bisou eau thermale Avene 31.01.02, 23:47 woda termalna avene jest o niebo lepsza niz przereklamowana vichy czy nawet la roche posey. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kim Re: eau thermale Avene IP: 213.77.91.* 01.02.02, 08:41 Na razie przetestowałam tylko La Roche Posay i Vichy. La Roche jest rzeczywiście dużo lepsza niż Vichy, bardzo dobrze działa na uczulenia i podrażnienia. Avene jest następna w kolejce do testowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byba Re: Avene IP: *.icpnet.pl 01.02.02, 09:28 Ja uzywam zimą Cold Creamu a latem puder-kompakt SPF50 10A, wygląda naturalnie i jest wydajny. Kosmetyki są tak samo dobre jak La Roche Posay. Odpowiedz Link Zgłoś
bibelot Re: Avene 01.02.02, 09:50 W mojej ocenie Avene jest lepsze niż LRP, z wyjątkiem kosmetyków kolorowych. Podkład w kompakcie taki sobie; ładne opakowanie, kolorystyka dla mnie nieodpowiednia. Podkłady w kompakcie są tłuszczowe i beztłuszczowe - te być może odpowiednie do cer tłustych. Korektory w sztyfcie trochę za ciemne. Całe mnóstwo rzeczy dla cery tłustej: matujące kremy, emulsja do mycia, emulsja matująca, krem nawilżający do c.tłustej i Cleanace K - wspomniane wyżej. Najlepiej najpierw zapoznać się z ulotkami. Próbki otrzymuję od dermatologa, nie spotkałam się z nimi w aptece. Jedyna droga aby zrobić dobre rozpoznanie w bogatej ofercie to lektura ulotek i próbki. Inaczej trzeba na to dużo czasu i pieniędzy. A przecież wszystko nie wszystkim nie pasuje chociaż są to kosmetyki b.bezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś