Dodaj do ulubionych

Rosjoznawstwo - UJ

IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 13.05.05, 22:15
Pytanie do tegorocznych maturzystów - czy ktoś rozważa wybór tego ciekawego
kierunku na UJ? Mile widziane też ew. opinie aktualnie tam studiujących na
temat tego wydziału :>... .
Obserwuj wątek
    • Gość: nat Re: Rosjoznawstwo - UJ IP: 195.117.82.* 24.05.05, 09:02
      ja tam skladam jako alternatywe dla innych kierunkow :P. btw nie wiesz ktorego
      ma byc ogloszona lista zakwalifikowanych?
    • Gość: mika Re: Rosjoznawstwo - UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 13:02
      podciagacie ten temat i podciagacie a ludzie nic.wiec chyba nie ma duzego
      zainteresowana. ale ja znam kogos kto tam studiuje - podobno spox, jak sama
      nazwa wskazuje, wszystko o rosji:) jezyk,literatura, historia i co tam
      jeszcze... podobno maja tez jakies wymiany z rosjanami, to fajne
      • Gość: gigi Re: Rosjoznawstwo - UJ IP: *.olsztyn.mm.pl 30.05.05, 18:01
        ja się nad tym zastanawiałam, ale jednak uznałam ze rosjanoznawstwo to nie dla
        mnie - i nie składam
    • Gość: student Re: Rosjoznawstwo - UJ IP: *.bydgoska.krakow.pl 02.06.05, 18:40
      radze sie zastanowic nad wyborem tych studiow.. ja wlasnie tam studiuje.
      przejrzyj dokladnie siatke godzin, zeby nie bylo potem rozczarowania co do programu
      • Gość: Ulvgaard Re: Rosjoznawstwo - UJ IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 05.06.05, 18:15
        mhmm..przejrzałem wydaje się dośc ciekawie, przynajmniej na oko ;) - spojrzenie
        na Rosję z różnych ujęć. Ale jak to wygląda właśnie bezpośrednio na samych
        studiach? Jacy wykładowcy, jakie towarzystwo, czy faktycznie po rosjoznawstwie
        zapowiadają się jakieś perspektywy, czy studiujący tam próbują też równocześnie
        na innych kierunkach ,itp?
        • Gość: :P Re: Rosjoznawstwo - UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 14:46
          No jak jest? I trzeba znac rosyjski?
          • Gość: a Re: Rosjoznawstwo - UJ IP: *.111.inds.pl 27.07.05, 14:55
            Nie, nie trzeba znać rosyjskiego
            • Gość: :P Re: Rosjoznawstwo - UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 18:26
              A na jakich uczelniach procz UJ jest ten kierunek. Ilu chcetnych na w miejsce?
              • agatha.p Re: Rosjoznawstwo - UJ 01.08.05, 18:40
                Rosjoznawstwo było bardzo oblegane w tym roku, zresztą jak wszystko związane z
                Rosją. Rosyjski jest bardzoi przyszłościowy i to pewnie dlatego. Ja się
                dostałam z odwołania i jestem bardzo zadowolona:)
                • Gość: molk Re: Rosjoznawstwo - UJ IP: *.crowley.pl 01.08.05, 19:09
                  Policzyl ktos ile tam bylo osob na miejsce w tym roku?
                • Gość: :) Re: Rosjoznawstwo - UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 19:21
                  A co trzeba bylo zdawac na ten kierunek? Ile mialas % z matury?
    • Gość: gf Re: Rosjoznawstwo - UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 19:22
      Rosyjski mozna sie nauczyc i nie koniecznie trzeba isc na tego typu studiow:P
      • Gość: kalina Re: Rosjoznawstwo - UJ IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.05, 22:40
        trzeba było mieć polski, język obcy, geografię lub historię oraz inne
        przedmioty rozszerzone też były doliczane. ja miałam polski 84/40, gegre 79/71
        angielski 96/92. rosyjskiego można się faktycznie nauczyć na kursie, ale po
        takich studiach ma się też dużą wiedzę o kulturze, geografii, polityce,
        ekonomii i wielu innych rzeczach:) na brak pracy narzekać nie będę:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka