Dodaj do ulubionych

MEDYCYNA CZY BIOTECHNOLOGIA- DYLEMAT

IP: *.l / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 14:41
Muszę przyznać, że mam niemały problem. Dostałam się na medycynę na am lublin
i biotechnologię umcs. Zawsze marzyłam o tym pierwszym, choć ostatnio dużo
dobrego słyszałam o biotechnologii niby nauce przyszłości. Radźcie, bo nie
wiem co począć.Pozdrawiam :*
Obserwuj wątek
    • Gość: bombel186 Re: MEDYCYNA CZY BIOTECHNOLOGIA- DYLEMAT IP: 82.160.42.* 18.07.05, 14:47
      to zależy od tego czy chcesz mieć kontakt z ludźmi. Biotechnolog to raczej
      zawód dla naukowca, badacza, który siedzi w laboratorium przez wiele godzin.
      Lekarz - musisz lubić mieć kontakt z ludźmi, podejście, umiejętność słuchania
      problemów. I pamiętaj że zawód lekarza to baaardzo duża odpowiedzialność.
      Poważna pomyłka może kosztować Cię zakaz wykonywania zawodu.
      Biotechnologia w dobie modyfikacji genetycznych wydaje sie bardzo
      przyszłościowa ale o tym które studia wybierzesz musisz zdecydować sam
      niestety ;-) Ja osobiście bym wybrał medycyne (dostałem się na stomatologie)
      ale to tylko i wyłącznie Twoja decyzja
      • Gość: ervina Re: MEDYCYNA CZY BIOTECHNOLOGIA- DYLEMAT IP: *.l / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 15:00
        ej bombel a na jaka uczelnie sie dostales na ta stomatologie ??:>>>> moze sie
        spotkamy bo ja tez na stomatologie sie dostalam:) a co do dylematu to skoro
        mowisz ze to bylo twoje marzenie to nie rezygnuj z niego bedziesz zalowac a
        poza tym rzadko zdarza sie byktos rezygnowal z medycyny na rzecz
        biotechnologii :] hmm chyba ze nie chcesz sie bardzo meczyc na studiach:P:P no
        i po...
        • Gość: bombel186 Re: MEDYCYNA CZY BIOTECHNOLOGIA- DYLEMAT IP: 82.160.42.* 18.07.05, 16:57
          do poznania się dostałem na stome. A tak przy okazji to na biotechnologie na
          medyczną do poznania się nie dostałem. Ale to nie był priorytet więc luzik.
    • Gość: Mary Re: MEDYCYNA CZY BIOTECHNOLOGIA- DYLEMAT IP: *.kapy.bydg.pl / 217.97.147.* 18.07.05, 21:26
      Ja preferuje podejście praktyczne, z resztą już gdzieś to tutaj pisałam.
      Po pierwsze -Medycyna to prawie 10 lat wycięte z życiorysu (studia, staże,
      specjalizacja itp), chce Ci sie?
      Po drugie: Jesteś facetem czy dziewczyną? Bo wiem z rodziny ze lekarz to
      cholernie ciężki zawód dla kobiety jeżeli chce jednocześnie prowadzić dom i
      wychowywać dzieci, niektóre panie uważają ze wręcz nie do pogodzenia (jasne ze
      niektórym się z powodzeniem udaje-nie mam zamiaru generalizować;)
      Po trzecie: po medycynie masz tylko jedną mozliwość pracy- szpital (ew
      przychodnia,wychodzi na jedno), po biotechnologii- nieograniczona ilość rzeczy
      które możesz w życiu robić!
      Ja bym brała biotechnologie;)
    • Gość: Medycyna Re: MEDYCYNA CZY BIOTECHNOLOGIA- DYLEMAT IP: *.devs.futuro.pl 18.07.05, 21:46
      hej ja miałam taki sam dylemat bo dostałam się na medycyne na UJ i
      biotechnologie na i wybrałammedecynę wiem od ludzi że po biotechnologi nie ma za
      cholery żadnej pracy no chyba że wyjedziesz za granicę ale oni znowu mają swoich
      speców, więc jak nie chcesz być biednym naukowcem to wybieraj medycynę pomyśl
      będziesz miała kase, pomożesz przy okzaji paru ludziom i studia są bardzo ciekawe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka