Dodaj do ulubionych

SGH oder Viardrina?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 13:43
Czy ktos moze mi pomoc ? Co ja mam zrobic? Dostalam sie na SGH na stosunk8i
miedzynarodowe i na prawo w Niemczech :-(
Obserwuj wątek
    • Gość: vanilka Re: SGH oder Viardrina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 13:44
      Sorki za literowke: VIADRINA
      • agul86 Re: SGH oder Viardrina? 27.08.05, 17:01
        eeeeeeeeeeeee a jakim sposobem moglas sie dostac na te stosunki na SGH??? Nie wiesz ze jest to uczelnia bezwydzialowa a kierunek (jesli mozna to tak nazwac) wybierasz po 3 semestrze?
    • Gość: studentka Re: SGH oder Viardrina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 17:09
      Tak jak pisal 'przedpiszca' - na SGH sie na stosunki nie dostales, bo sie tak
      nie da :)
      Znam pare osob, ktore dostaly sie na te dwie uczelni i wiekszosc albo od razu
      wybrala SGH, albo sie przeniosla po krotkim studiowaniu we Frankfurcie.
      Viadrina nie jest specjalnie rewelacyjna uczelnia w Niemczech, raczej uczelnia
      koncowego wyboru. Polakow jednak kusi fakt, ze studiowac beda w Niemczech -
      i chyba tylko to.
    • Gość: vanilka Re: SGH oder Viardrina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 19:35
      To gdzie ja dostalam sie?? Szlag by to trafil! Mialy byc stosunki! mam
      licencjat zrobiony i wybieram sie tam na uzupelniajace. A wysyl;ajac aplikacje
      na SGH musialam wybrac kierunek, zeby wypelnic wnioski odpowiednie dla danego
      kierunku, wiec jka moglabym nie dostac sie na stosunki skoro w pismie od
      uczelni dostalam pismo, ze przyjeli mnie.
      Jelsi chodzi o Viadrine to rzeczywiscie moze nie jest najlepsza uczelnie, ale
      fakt, ze jest to zagraniczna uczelnia i fakt, ze mozesz tam nauczyc sie tanim
      kosztem 3 jezykow robi wrazenie na polskim pracodawcy. Obserwuje dzialania
      moich znajomych absolwentrow Viadriny. Tylko, ze z drugiej strony nagle zaczelo
      mi zalezec na studiach na SGH :( Chyba pozostane przy SGH, a w Niemczech bede
      oplacac czesne, zeby miec status studenta i za 2 lata przeniose sie do
      Monachium albo do Berlina.
      • Gość: studentka Re: SGH oder Viardrina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 20:11
        Ja pisalam o studiach dziennych - nie zaznaczylas, ze chodzi o MSU. W takim
        ukladzie moglas sie dostac na SM.
        • Gość: vanilka Re: SGH oder Viadrina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 21:57
          No i cale szczescie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka