Gość: vanilka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 13:43 Czy ktos moze mi pomoc ? Co ja mam zrobic? Dostalam sie na SGH na stosunk8i miedzynarodowe i na prawo w Niemczech :-( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vanilka Re: SGH oder Viardrina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 13:44 Sorki za literowke: VIADRINA Odpowiedz Link Zgłoś
agul86 Re: SGH oder Viardrina? 27.08.05, 17:01 eeeeeeeeeeeee a jakim sposobem moglas sie dostac na te stosunki na SGH??? Nie wiesz ze jest to uczelnia bezwydzialowa a kierunek (jesli mozna to tak nazwac) wybierasz po 3 semestrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: SGH oder Viardrina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 17:09 Tak jak pisal 'przedpiszca' - na SGH sie na stosunki nie dostales, bo sie tak nie da :) Znam pare osob, ktore dostaly sie na te dwie uczelni i wiekszosc albo od razu wybrala SGH, albo sie przeniosla po krotkim studiowaniu we Frankfurcie. Viadrina nie jest specjalnie rewelacyjna uczelnia w Niemczech, raczej uczelnia koncowego wyboru. Polakow jednak kusi fakt, ze studiowac beda w Niemczech - i chyba tylko to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vanilka Re: SGH oder Viardrina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 19:35 To gdzie ja dostalam sie?? Szlag by to trafil! Mialy byc stosunki! mam licencjat zrobiony i wybieram sie tam na uzupelniajace. A wysyl;ajac aplikacje na SGH musialam wybrac kierunek, zeby wypelnic wnioski odpowiednie dla danego kierunku, wiec jka moglabym nie dostac sie na stosunki skoro w pismie od uczelni dostalam pismo, ze przyjeli mnie. Jelsi chodzi o Viadrine to rzeczywiscie moze nie jest najlepsza uczelnie, ale fakt, ze jest to zagraniczna uczelnia i fakt, ze mozesz tam nauczyc sie tanim kosztem 3 jezykow robi wrazenie na polskim pracodawcy. Obserwuje dzialania moich znajomych absolwentrow Viadriny. Tylko, ze z drugiej strony nagle zaczelo mi zalezec na studiach na SGH :( Chyba pozostane przy SGH, a w Niemczech bede oplacac czesne, zeby miec status studenta i za 2 lata przeniose sie do Monachium albo do Berlina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: SGH oder Viardrina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 20:11 Ja pisalam o studiach dziennych - nie zaznaczylas, ze chodzi o MSU. W takim ukladzie moglas sie dostac na SM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vanilka Re: SGH oder Viadrina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 21:57 No i cale szczescie :) Odpowiedz Link Zgłoś