Dodaj do ulubionych

KOCENIE na studiach - jak to wygląda??

IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 17.09.05, 23:13
Witam. Pytam sie o kocenie bo zapewno uskuteczniany jest taki
proceder...najbardziej mnie interesuje jak ogolnie to wyglada...jakie numery
potrafia zrobic i czy sa to jakies ludzkie numery. CIekaw jestem jak to
jeszcze wyglada w akademikach. SLyszalem ze sa organizowane jakies imprezy i
tyle, bez zadnych przypalowych zabaw i dzialan starszego rocznika.
Wyjasnijcie mi to jak mozecie, moze macie jakies doswiadczenie. Napiszcie co
wiecie chociaz najbardziej ciekawi mnie kocenie na UL
Obserwuj wątek
    • Gość: Adi Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.net.autocom.pl 17.09.05, 23:16
      Boszsz... kocenie na studiach? Myślałam, że z tego wyrasta się w gimnazjum... :P
    • Gość: Aga Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: 194.146.128.* 17.09.05, 23:28
      Jedyny rodzaj "kocenia" na studiach to fuksówka w szkołach teatralnych, ale to
      jednak jest "troszkę" coś innego niż wsadzanie pierwszakom głów do kibla. Na
      stuiach ludzie są dorośli...
    • Gość: df Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.udn.pl 17.09.05, 23:43
      oj oj I rok zaczynają różni ludzie w różnym wieku :] nie ma czegos takiego
    • Gość: Nefretete Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 10:38
      pffff pierwsze słysze pobobną bzdurę :/ Co ty człowieku do wojska idziesz !!
      Stuknij się w łeb !!!
      • Gość: Tutenhamon Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 13:07
        Człowieku na studiach są ludzie dorośli i każdy patrzy, żeby zaliczyć kolejne
        egzaminy1 To nie podstawówka! Widać, że ten kto zadał to pytanie nie dorósł
        jeszcze do studiowania!
    • Gość: ey Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 11:22
      ja spotkalam doroslych ludzi i zadnych problemow nie bylo... widać, ze
      rocznik "gimnazjalny" wlasnie idzie na studia:(
      • Gość: noname Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 18.09.05, 13:44
        Ludzie ktorzy zamiast odpowiedziec wypowiadali sie na moj temat w sposob
        obrazliwy sa sami cwokami i sami nie dorosli do zycia. Malo sie orientujecie,
        ja slyszalem rozne rzeczy i chcialem sie dowiedziec czy to prawda. Fakt, jestem
        z rocznika gimnazjanego ale to nie ma nic wspolnego, zapytac mozna ale wyglada
        na to, ze trzeba wiedziec kogo bo normalnych ludzi brak na tym forum.
        SProbujcie sami dorosnac najpierw a nie obrazac kogos tylko dlatego ze sie pyta
        albo nie wie o tym o czym wy juz wiecie, czujecie sie lepsi do choley??? Macie
        doswiadczenie i dlatego to pytanie skierowalem no ale widze ze nie bylo sensu,
        czlowieka tu nie znajde tylko jakis dziwnych egipskich czeladnikow. OByscie
        zmadrzeli w ciagu studiow bo pomocy nikt nie bedzie od was chcial.
        • Gość: Sfinks Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 13:54
          Twoja wypowiedź tylku utwierdziła mnie w przekonaniu o twojej niedojrzałości!

JUŻ W LICEUM LUDZIE POWINNI BYĆ DOROŚLI, ALE SĄDZĄC PO TWOIM POŚCIE JESZCZE NIE
          SĄ!
          • Gość: Nefretete Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 14:05
            Dokładnie, trzeba być lekko .... żeby zadawać takie pytania. Jestem ciekawa jak
            niby wyglądałoby to kocenie... hahaha smiać mi sie chce. Jak bylam w liceum nie
            bylo zadnego kocenia, a co dopiero na studiach. Też jestem z rocznika
            gimnazjalnego, ale ja doroslam do studiow, natomiast autor tego postu
            niekoniecznie :)
          • Gość: aszi Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.is.net.pl 18.09.05, 14:05
            hahah ludzie ale jestescie smieszni jak dla mnie i wieksozci mysle studentow to tez normalne ze jak przychodzi nowy 1 rocznik to jest tardycja zeby powiedziec chodz czasme kici kici:P tak dla zartow! nikt nie pisze o wkladaniu glow do kibli bot ego nawet w gimie nie ma ale widze ze wy wiecie lepiej:P widze tez ze ci ktorzy sie tutaj wypoiwadali to jakies straoswieckie bufony bez ryski mlodego szalenstwa:P Pozdro
            • Gość: dthadkhsd Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.aster.pl 18.09.05, 14:11
              ani mi będąc na studiach nie przyszło do głowy żeby powiedziec do nowego
              rocznika "kici kic" ani nie spotkałam sie z tym ani nawet nie słyszłam o takich
              przypadkch. A może w srodowisku w którym sie Ty obracasz na porządku dziennym
              jest nawet kocenie w pracy :)? co?
            • Gość: go Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 14:13
              debilne to twoje pytanie jakbys byl cofniety w rozwoju ale chętnie na twoja
              prośbę spuściłabym cie w kiblu czy inne takie bo mam wrażenie że tego pragniesz
            • Gość: Aga Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: 194.146.128.* 18.09.05, 14:13
              Gdzie studiujesz? Dwukrotnie byłam na pierwszym roku (dwóch kierunków), nikt
              nigdy za mną "kici-kici" nie wołał, a jak przeszłam na drugi rok, to też ani
              mnie, ani nikomu z mego rocznika tego typu kretyńskie pomysły do głowy nie
              przyszły. Może dlatego, że studiuję z normalnymi ludźmi? ;)
              • Gość: Nefretete Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 14:15
                hahaha roześmialam sie jak nigdy :)
                • Gość: noname Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 18.09.05, 14:50
                  Nie pisalem nic o jakis kiblach...ludzie nie o to przeciez chodzilo. WIdze ze
                  niektorym nie warto zadawac pytan bo ich nie rozumieja. Dorosly to ja jestem i
                  nawet byscie sie zdziwili. SKonczmy rozmowe bo nie dojdziemy do niczego,
                  przeczytalem odpowiedzi i juz wiem o co chodzi.... z pozostalymi cwokami nie
                  chce juz wchodzic w rozmowy bo nie warto, rozmawia sie z ludzmi. ROwy sa
                  potrzebne a ktos je musi kopac wiec uczcie sie.
                • Gość: x Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.swk.vectranet.pl / *.swk.vectranet.pl 18.09.05, 15:11
                  Chodziłem do zwyczajnego polskiego gimnazjum (teraz oczywiście będę rozpoczynał
                  studia)- jak mnie to wkurza - osoba, która pyta się o to czy jest na studiach
                  kocenie czy nie, chce poznać odpowiedź a JAKIEŚ GŁUPIE BABY CO NIGDY NIE
                  ZAZNAŁY KOCENIA SIĘ ŚMIEJĄ - MNIE TEŻ SPRAWA KOCENIA NA STUDIACH INTERESUJE -
                  KOCENIE DOTYCZY PRAWIE WYŁĄCZNIE CHŁOPAKÓW, KOCĄ ZRESZTĄ TEŻ CHŁOPACY, ALE MNIE
                  TO WKURZA, ŻE TACY DEBILE - CHULIGANI CO KOCĄ TO ROBIĄ TO WOBEC TYCH SŁABSZYCH
                  A TYCH CO MAJĄ PO 2 METRY OMIJAJĄ SZEROKIM ŁUKIEM - chyba już w każdym
                  gimnazjum jest kocenie - miałem szczęście w nieszczęściu należeć do pierwszego
                  rocznika gimnazjalistów (więc fala mnie nie dotyczyła) to widziałem jak wygląda
                  prawdziwe kocenie wobec młodszych i słabszych chłopców - jako, że jestem niski
                  i chudy nie mogłem pomóc osobom, wobec których odbywało się kocenie - bałem się
                  (w biały dzień kiedy prosto ze szkoły wracałem do domu z gimnazjum musiałem
                  kilka razy oddawać pieniądze dla jakiś gó..arzy młodszych ode mnie a
                  wyższych!!!!!!), ale zawsze mnie to denerwowało, nauczyciele widzieli co się
                  dzieje i mieli to gdzieś. Dziewczyny takie co tu się teraz śmieją z pytania czy
                  na studiach jest kocenie w gimnazjum śmiały się z chłopców poddawanych koceniu,
                  mimo że to one miały największy wpływ na zapobiegnięcie koceniu - nawet jak
                  jakaś grupa chłopców stanęła w obronie tych poddawanych fali to sytuacja zawsze
                  kończyła się bójką z tymi co kocili - ale wystarczyło, że jedna dziewczyna
                  wstawiła się za dręczonym chłopakiem a chuligani się po prostu rozchodzili bez
                  słowa - NIESTETY WIĘKSZOŚĆ DZIEWCZYN WOLAŁA SIĘ ŚMIAĆ Z CHŁOPAKÓW PODDAWANYCH
                  FALI TAK JAK NA TYM FORUM NIŻ INTERWENIOWAĆ.
                  • Gość: gjhflaglfda Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.aster.pl 18.09.05, 15:15
                    No to masz powód do zadowolenia. Otóż na studiach kocenie Cie NIE SPOTKA nawet
                    ze strony chłopaków.
                  • Gość: z Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 16:02
                    pewnie ze wolala sie smiac. jak sie nie smiac z nieudacznikow?
              • Gość: ey Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 14:49
                ja tez ani razu nie uslyszalam "kici kici", ale to chyba normalne, prawda?
                • Gość: noniemoge Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: 80.51.118.* 18.09.05, 15:39
                  na studiach sa raczej dobrowolne imprezy otrzesinowe na ktorych odbywaja sie
                  rozniaste akcje (jesli chcesz brac w nich udzial) zadne tam kocenie, to nie LO
                  ani gimnazjum, zapomnij ;-)
                  • Gość: student Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 17:15
                    > na studiach sa raczej dobrowolne imprezy otrzesinowe na ktorych odbywaja sie
                    > rozniaste akcje (jesli chcesz brac w nich udzial)

Dokładnie tak. I nikt nikogo do niczego nie zmusza. A gdyby jakiś prymityw pomylił uczelnię wyższą ze szkołą podstawową (gdzie swoją drogą takich rzeczy też nie powinno być, ale cóż, różnie niestety bywa) to jest normalne naruszenie nietykalności osobistej i nie różni się niczym od napaści dresa na ulicy.
            • Gość: Biolożka Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.icpnet.pl 18.09.05, 21:35
              Cooo???? Studiuję na dwóch kierunkach i jako żywo żadnego kocenia, nawet dla
              żartów, nie było. Pierwsze słyszę o takiej tradycji.
      • justa86 Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? 18.09.05, 17:17
        heh wlasciwie nie zastanawialam sie do tej pory nad "koceniem" chociaz tez
        dopiero zaczynam studia:) zdziwilo mnie jednak okreslenie ey : "rocznik
        gimnazjalny" :/ co wlasciwie przez to rozumiesz? bo wydaje mi sie ze nic
        odmiennego nei ma w roczniku '86 od wczesniejszych. To ze gimnazjum
        skonczylismy?Jakie to ma w ogole znaczenie? czy przez to jestesmy mniej
        zorientowani, mniej dorosli ( bo to szczegolnie bylo zaznaczone). W tym samym
        wieku i tak samo jak wy, starsi studenci, zaczynamy nauke na uczelniach
        wyzszych, a ten dziwny nowy epizod o nazwie gimnazjum w zaden sposob nas nie
        odroznia od was.Wiec wyjasnij laskawie o co ci chodzilo??
        • Gość: donk Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.net.prospect.pl 18.09.05, 17:21
          Roczniki gimnazjalne po prostu mniej umieją od tych które skończyły liceum idąc
          starym systemem. To nie jest niczyje widzimisię, tylko to widać chociażby po tym
          ile Was wywalają po pierwszy semestrze.
          • Gość: student Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 17:38
            Gość portalu: donk napisał(a):

> Roczniki gimnazjalne po prostu mniej umieją od tych które skończyły liceum
            > idąc
            > starym systemem. To nie jest niczyje widzimisię, tylko to widać chociażby po
            > tym ile Was wywalają po pierwszy semestrze.

To żeś wypalił. Tzw. "roczniki gimnazjalne" studia zacznął dopiero w tym roku.
          • Gość: Sagi Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.net / *.net 18.09.05, 17:45
            UUUU ciekawe :D CZy jest gdzieś tu gimnazjalista, który wyleciał po pierwszym
            semestrze? :P
        • Gość: student Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 17:45
          > zdziwilo mnie jednak okreslenie ey : "rocznik
          > gimnazjalny" :/ co wlasciwie przez to rozumiesz? bo wydaje mi sie ze nic
          > odmiennego nei ma w roczniku '86 od wczesniejszych. To ze gimnazjum
          > skonczylismy?Jakie to ma w ogole znaczenie?

Tu działa bardzo prosty mechanizm psychologiczny. Jesteśmy "my" (starzy maturzyści) i "wy" - nowi, idący innym programem, oczko w głowie mediów, mający krótszą podstawówkę zakończoną testem, dodatkowe gimnazjum, po którym mogliście zdawać do tylu liceów wam się podobało, na dodatek z rekrutacją przebiegającą na podstawie testu pisanego w waszej szkole (starzy mogli zdawać tylko do jednego LO, egzamin pisali na miejscu, a jak się nie dostali, to ich rozsyłano po jakiś dziwnych miejscach). Pisaliście też nową maturę, która zazwyczaj w całości zastępowała prawdziwe egzaminy na studia. To wszysko plus jeszcze ciągle obecny wokół was krzyk, jacy to jesteście biedni, bo się na was eksperymentuje sprawiło, że niektórzy z "nas" popadli we frustrację i lubią o "was" myśleć jako o gorszych. Zadowalająca odpowiedź? :)
          • Gość: monopolowy Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.chello.pl 18.09.05, 17:56
            Student, no ja mam ten problem, że dopiero technikum skończyłem :D Ciekawe, czy
            mnie też wezmą za "rocznik gimnazjalny":D
            • Gość: student Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 18:48
              No to masz problem, wrzucą Cię do jednego wora. Może kup sobie zestaw koszulek z wielkim napisem "jestem po technikum", "zdawałem starą maturę", "stary maturzysta", "nie byłem w gimnazjum", "zdałem osiem klas podstawówki", "zdawałem tu egzaminy" albo coś w tym stylu. Wtedy system rozpoznawania swój-obcy powinien jako tako działać. :)
    • Gość: Dorothy Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.ids.pl 18.09.05, 17:29
      Autor postu okazał się być niegotowym do studiowania (wnioskuję z ciągłego
      obrażania ludzi, nazywając ich 'ćwokami'), więc i trudno się dziwić, że zadaje
      takie pytania. Jednak, odpowiadając na nie, dresy na studia się nie dostają,
      półgłówki (zdawałoby się, ze synonim dresa, a jednak nie zawsze) też nie, a
      zatem na studiach kocenia nie ma.
      PS Nie oznacza to, że ludzie nie idący na studia lub nie dostający się na nie to
      same dresy i półgłówki, chodzi mi tylko o to, że to właśnie przedstawiciele tych
      dwóh kategorii w liceum (gimnazjum szczęśliwie mnie ominęło, ale myślę że
      również) wprowadzają 'tradycje', które dyrektorzy i nauczyciele poiwnni surowo
      karać wywalaniem na zbity pysk.
    • Gość: Richelieu* Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 18.09.05, 18:11
      a jeszcze drzewiej student miał radochę jadąc na obóz integracyjny bo zazwyczaj
      tam dawano mu pojeździć brzuchem po błocie, wytarzać w mące, umyć się w
      pomyjach, wypić wstrząsający roztwór niewiadomo czego i pocałować stopy jego
      magnificencji rektora obozu dla pierwszaków. W sumie atrakcje głupie, ale o to
      chodzi, zwłaszcza kiedy podczas imprezy w akademiku rzeczywiście wyleje na
      siebie to i owo i sposoby wyjścia z tego będą jak znalazł. Sęk w tym, że te
      głupie rzeczy mają inny charakter w każdym pokoleniu, w dodatku nie każdy musi
      lubić obozy
      • Gość: karolo Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.checiny.simset.net / *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 19:07
        dzizys - na twoim miejscu to ja bym się obawiał w łodzi ciemnych uliczek-
        pseudokibice Łks-u mogą wszędzie..
    • Gość: Student Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.ics.muni.cz / *.ics.muni.cz 18.09.05, 19:30
      Nie przejmuj sie postami wielkich inteligentow. Ja idac na studia tez sie balem
      kocenia. Mysla cwaniaki, ze jak sa po elitarnych szkolach to znaja zycie
      • Gość: noname Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 18.09.05, 20:50
        Ojejku, nie chodzi o to ze sie boje tylko zapytalem sie z ciekawosci... jakas
        dziwna dyskusja sie pojawila nawet sam nie wiem dlaczego
        • Gość: fd Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.udn.pl 18.09.05, 21:25
          Zatem kończymy na tym ze nie ma. System egzaminów przesią tez kulture zdajacych
          • Gość: noname Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 18.09.05, 22:05
            No i bardzo dobrze...zamiast odpowiadac niektorzy zaczeli wkurzac i nastala
            jakas dziwna dyskusja. Nie lubie sie sprzeczac wiec skonczmy watek...juz chyba
            wszystko wiadome. Polecam sie wiec skupic na studiowaniu bo za jakis czas
            zaczyna sie rok akademicki :D
            • Gość: monopolowy Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.chello.pl 18.09.05, 23:06
              i ja z takimi będę na roku:/
              • Gość: go Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 09:45
                wiesz co noname--SPADAJ!!! dzieciaku nei wiem co ci w tej góce kosmatej siedzi
                ale odpuść sobie zajmij sie nauką
    • Gość: Ally MCBeal Re: KOCENIE na studiach - jak to wygląda?? IP: *.nni.pl 19.09.05, 11:49
      Komentarz do tej dyskusji jest krótki: Nie ma głupich pytań są tylko głupie
      odpowiedzi.
      Możę i pytanie nie było zbyd adekwatne, ale wiąże się raczej z niewiedzą kolegi
      niż jego dojrzałościa...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka