Gość: xg IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.02, 19:23 Czy warto studiowac w SGH? Jakie sa perspektywy pracy po tej uczelni? Czy rzeczywiscie SGH jest najlepsza szkola w Polsce? Jakie jest wasze zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: TB Re: Studia w SGH IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.02, 21:31 jesli masz pieniadze - czesne ok. 6000 Euro rocznie +akademik +utrzymanie wybralbym HEC w Paryzu lub Erasmusa w Rotterdamie. To moje osobiste zdanie jako studenta SGH... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pauldelanotte Re: Studia w SGH IP: 194.51.20.* 05.12.02, 18:37 A jeszcze lepiej wyjechac na HEC w Paryzu z SGH , sa wymiany - wtedy nie musisz placi czesnego i zdawac egzaminu Swoja droga to jedyna szansa bo inaczej studenci SGH czy ktokolwiek z Polski, nie zdali by egzaminow wstepnych na HEC. pozdrawiam Pawel, Paryz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Studia w SGH IP: *.sgh.waw.pl 04.12.02, 17:00 Wydaje mi się, że SGH to jedna z niewielu uczelni po której jest szansa na pracę. Niestety nie jest łatwo się tu dostać. Ja w przyszłym roku będe próbować trzeci raz. Tak naprawdę trzeba znać dobrze dwa języki, matematykę i historię/geografię. Teraz studiuję na SGH zaocznie. Płacę 700zl za miesiąc, a i tak wątpię czy po tych studiach ktoś przyjmie mnie do pracy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzichu Re: Studia w SGH IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.02, 18:24 Nie, to nie jest najlepsza uczelnia w Polsce. To jest najlepsza uczelnia ekonomiczna w Polsce. To duza roznica. A poniewaz ciagle jest duze zapotrzebowanie na ekonomistow, finansistow i specjlistow od zarzadzania, nie tylko w Polsce ale takze na zachodzie - to po wejsciu do unii i z dyplomem tej uczelni nie bedziesz mial(a) problemow ze znalezieniem pracy. Pzdr i zachecam. Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Studia w SGH 04.12.02, 21:27 Tez jestem tego zdania. Jesli tylko sie dostaniesz to warto (a jesli nie to warto probowac). Mam tam paru znajomych i widze ze ta szkola oprocz czystej wiedzu uczy praktycznego jej zastosowania. Sa liczne organizacje studenckie ktore ucza jak w praktyce prowadzi sie duze projekty. Ucza zaradnosci i radzenia sobie w zyciu. Jesli mial bym zapedy ekonomiczne to wybral bym sie wlasnie tam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny g......o prawda - jestem po SGH i nie mam pracy IP: *.acn.waw.pl 05.12.02, 15:43 Ludzie, jesteście z kosmosu.......jestem po SGH, gadam po angielsku i niemiecku całkiem nieźle, ale to normalne po tej szkole i mam ponad 2 lata doświadczenia i co..............i g......o. Pracy nie ma, a jestem w Warszawie. Byłem już na wielu rozmowach.......no i nic -albo działalność gospodarcza, albo zlecenie i koniec. I to jueszcze za 1300 netto. I co wy na to???????? A wiecie ile ludzi zostało w Warszawie zwolnionch w ramach cięć kosztów?? A wiecie jak odbyło się zwolnienie w BRE Banku?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doik Re: g......o prawda - jestem po SGH i nie mam pra IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 05.12.02, 19:12 Wiesz co ja tez zamierzam studiowac na SGH a potem potrafić się porozumiewać w 3 językach (ang.,niem.,hisz)Prawdopodobnie zrobie na tej uczelni 2 kierunki a i tak nie jestem pewny co do pracy po niej.Na szczesciejestem dopiero w I liceum:) Jeżeli legitymujesz sie certyfikatami miedzynarodowymi(zarówno językowymi jak i z zakresu ekonomii) to radziłbym emigracje..... Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: g......o prawda - jestem po SGH i nie mam pra 05.12.02, 23:09 sa absolweni i absolwenci. Wiadomo ze 100% absolwentow nie osiagnie sukcesu. Normalne prawo dzungli. Pozdrawiam i zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laska Re: Studia w SGH IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.02, 16:08 Wiecie co mowi bezrobotny abslowent SGH do pracujacego?: -hamburgera poprosze. Odpowiedz Link Zgłoś