rahamata 27.12.05, 23:37 zastanawiam sie nad tym kierunkiem, ale jeszcze nad innymi. dlaczego warto isc/ nie isc na te studia? co wam sie podoba/ nie podoba? jakie przedmioty i gdzie najlepiej studiowac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mistrz_patelni Re: INFORMATYKA I EKONOMETRIA 28.12.05, 10:53 Mi osobiście kierunek nie przypadł do gustu.Myślałem, że to informatyka + ekonomia, niestety okazało się odwrotnie.Troche było programowania na pierwszym roku, ale to same podstawy, systemy operacyjne , bazy danych tez malo. Duzo ekonomii, statystyki itp. Poszedlem na ten kierunek poniewaz na informatyke bylo ok 10 osob na miejsce, a na IiE chyba 1.2 czy 2.Teraz jestem na 4 roku i powiem szczerze że żałuję. Jeśli kręci Cię ekonomia, to te studia są dla Ciebie, natomiast jeśli lubisz matematykę i programowanie to dużo tu dla siebie nie znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: INFORMATYKA I EKONOMETRIA IP: *.astral.lodz.pl 28.12.05, 10:53 najlepiej na UŁ . Jak lubisz matme i jeszcze troche matmy to zapraszam :D Pracuje sie potem w funduszach inwestycyjnych,ubezpieczeniowych,bankach itd. Generalnie jedyny sensowny teraz kierunek ekonomiczny :D Ofkoz mozna sobie wziac informatyke jako specjalizacje i nawet niezle potem z praca ale IMHO ekonometria lepsza :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: INFORMATYKA I EKONOMETRIA IP: *.astral.lodz.pl 28.12.05, 10:55 Kolega wyzej jest ksiazkowym przypadkiem zle wybranych studiow :D Mi sie podoba ;p Odpowiedz Link Zgłoś
rahamata Re: INFORMATYKA I EKONOMETRIA 28.12.05, 12:27 a na ktorym roku jestes? duzo jest trudnych przedmiotow? duzo trzeba sie uczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
tye Re: INFORMATYKA I EKONOMETRIA 28.12.05, 12:34 ja studiuje informatyke i ekonometrie (jako drugi kierunek). mam zamiar wybrac jako specjalnosc statystyke ubezpieczeniowa. jak na razie nie jest tak zle (2 rok). jezeli tylko uda mi sie wszystko pozaliczac i przejsc sesje jeszcze bardziej bedzie mi sie podobalo:) tak, jak wspomnial ktos wyzej, duzo tutaj ekonomii- sporo zalezy od miejsca studiowania. ja jestem na uniwerku i tutaj podejscie jest bardzo teoretyczne. z informatyka nasz kierunek nie ma zbyt wiele wspolnego, ale chyba nikt na to nie liczyl. ja nastawilam sie na to, ze informatyki praktycznie nie bedzie. troche sie zawiodlam;), bo niestety przedmioty matematyczno-informatyczne, chociaz okrojone, to jednak sa... jezeli masz jakies szczegolne pytanie, to pisz na maila:) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marszczyn Re: INFORMATYKA I EKONOMETRIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 21:57 A ja polecam. normalnych informatykow jest juz sporo, ale wiekszosc z nich nei nadaje sie do miczego innego niz klepanie kodow. uwazam ze to bardzo dobry kierunek z duzymi perspektywami pracy zawodowej ale pod jednym warunkiem: trzeba wyjsc poza program studiow i duzo pracowac samemu. niestety programy tego kierunku w Polsce zawieraja za duzo wiedzy humanizujacej albo ekonomicznej, a za malo czystej informatyki, a wymagania dla absolwentow od pracodawcow stanowczo wykraczaja poza program. na pierwszym roku duuuzo matematyki: analiza matematyczna, algebra liniowa, logika, rachunek prawdopodobienstwa (to sa osobne przedmioty) z informatyki: liux, pearl,html,od trzeciego roku wiecej informy: java i C++. filozofia i demografia (nie wiem po co)i oczywscie przedmioty ekonomiczne. wada jest to, ze jest to najtrudniejszy kierunek ze wszystkich ekonomicznych i najlatwiej z niego wyleciec. Ja studiuje IE na pierwszym roku na Akademii Ekonomicznej w Krakowie i jest to moj drugi kierunek, z pierwszego na 70% zrezygnuje bo informatyka bardzo mi sie spodobala (jestem kobieta). Krakow jest pieknym miastem, uczzelnia ma wlasny kampus z nowymi budynkami dydaktycznymi, basenem i wielka hala sportowa.mamy dobra kadre naukowa(od nas wywodzi sie prof. Hausner), ale wybierz miasto ktore jest najblizej Ciebie.Mysle, ze poziom studiow jest wszedzie podobny byleby tylko byla to uczelnia panstwowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol_niezly Re: INFORMATYKA I EKONOMETRIA IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 21.01.06, 22:08 > A ja polecam. normalnych informatykow jest juz sporo, ale wiekszosc z nich nei > nadaje sie do miczego innego niz klepanie kodow. Dawno nie slyszalem tak.... heh...debilnej wypowiedzi. Jesli nie wiesz na czym polega informatyka i czym sie rozni od informatyki i ekonometrii to niech Ci inni wytlumacza, bo ja nie zamierzam marnowac mojego czasu.Mam kumpla i wiem co sie robi na IiE - to po prostu ekonomia z ELEMENTAMI proramowania - myslenia i algorytmiki tam nie ucza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: INFORMATYKA I EKONOMETRIA IP: *.astral.lodz.pl 22.01.06, 15:38 >- myslenia tam nie ucza. zebys sie nie zdziwil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły Re: INFORMATYKA I EKONOMETRIA IP: 87.207.198.* 22.01.06, 16:16 od was wywodzi się Hausner - to musi być w takim razie jedna z najgorszych uczelni w Polsce, Hausner to był delikatnie mówiąc człek nic nie umiejący zrobić do końca..... najdelikatniej to określiłem..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z. Re: INFORMATYKA I EKONOMETRIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 16:37 Hmm , a z AGH wywodzi sie Handke,który dokonał najbardziej nienormalnej i chorej reformy edukacji od czasów chyba II wojny światowej.Dziwne ,koszmarne twory typu gimnazja i 3 letnie ( w praktyce 2,5 !!licea),nie jestem obroncą Hausnera ale nie generalizuj chłopcze bo to trochę wstyd,żeby przyszły mgr rozumował w ten sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły PRZEDEWSZYSTKIM INŻYNIER !!!!!!!! IP: 87.207.198.* 22.01.06, 20:45 NIE MAGISTER - BARDZIEJ MI ZALEŻY NA TYTULE INŻYNIERA (MIMO ŻE JEST NIŻSZY OD MAGISTRA) - MAŁO KTO MOŻE POCHWALIĆ się tytułem inżyniera - najpierw dla mnie liczy się inzynier a potem takie badziewie co maja wszyscy czyli "magister" ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: PRZEDEWSZYSTKIM INŻYNIER !!!!!!!! IP: *.astral.lodz.pl 22.01.06, 20:49 LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z. Re: PRZEDEWSZYSTKIM INŻYNIER !!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 21:37 A ja nigdy,nigdy buuuuuuuu ,nie będę panem inżynierem ,pardon panią inżynierką, buuuu,i co mi ten podwójny magistr , no po co po co .Nawet nie mam technikum elektrycznego ;(((((((.EHHHh,jeju jak sie zdołowałam,idę spalić wszystkie książki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: INFORMATYKA I EKONOMETRIA IP: *.astral.lodz.pl 22.01.06, 16:51 Akurat rzad Belki byl najbardziej kompetentnym rzadem III RP.I wez ty mi powiedz ,ze bylo inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z. Re: INFORMATYKA I EKONOMETRIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 17:26 Napewno, w porownaniu z tym o sie dziej teraz ale Handke był w rządzie Buzka,trochę pamiętam jeszcze te 4 -chore reformy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry Re: INFORMATYKA I EKONOMETRIA IP: *.chello.pl 25.02.06, 00:58 przeciez Hausner to byl nalepszy minister finansow od czasow Balcerowicza. Szkoda ze jego dzielo nie zostalo ukonczone. Ja bym sie chwalil gdyby taki czlowiek ukonczyl moja uczelnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: INFORMATYKA I EKONOMETRIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 22:30 Marszczyn , jak będziesz mieć makro na 2 r.z Kowalskim,to na bank będziesz mieć pyt."mój przyjaciel Hausner",już to przerabiałam , bezsens, a wogóle to sporo tam Świrów -patrz Osiewalski,także ,się tak nie ciesz ,bo jak będziesz mieć ekonometrię to poznasz co to studiowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mx-5 Re: INFORMATYKA I EKONOMETRIA 21.01.06, 22:18 Lolek dobrze gada.Informatyka i ekonometria jest tym co powiedzial gdzies wyzej cktos: jesli lubisz ekonomie i matematyke i lubisz jakies obliczenia statystyczne, prace w banku, urzedzie statystycznym itd. to te studia sa dla ciebie. Owszem mozesz sobie wziac informatyke jako specjalizacje, ale w porownaniu z prawdziwym informatykiem bedziesz zaledwie robaczkiem. Ogolnie kierunek fajny, chyba najlepszy z mozliwych ekonomicznych. Zdecydowanie warto go studiowac, jesli chcesz isc na cos ekonomicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrycze123 Re: INFORMATYKA I EKONOMETRIA 22.01.06, 20:16 To chyba zależy, czy bardziej interesuje cię ekonomia, czy informatyka... Ze swojej strony oczywiście polecam własną uczelnię- SGH- i kierunek metody ilościowe w ekonomii i systemy informatyczne. W sumie to to samo, tylko nazwą się różni od IE. Sporo jest u nas na początku humanistycznych przedmiotów- filozofia, socjologia, historia, potem już standardowo- rachunek, algebra, analiza, ekonometria, statystyka, metody optymalizacyjne i wiele, wiele innych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: INFORMATYKA I EKONOMETRIA IP: *.astral.lodz.pl 05.02.06, 18:04 co ty nie wiesz ze na IiE sesja koczy sie w kwietniu ?:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: IE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 23:20 A ja zapraszam na UŁ. Studiuje informatyke i ekonometrie na 2 roku, kierunek mi sie podoba. Ale jest to kierunek dla wytrwałych, którzy lubią sie uczyc. jesli ktos liczy ze sie prześlizgnie to sie myli. Przynajmniej u mnie tak jest. I baardzo bardzo duzo matematyki na początku... Kierunek inteesujący, najtrudniejszy sposórd innych ekonomicznych, ale moim zdaniem warto. Aha, i nie kazdy konczy sesje w kwietniu, ja jestem juz dawno po, wiec mozna...Mozna tez zdawac na amych 5 i miec srednia 4,8 czego jestem przykładem. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Club_Elite Re: IE IP: *.ghnet.pl 24.02.06, 23:55 tak wogole jestes super sexi zaj**** laska mądra sprytna i wogole fullwypas jak wiekszos bans-lans lasek z akademi ekonomicznych - przszyle ekonomistki finansistki i jeszcze (co najlepsze)informatyczki co sie na studiach za duzo nie nauczą i nie zmęczą niemniej jednak mają bardzo wysokie mniemanie o sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z. Re: IE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 00:26 Hmmm,co to slang? bo jakoś nie zrozumiałam,taak polskiej mowy na AE zapomniałam,bo wiesz my sie wogóleee nie musimy uczyć.Sami sobie wpisujemy 4 do indeksu,bo za piątki musimy postawić flaszkę dziekanowi. Odpowiedz Link Zgłoś