Dodaj do ulubionych

Na wesolo:))) O studentach

IP: *.kalisz.mm.pl 08.02.06, 17:16
Przechodzą dwaj studenci koło budki telefonicznej, zobaczyli książkę
telefoniczną, to weszli i zaczęli czytać. Za chwile jeden mówi do drugiego:
-Rozumiesz coś?
-Nie.
-No to kujemy!

______

Obserwuj wątek
    • alex_koz Re: Na wesolo:))) O studentach 08.02.06, 17:28
      dwaj studenci ida ulica, a na nie kartka papieru; jeden do drugiego:
      -co to jest?
      -nie wiem
      -niewazne, kserujemy
    • Gość: Pallo Re: Na wesolo:))) O studentach IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 08.02.06, 18:50
      "Za moich czasów" ten dowcip dotyczyl studentow medycyny;-)
      • Gość: M. Re: Na wesolo:))) O studentach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 20:20
        Ja też słyszałam to w wersji o studentach medycyny... :)
        I chyba coś w tym jest... ;)
        • Gość: medycynka Re: Na wesolo:))) O studentach IP: *.smsnet.pl 09.02.06, 09:54
          hej co do wkuwania ksiazki telefonicznej na blache,to raczej mit,ale jesli mowa
          o kserowaniu,to sie podpisuje obiema lapkami pod tym postem:))))))kseruje(my)
          masowo notatki innych ,asystentow i Bog wie,kogo jeszcze.Naprawde ja juz nie
          mam w szafkach miejsca,aby upchnac te wszystkie xerowki,nie mowiac juz o tym,iz
          polowa z nich sie powtarza,a druga polowa jest do niczego nie potrzebna,bo
          zwyczajnie nie ma czasu,aby je wszystkie przejrzec;)
          • Gość: medycyn z Poznania Re: Na wesolo:))) O studentach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 12:10
            Gość portalu: medycynka napisał(a):

> hej co do wkuwania ksiazki telefonicznej na blache,to raczej mit,ale jesli mowa
            >
            > o kserowaniu,to sie podpisuje obiema lapkami pod tym postem:))))))kseruje(my)
            > masowo notatki innych ,asystentow i Bog wie,kogo jeszcze.Naprawde ja juz nie
            > mam w szafkach miejsca,aby upchnac te wszystkie xerowki,nie mowiac juz o tym,iz
            >
            > polowa z nich sie powtarza,a druga polowa jest do niczego nie potrzebna,bo
            > zwyczajnie nie ma czasu,aby je wszystkie przejrzec;)

normalnie jakbym ja to pisał
            tak - w tej szafie jest histologia - ale tam chyba jest to, co było na pierwszy
            test, więc można wyrzucić, bo już do tego nie wrócę, ale nie - ja tam chyba mam
            jakieś informacje na egzamin - niech zostanie

na stoliczku nocnym - aha - biofizyka - wykłady - tego dotknę dopiero przed
            egzaminem - niech leży

teraz jest jazda - na parapecie, na podłodze, na stoliczku (na trapezie,
            trapeziku ;-) ) pod stoliczkiem, w szafie w której mam ubrania - ANATOMIA - tego
            jest najwięcej - tu jakaś baza pytań, tutaj jeszcze coś innego, tam jakieś skrypty.
            I dokładnie połowa się powtarza
            1/3 tej połowy, która się nie powtarza - w ogóle nie wiem czym jest...
            ale na pewno jest to coś ważnego, więc wyrzucić nie można.

zabrałem się kiedyś do sprzątania i na czym stanęło?
            aha - to się jeszcze przyda - aha - to na egzami
            to już gdzieś mam... ale gdzie, lepiej zostawić

Że o tym jak dysk jest zawalony wszelkimi skryptami nie wspomnę...

przecież ludzie studiowali medycynę zanim jeszcze pojawiło się ksero - jak oni
            sobie radzili...

pozdrawiam
            • Gość: medycynka Re: Na wesolo:))) O studentach IP: *.smsnet.pl 09.02.06, 12:22
              > przecież ludzie studiowali medycynę zanim jeszcze pojawiło się ksero - jak oni
              > sobie radzili...

tez sie nad tym zastanawialam hehe

identyczne podejscie do kserowek ;)
              z histologii mam najwiecej,z kazdego kola stos papierow pomnozony przez 3(bo
              trzy podejscia),a kolokwiow w ciagu roku bylo 4,nie licze tego,iz owe testy sa
              z roznych lat,sumiennie zbierane przez studentow;) plus egzaminy, plus notatki
              z wykladow,seminarek i inne "nowosci"...

za te pieniadze ,to naprawde moznaby bylo z cala pewnosci zakupic jakies
              wakacje last minute;) albo przynajmniej bilecik do londynu w dwie strony;)
    • Gość: lili Re: Na wesolo:))) O studentach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 11:15
      Bóg postanowił sprawdzić we wrześniu, co też porabiają studenci. Zesłał więc na
      ziemię anioła, ten posprawdzał i wraca z raportem:
      - Studenci medyka się uczą, studenci uniwereka piją, studenci polibudy piją.
      Następną kontrolę zrobił w listopadzie:
      - Studenci medyka ryją, studenci uniwereka zaczynają się uczyć, studenci
      polibudy piją.
      Styczeń:
      - Studenci medyka kują, aż huczy, studenci uniwereka ryją, studenci polibudy piją.
      Początek sesji. Anioł wraca z ziemi i mówi:
      Panie Boże, studenci medyka ryją dzień i noc, studenci uniwerka ryją dzień i
      noc, studenci polibudy się modlą.
      A Bóg na to:
      - I ci właśnie zdadzą!
      • Gość: m3lm4k Re: Na wesolo:))) O studentach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 15:25
        Ten kawal nie raz nastawil mnie pozytywnie na jakiekolwiek sprawdzanie tego, co
        wiem, a raczej , co powinienem wiedziec :)
    • Gość: . Re: Na wesolo:))) O studentach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 11:16
      Co powinien wiedzieć student?
      - Wszystko!
      - Co powinien wiedzieć asystent?
      - Prawie to wszystko, co student.
      - A adiunkt?
      - W jakiej książce jest to, co powinien wiedzieć student.
      - Docent?
      - Gdzie jest ta książka.
      - A co powinien wiedzieć profesor?
      - Gdzie jest docent...
    • kejcak Re: Na wesolo:))) O studentach 09.02.06, 12:19
      Ale ten dowcip nie byl o wszsytkich, tylko o medycynie.

A z moich ulubionych:
      Telefon u doktora o 5 rano:
      - Spisz?
      - Spie.
      - A my sie jeszcze ku*** uczymy.
      • Gość: ela Re: Na wesolo:))) O studentach IP: *.smsnet.pl 09.02.06, 12:23
        tez mi sie podoba:)
        • oxy_gen_86 Z forum Studentow medycyny 09.02.06, 15:28
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11117&w=36338077&v=2&s=0

Lili kawal po prostu mnie rozwalil;))) Juz go kiedys slyszalam - jak na razie
          to moj nr 1:))
      • misiak38 Re: Na wesolo:))) O studentach 09.02.06, 19:22
        bardzo go lubię heh:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka