Dodaj do ulubionych

pedagogika + administracja = ????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 14:39
oto moja sytuacja: Obecnie jestem na dwóch magisterkach, na ped. i na admini.
I teraz moje pytanie czy jest jakas praca która mogłaby połaczyć te dwa
kierunki. Wychodzę z załozenia, że powinienem znaleźć pracę, albo z jednej
dziedziny, albo z drugiej. Jednak wolałbym pracować gdzieś, gdzie wiedza z
tych dwóch kierunków będzie potrzebna. Cóż to może być?
Wiem jedynie ze mógłbym uczyć podstaw prawa, przedsiębiorczosci, ekonomii, w
różnego rodzaju technikach, ale taka praca mnie nie interesuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: ;p Re: pedagogika + administracja = ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 15:23
      mozesz pracowac w administracji przedszkola ;p
    • facecja Re: pedagogika + administracja = ???? 13.02.06, 18:55
      praca w wydziale oświaty lub wydziale do spraw nieletnich (czy jak to sie
      fachowo nazywa) w urzędach miasta/gminy/powiatowym/wojewódzkim
      zarządzanie instytucjami wychowawczymi

PS: jeszcze nie słyszałam, żeby można było uczyć podstaw prawa po administracji-
      przecież ani na adm. ani an pedagogice nie masz czegos takiego jak metodologia
      nauczania jakiegoś konkretnego przedmiotu? na którym roku pedagogiki jesteś,
      skoro jeszcze Ci nie powiedzieli, że absolwent pedagogiki i nauczyciel to dwie
      różne sprawy?
      • Gość: Bill Re: pedagogika + administracja = ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 19:27
        jestem na III rou ped i na II admini. Na drugim roku mialem taki przedmiot jak
        metodologia nauk, fakt to byla ogólna metodologia. No ale skoro mialbym
        wykształcenie pedagogiczne i administracyjne to mógłbym uczyć w szkole jakiegoś
        zawodowego kierunku. W moim LO pamiętam była nauczycielka która uczyła zarówno
        chemii, jak i przedsiebiorczosci, a wykształcenie w dziedzinie przedsiebiorczsci
        nie miała, wiec to wszysko zalezy od dyrektora danej szkoly. Tak czy siak na
        pewno nie chce uczyc ktoregos z tych przedmiotów
        • Gość: Bill Re: pedagogika + administracja = ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 19:34
          na IV roku bede miał metodyke nauczania informatyki, bo wybrałem specjalizacje
          edukacja informatyczna i medialna, ale i tak jak już wczesniej napisalem nie
          chce uczyc w szkole, chyba ze bede zmuszony.
    • Gość: ggggg Re: pedagogika + administracja = ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 19:09
      To co przychodzi mi pierwsze do glowy to na przyklad praca w MEiN lub
      Kuratorium Oswiaty. Moze byc tez cos mniej ambitnego np. praca w administracji
      szkoly, przedszkola czy domu opieki. Zreszta to wszystko zalezy od tego jaka
      masz specjalizacje.
      • Gość: Bill Re: pedagogika + administracja = ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 19:29
        na pedagogice mam edukacje inoformatyczną i medialną, na admini wybiorę
        administracje europejską, lub publiczną

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka