Gość: Monika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 19:48 ciezko jest sie dostac na akademie ekonomiczna?? i czy jak mam mature z wosu to mam jakies szanse:/ no ewentualnie moge sie jeszcze zamienic z kumpela i bede zdawac historie rosrzerzona Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Monika Re: Akademia ekonomiczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 21:45 a wlasnie jest moze jakis egzamin na akademia ekonomiczna dla tych co niezdawali matmy i czy ciezki jest????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Akademia ekonomiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 00:40 nie na kazdy kierunek na AE musisz zdawac matme, ale potem na I roku masz egamin z mamtmy, ktory do latwiejszych nie nalezy, zastanow sie wiec dobrze czy na pewno chcesz isc na AE bo bez matmy sie nie obejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z. Re: Akademia ekonomiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 00:49 Potem sa jeszcze gorsze rzeczy ,matma jest nawet ok.ale dochodzi Ci sporo rzeczy z finansów,makro ,statystyki itd.chyba na towaroznastwo nie obowiązuje matematyka na maturze ale nie jestem pewna,tam zreszta jest na 1 roku chemia i fizyka;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adzka Re: Akademia ekonomiczna IP: 192.168.2.* / 213.199.252.* 22.02.06, 14:48 Historie mozesz zdawac na AE ale z wosem nie przyjmuja nigdzie Odpowiedz Link Zgłoś
laga22 Re: Akademia ekonomiczna 23.02.06, 19:46 Na AE w Katowicach liczyła się tylko matematyka i języki obce i tylko te przedmioty były przeliczane na punkty a podchodząc do egzaminu wstępnego musisz być dobra z maty bo łatwy to on nie jest ( widziałem przykładowe pytania ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil AE Wroc Re: Akademia ekonomiczna IP: *.wroclaw.mm.pl 24.02.06, 15:14 AE we Wroc wymaga matme i jezyk obcy i moim zdaniem znajomosc tych przedmiotow jest konieczna do nauki przedmiotow ekonomicznych. Na AE jest mnostwo matematyki, sa przedmioty takie jak np. na inf i ekonometrii: statystyka, stat opisowa, algebra, analiza mat, rach p-a, ponadto mikro i makroekonomia, mat finansowa itd... Zastawnówcie sie dobrze czy warto isc na AE, jezeli nie umiecie matmy to raczej nie dacie rady. Pozdrawiam i zapraszam na dni otwarte 3 marca na AE Wrocław Odpowiedz Link Zgłoś