Dodaj do ulubionych

Na ile kierunków max?

IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 01.03.06, 16:28
Witam, z tego co się orientuję, to można składać podanie o przyjęcie na max 3 uniwersytety (jeśli się mylę, to mnie poprawcie).
Ale czy są ograniczenia dotyczące liczby kierunków na które można startować na jednym uniwesytecie? Np.: złożę papiery na 3 uniwerki, ale na każdym na 3 kierunki, więc mam w sumie 9 możliwości.
Czy jeśli nie dostanę się gdzieś, to mogę po zabraniu papierów spróbować na innej uczelni jeśli są tam osoby z niższym wynikiem niż ja?
Obserwuj wątek
    • Gość: de Re: Na ile kierunków max? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 16:35
      z tego co sie orientuję, to nie trzeba składać w ogole papierów na uniwersytet
      jesli chce się studiować. są jeszcze politechniki, różnego rodzaju akademie...

prawda jest taka, że dostajesz 2 świadectwa (oryginał + odpis). Już od ciebie
      zalezy jak je wykorzystasz. są uczelnie ktore wymagają oryginału od razu (btz
      rekrutacja jest na kierunki, ewentualnie na wydziały ale a nie na uczelnie)
      więc masz pecha, masz jeden oryginał więc na tej uczelni złozysz papiery tylko
      na jeden kierunek, ewentualnie na rózne kierunki ale na jednym wydziale. są też
      takie które chcą świadectwa dopiero jak się dostaniesz. i nie ma tu żadnych
      ograniczeń. szkół nie obchodzi to gdzie jeszcze składasz papiery.
      druga sprawa, opłata rekrutacyjna. Jak chcesz wydać dużo kasy, to lepiej od
      razu idź na prywatne, tam masz pewność, że cię przyjmą...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka