Dodaj do ulubionych

jak długo pisze sie magisterke.

IP: *.telsten.com / *.telsten.com 20.03.06, 16:07
przykłądam siedo pisania swojej magisterki z historii. Ile czasu mi to
zajmnie? Planuje tak 60- 70 zstron. Bez badań, tylko praca na dosteponych
materiałach.
Obserwuj wątek
    • Gość: aa Re: jak długo pisze sie magisterke. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 16:10
      półtora roku a napisać możesz w tydzień ale masz tez seminaria
      • Gość: misio Re: jak długo pisze sie magisterke. IP: *.telsten.com / *.telsten.com 20.03.06, 17:06
        ale pomijając sprawy seminariów. chodzi mi o sam zabieg pisania.
        • Gość: mgr Re: jak długo pisze sie magisterke. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 17:33
          jeżli masz materiały to miesiąc i napisane:)
    • alex_koz Re: jak długo pisze sie magisterke. 20.03.06, 21:22
      zalezy ile godzin poswiecasz. jakis miesiac jak sie pisze codziennie
    • Gość: ggggg ile stron? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 09:08
      60 - 70 stron? A ja slyszalam, ze moj licencjat ma miec tyle! Czy ktos sie
      orientuje w takim razie jakie jest minimum na magisterke a jakie na licencjat?
      • Gość: wilga Re: ile stron? IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 21.03.06, 09:20
        magisterka srednio od 70 stron w gore, nawet ponad 100, moja wyszla na 130 z
        aneksami,powodzenia!
      • alex_koz Re: ile stron? 21.03.06, 09:31
        magisterka zazwyczaj ma okolo 60-90 stron (kierunki humanistyczne) choc znam
        przyklady magisterek na 40 stron obronionych na 5. niektorzy promotorzy nie
        dopuszczaja magisterek powyzej 100 stron, uwazajac ze ze dlugie to i
        radza "skrocic".
        • Gość: gggg Re: ile stron? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 15:17
          a prace licencjackie?
      • Gość: Richelieu* Re: ile stron? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 16:36
        Nie ma żadnego minimum, bo często pchani musem wyciągnięcia 70 stron ludzie
        piszą tak rozciągliwie i tak bełkotliwie przy tym, że tego czytać się nie da.
        Ba, jeden ma kwiecisty język i nawet ładnie mu wychodzą jego przemyślenia,
        drugi jest konkretny i tekst kwiecistego napisze w 1/4 objętości. Jeśli obaj
        napisali to samo, tylko innym językiem, to jest to niepoważne żeby konkretnego
        tekst na 30 stron dyskwalifikować.
        Moja magisterka razem z przypisami i wykresami zajęła 220 stron, teraz
        zmieściłabym to samo na 150, a czym dłuższy czas od jej napisania tym bardziej
        będzie mi się wydawać, że było to za długie i trzeba było pisać zwięźle.
        Zwięzłość jest ważna w tylu sytuacjach, że prace dyplomowe powinny jej wymagać.
        • Gość: a seminaria-wazne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 17:05
          jak to jest /na seminariach gada sie o swojej pracy mgr?przeciez jest duzo osob
          w grupie.czy jest jakis temat nadrzedny realizowany?jak to jest?
          • alex_koz Re: seminaria-wazne 21.03.06, 17:09
            w zaleznosci od seminarum czasem omawia poszczegolne zagadnienia wybrane przez
            promotora, a czasem jest to referat jednego studenta dot. swojego tematu, a
            potem dyskusja na ten temat i komentarze prowadzacego.

czasem, jak na przyklad u mnie teraz, seminarium polega tak naprawde na
            indywidualnych konsultacjach z promotorem. czasem dyskusja.

roznie.
    • Gość: rybka Nemo Re: jak długo pisze sie magisterke. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 17:55
      Moja 150 stron - teorię napisałam w 2 tygodnie, statystykę powierzyłam
      profesjonaliście ( jak większość na moim kierunku typowo humanistycznym ).
      Powodzenia.
      • Gość: Richelieu* Re: jak długo pisze sie magisterke. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 18:18
        Twój promotor wie o tym, że pracę napisałaś niesamodzielnie? Jeśli nie potrafi
        się stosować statystyki to wymyśla się sobie taki temat, który nie będzie jej
        potrzebował. Jakby to wyglądało gdyby dajmy na to przyrodnicy dali swoje
        notatki do ogarnięcia i napisania w pięknej polszczyźnie polonistom? W takiej
        formie jaką stosują ludzie u Ciebie pobpada to pod tzw. "pomoc" w napisaniu
        pracy dyplomowej, a tym samym pod paragraf. I to wcale nie jest ;)śmieszne.
    • Gość: kinga Re: jak długo pisze sie magisterke. IP: *.chello.pl 21.03.06, 22:02
      co do ilości stron -to nie liczy się ilość tylko jakość -sama widziałam prace
      mgr na 28 stron
      Poza tym to też zależy od kierunku studiów i od tego czy jest to praca badawcza
      itd.
      a co do czasu -to mając wszystkie materiały to pisząc codziennie miesiąc
      powinien wystarczyć :)
      • Gość: Eia Re: jak długo pisze sie magisterke. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 22:30
        Właśnie nadaję ostatnie szlify pracy magisterskiej z postępowania cywilnego.
        Mam ok. 110 stron, dojdą jeszcze bibliografie, wykazy orzeczeń, skrótów itd. A
        ostatnio na seminarium promotor poradził mi, żeby zwiększyć czcionkę z kalibru
        12 na 13 (ma już swoje lata i łatwiej będzie mu czytać) i poszerzyć lewy
        margines na 3.5 cm. To były jedyne jego uwagi na temat mojej pracy w ciągu
        dwóch lat.
        • Gość: ja Re: jak długo pisze sie magisterke. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 22:38
          Ojej,ojej jedyne uwagi...fiu fiu..Gratulować, gratulować.
    • bartzab Re: jak długo pisze sie magisterke. 21.03.06, 23:03
      Nie wiem ile ci to zajmie ale ja piszę mgr już od dobrych 3 lat ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka