Gość: misio IP: *.telsten.com / *.telsten.com 20.03.06, 16:07 przykłądam siedo pisania swojej magisterki z historii. Ile czasu mi to zajmnie? Planuje tak 60- 70 zstron. Bez badań, tylko praca na dosteponych materiałach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aa Re: jak długo pisze sie magisterke. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 16:10 półtora roku a napisać możesz w tydzień ale masz tez seminaria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: jak długo pisze sie magisterke. IP: *.telsten.com / *.telsten.com 20.03.06, 17:06 ale pomijając sprawy seminariów. chodzi mi o sam zabieg pisania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr Re: jak długo pisze sie magisterke. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 17:33 jeżli masz materiały to miesiąc i napisane:) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: jak długo pisze sie magisterke. 20.03.06, 21:22 zalezy ile godzin poswiecasz. jakis miesiac jak sie pisze codziennie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggggg ile stron? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 09:08 60 - 70 stron? A ja slyszalam, ze moj licencjat ma miec tyle! Czy ktos sie orientuje w takim razie jakie jest minimum na magisterke a jakie na licencjat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilga Re: ile stron? IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 21.03.06, 09:20 magisterka srednio od 70 stron w gore, nawet ponad 100, moja wyszla na 130 z aneksami,powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: ile stron? 21.03.06, 09:31 magisterka zazwyczaj ma okolo 60-90 stron (kierunki humanistyczne) choc znam przyklady magisterek na 40 stron obronionych na 5. niektorzy promotorzy nie dopuszczaja magisterek powyzej 100 stron, uwazajac ze ze dlugie to i radza "skrocic". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gggg Re: ile stron? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 15:17 a prace licencjackie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: ile stron? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 16:36 Nie ma żadnego minimum, bo często pchani musem wyciągnięcia 70 stron ludzie piszą tak rozciągliwie i tak bełkotliwie przy tym, że tego czytać się nie da. Ba, jeden ma kwiecisty język i nawet ładnie mu wychodzą jego przemyślenia, drugi jest konkretny i tekst kwiecistego napisze w 1/4 objętości. Jeśli obaj napisali to samo, tylko innym językiem, to jest to niepoważne żeby konkretnego tekst na 30 stron dyskwalifikować. Moja magisterka razem z przypisami i wykresami zajęła 220 stron, teraz zmieściłabym to samo na 150, a czym dłuższy czas od jej napisania tym bardziej będzie mi się wydawać, że było to za długie i trzeba było pisać zwięźle. Zwięzłość jest ważna w tylu sytuacjach, że prace dyplomowe powinny jej wymagać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a seminaria-wazne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 17:05 jak to jest /na seminariach gada sie o swojej pracy mgr?przeciez jest duzo osob w grupie.czy jest jakis temat nadrzedny realizowany?jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: seminaria-wazne 21.03.06, 17:09 w zaleznosci od seminarum czasem omawia poszczegolne zagadnienia wybrane przez promotora, a czasem jest to referat jednego studenta dot. swojego tematu, a potem dyskusja na ten temat i komentarze prowadzacego. czasem, jak na przyklad u mnie teraz, seminarium polega tak naprawde na indywidualnych konsultacjach z promotorem. czasem dyskusja. roznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Nemo Re: jak długo pisze sie magisterke. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 17:55 Moja 150 stron - teorię napisałam w 2 tygodnie, statystykę powierzyłam profesjonaliście ( jak większość na moim kierunku typowo humanistycznym ). Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: jak długo pisze sie magisterke. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 18:18 Twój promotor wie o tym, że pracę napisałaś niesamodzielnie? Jeśli nie potrafi się stosować statystyki to wymyśla się sobie taki temat, który nie będzie jej potrzebował. Jakby to wyglądało gdyby dajmy na to przyrodnicy dali swoje notatki do ogarnięcia i napisania w pięknej polszczyźnie polonistom? W takiej formie jaką stosują ludzie u Ciebie pobpada to pod tzw. "pomoc" w napisaniu pracy dyplomowej, a tym samym pod paragraf. I to wcale nie jest ;)śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: jak długo pisze sie magisterke. IP: *.chello.pl 21.03.06, 22:02 co do ilości stron -to nie liczy się ilość tylko jakość -sama widziałam prace mgr na 28 stron Poza tym to też zależy od kierunku studiów i od tego czy jest to praca badawcza itd. a co do czasu -to mając wszystkie materiały to pisząc codziennie miesiąc powinien wystarczyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eia Re: jak długo pisze sie magisterke. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 22:30 Właśnie nadaję ostatnie szlify pracy magisterskiej z postępowania cywilnego. Mam ok. 110 stron, dojdą jeszcze bibliografie, wykazy orzeczeń, skrótów itd. A ostatnio na seminarium promotor poradził mi, żeby zwiększyć czcionkę z kalibru 12 na 13 (ma już swoje lata i łatwiej będzie mu czytać) i poszerzyć lewy margines na 3.5 cm. To były jedyne jego uwagi na temat mojej pracy w ciągu dwóch lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: jak długo pisze sie magisterke. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 22:38 Ojej,ojej jedyne uwagi...fiu fiu..Gratulować, gratulować. Odpowiedz Link Zgłoś
bartzab Re: jak długo pisze sie magisterke. 21.03.06, 23:03 Nie wiem ile ci to zajmie ale ja piszę mgr już od dobrych 3 lat ;) Odpowiedz Link Zgłoś