Dodaj do ulubionych

Informatyka Gospodarcza

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 14:05
Wybieram się na studia informatyczne. Nie chcę być jednak informatykiem od
wszystkiego. Myślałem o czymś w rodzaju Informatyki Gospodarczej, bo ma to
moim zdaniem przyszłość.
Obserwuj wątek
    • Gość: ppp Re: Informatyka Gospodarcza IP: *.aster.pl 23.03.06, 14:21
      Wlasnie po tym bedziesz informatykiem od wszystkiego. Moim zdaniem nic nie warte
      jest takie połączenie. Lepiej się zdecydować albo ekonomia albo informatyka.
      Taki mix jest na sgh i nie zdaje egzaminu, ludzie są niedouczeni. Mówię to z
      pierwszej ręki, studiuje na UW i na SGH
      • eric.idle Re: Informatyka Gospodarcza 23.03.06, 15:40
        A moim zdaniem to dobry pomysł. Jestem współwłaścicielem małej firmy działającej
        w branży Internetowej. W tej branży wiedza z obu wymienionych dziedzin jest
        bardzo przydatna. Jeśli znasz się na jednym, a na drugim nie, to nie będzie Ci
        łatwo.
        • Gość: ppp Re: Informatyka Gospodarcza IP: *.aster.pl 23.03.06, 16:02
          Zgoda tylko praktyka takich kierunków pokazuje, że nie warto.
          Informatyk/fizyk/matematyk w lot pojmie ekonomie.
          W druga stronę nie da rady. A jeśli ktoś koniecznie chce być specjalistą od
          "informatyki gospodarczej" niech robi dwa kierunki: informatyke i ekonomie.
          • Gość: Arek Re: Informatyka Gospodarcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 22:18
            A ja studiuje na Wydziale Zarządzania Uniwersytetu Warszawskiego na
            specjalizacji e-biznes i jestem zadowolony polecam
            • Gość: Harold Potter Re: Informatyka Gospodarcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 14:41
              Jeśli kompletujesz bazę adresową to dopisz też WSHiFM, jest tam Informatyka z
              taką specjalnością.
              • Gość: Czekista Re: Informatyka Gospodarcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 10:29
                Niezły pomysł z tym kierunkiem. Myślę o tym żeby docelowo pracować sobie w
                jakimś portalu i mam wrażenie, że ten Wasz kierunek to dobry wtęp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka