Dodaj do ulubionych

Romanistyka...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 09:02
Witam, chciałbym pójść na romanistykę, ale mam kilka wątpliwości.

1.Jaką pracę mogę podjąć po ich ukończeniu? (Nauczyciel i tłumacz, po za tym
są jeszcze jakieś możliwości.)
2.Czy po tych studiach ciężko znaleźć pracę?

Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: ekonom Re: Romanistyka... IP: *.pfeilheim.sth.ac.at / 193.170.52.* 25.03.06, 13:22
      chyba latwo nie jest ze znalezieniem racy bo rynek zbyt wielu romanistow nie potrzebuje. Chyba tylko po to studiuje sie filologie zeby byc tlumaczem lub nauczycielem, no chyba ze ktos chce sie "rozwijac"
    • mary_an Re: Romanistyka... 25.03.06, 14:03
      Ja studiuje romanistyke i studiuje ja z milosci do jezykow romanskich i kultury
      tych krajow... oprocz tego rownolegle studiuje sobie inny kierunek, z ktorym
      wiaze moja przyszlosc, bo po romanistyce wielkich perspektyw nie widze - jakos
      nie mam ambicji zeby skonczyc jako nauczyciel, a co gorsza tlumacz. Romanistyka
      to po prostu kierunek bardzo przyjemny do studiowania (jak nie to to pewnie
      wybralabym filozofia), absolutnie nie zaluje, ze sie na niego zdecydowalam
      • Gość: bbb Re: Romanistyka... IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 27.06.06, 12:05
        Ja sie wybieram wlasnie na romanistyke jako drugi kierunek z milosci do jezyka,
        a rownolegle studiuje na SGH. A po filologii z praca raczej trudno, mam duzo
        znajomych, ktorzy skonczyli romanistyke i italianistyke i borykaja sie ze
        znalezieniem pracy.
        • Gość: Niki Re: Romanistyka... IP: *.i24.pl 27.06.06, 19:09
          Ale co - fajnie być tłumaczem. Siedzisz sobie w domku i tłumaczysz :P
          Poza tym spójrzcie na Tamare z "Samego życia" :))) pozdrawiam!
    • Gość: kasia7 Re: Romanistyka... IP: *.chello.pl 28.06.06, 15:35
      Osobiście odradzam romanistyke, ja juz skończyałam te studia i teraz wiem że to
      był duzy bład. Romanistów nikt nie potrzebuje.
      • Gość: jh Re: Romanistyka... IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 28.06.06, 18:28
        A co poradzić jak któś naprawdę kocha ten język a nie ma motywacji i
        możliwości, żeby się go dobrze nauczyć samemu? Chyba romanistyka jest dobrym
        wyjściem.
        • klymenystra Re: Romanistyka... 28.06.06, 19:58
          tia, szczegolnie, ze filologia, to nie jestnauka jezyka- jezyk jest tylko
          narzedziem pracy. jak ktos chce sie uczyc jezyka, to niech idzie do byle szkoly
          jezykowej.
    • Gość: kasia7 Re: Romanistyka... IP: *.chello.pl 28.06.06, 20:29
      Jeszcze raz szczerze odradzam, szkoda czasu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka