Dodaj do ulubionych

prywatne uczelnie

IP: *.torun.mm.pl 19.04.06, 12:42
pisze artykul na temat prywatnych uczelni w Polsce. jezeli mozecie,
wypowiedzcie sie, czy jestescie zadowoleni z prywatnej uczelni , na ktorej
studiujecie, czy spelnila ona Wasze oczekiwania, czy raczej zawiedliscie sie,
bo to co owa uczelnia obiecywala nie zostalo spelnione. za wszystkie
wypowiedzi z gory dziekuje:)
Obserwuj wątek
    • r.richelieu Re: prywatne uczelnie 19.04.06, 12:45
      tu masz wszystko, pani "redaktor"
      szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52000.html
    • Gość: M. Re: prywatne uczelnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 17:46
      Ja studiuję na uczelni prywatnej i chętnie Ci opowiem, ale może jakoś na meila,
      bo po co całemu światu? ;)
      • Gość: stokrotka Re: prywatne uczelnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 20:23
        ja rowniez studiuje na niepublicznej w Warszawie, ale na e-maila, poniewaz na
        tym forum odbywa sie tylko krytyka uczelni niepublicznych, wiec wole Ci
        odpowiedziec na maila.
    • michal_powolny1 Re: prywatne uczelnie 19.04.06, 22:20
      Chętnie opowiem, jednak tylko na adres e-mail.
      Pozdrawiam
      MP
      • Gość: julka ;) IP: *.torun.mm.pl 20.04.06, 17:16
        ok, wiec podaje maila: mysia007@poczta.onet.pl z gory dzieki:)
    • bugsior Re: prywatne uczelnie 20.04.06, 20:01
      ale konspiracja z tymi uczelniami prywatnymi. dlaczego obawiacie sie
      ewentualnej krytyki? przeciez sami najlepiej wiecie co wybraliscie, jaka ma to
      wartosc i co soba reprezentujecie. co was obchodzi zdanie innych?
      • Gość: M. Re: prywatne uczelnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 11:18
        Akurat ja nawet nie pomyslałam o żadnej konspiracji i nie poprosiłam o e-mail w
        obawie przed krytyką.
        Jestem zadowolona ze swojej szkoły i kierunku, który wybrałam. Ale sporo mnie
        też w niej denerwuje. Tylko że moja opinia będzie pewnie bardzo długa i nie
        chcę zanudzać czytelników forum. I tak pewnie niewielu by ją przeczytało... ;)
        • bugsior Re: prywatne uczelnie 23.04.06, 14:13
          watki na temat jakosci prywatnych uczelni pojawiaja sie na forum dosc czesto. sadze, ze zamiast
          operowac stereotypami forumowicze byli by zainteresowani Twoimi doswiadczeniami. kogo by nie
          interesowalo nie czytalby.
      • Gość: Pinko Re: prywatne uczelnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 12:03
        Jeśli myślisz o prywatnej uczelni, to rzuć okiem tutaj
        www.pka.edu.pl/prace/jednost.php - szkoły tam nieuwzględnione omijaj
        szerooookim łukiem. A generalnie, prywatne uczelnie są obecnie całkiem w porządku.
        • Gość: rafał Re: prywatne uczelnie IP: 193.239.60.* 22.04.06, 18:29
          a jeżeli tam danej szkoły nie ma to co to oznacza??
          • Gość: gusia Re: prywatne uczelnie IP: *.modelina.net / 80.53.157.* 23.04.06, 11:51
            ze moze zostac zlikwidowana
            • Gość: C4 Re: prywatne uczelnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 12:14
              No ale jak wkoncu patrzycie na ten spis to jak wasza szkoła sie pojawi to też
              patrzcie czy ma akredytacje na wasz wydział. A no i niektóre szkoły maja
              akredytacje warunkowa, która oznacza tyle, że szkoła nie spełniła wymogów by
              dostac akredytacje na te 10 lat czy 6 i za bodajrze 2 lata bedzie sprawdzana czy
              poprawiła niedociagnięcia. Duzym zaskoczeniem może byc czasem to jakie szkoły
              maja warunki.
            • Gość: hehehehe Re: prywatne uczelnie IP: *.net.autocom.pl 23.04.06, 12:15
              a nie ma tam wymienionego największego wydz. w agh - tzw. "elektryczny": z
              informatyką , automatyką, elektroniką itp. i co też zamierzają je zlikwidować
              hahahahah ... głupota...
              • Gość: C4 Re: prywatne uczelnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 12:26
                Bo ten wydział jest w ocenie wyróżniajacej a nie pozytywnej, to też jest
                roznica. Oj jak jestes studentem tego wydziałut o dziwie się, ze tego nie
                zauważyłeś i nie wiesz.;)
              • Gość: C4 Re: prywatne uczelnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 12:29
                I patrzcie na daty ponownej oceny, bo np moj wydział miał warunek do tego roku a
                już jest równocześnie na pozytywnej liście.:) Trzeb aise liczyc z tym że
                dopisywanie i mazanie szkół trwa tem powoli.
                • Gość: zły ja chętnie odpowiem IP: *.chello.pl 23.04.06, 12:36
                  Siemka, wróciłem - w domu troszkę zabawiłem - nie za wiele się w tym czasie
                  nauczyłem a jutro mam kolosa z analizy matematycznej, ale przynajmniej
                  odpocząłem - poza tym trzeba było starą suchą trawę wypalić i buraki już
                  posadzić (choć rodzice jako że mnie mają jednego za wiele mi zrobić nie
                  dali :P )- ale mi się rymuje :) Jedno co mnie w domu zdenerwowało to bobry-
                  największe szkodniki - nie wiem co za filozof wpadł na pomysł odnowienia ich
                  populacji - one tylko szkody robią. W każdym razie wróciłem :)

ja chętnie ci powiem wszystko chcesz o mojej najlepszej prywatnej uczelni
                  informatycznej - jest tu na mnie wielki nalot na tym forum, ale co tam ja się
                  nie przejmuję :)
            • Gość: M. Re: prywatne uczelnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 12:49
              Albo że jest na tyle nowa, że jeszcze nikt nie ukończył jej jako mgr. Tylko
              szkoły "wypuszczające" już mgr-ów są poddawane ocenie PKA. ;)
            • iwa01 Re: prywatne uczelnie 23.04.06, 20:09
              poza ocenami pozytywnymi są jeszcze oceny wyróżniające i warunkowe, po których
              szkoła może dostać ocenę pozytywną

poza tym ocenie PKA podlegają uczelnie, ktorym wygasa akredytacja. Pierwszą
              akredytację szkołą dostaje na 5 lat. Zatem jeśli uczelnia jest młodsza to nikt
              jej jeszcze nie oceniał, więc nie ma jej na stronach PKA.
              Szkoły państwowe oceniane są wedle, tylko PKA, znanego rozdzielnika.
              Pozostałe szkoły składają wnioski i czekaja w kolejce na akredytację. Komisja
              nie jest w stanie w jednym roku "przerobić" wszystkich szkół, które powinna.

Co ciekawe PKA nie akredytuje seminariów duchownych, choć np ksiądz po
              ukończeniu seminarium otrzymuje uprawnienia nauczycielskie, podobnie jak
              absolwent innego nauczycielskiego kierunku.
    • klon_zlego Re: prywatne uczelnie 23.04.06, 12:43
      Ominelo Cie pare ciekawych wątków:

- WIT w rankingu perspektyw jest daaaaleko w tyle (PJWSTK 4 miejsce)
      - WIT upada i ma problemy finansowe

Jak tam na twojej "wspanialej uczelni informatycznej" gdzie ucza tez zatzadzania
      ???
      • Gość: zły do klona złego IP: *.chello.pl 23.04.06, 12:56
        o PSEUDO problemach finansowych mojej uczelni odpisałem już gdzie indziej, o
        rankingu perspektyw już wcześniej się wypowiadałem, że to najgorszy ranking ze
        wszystkich - nawet wyjaśniłem i podałem wtedy argumenty :)
      • Gość: Perkoz Re: prywatne uczelnie IP: *.acn.waw.pl 23.04.06, 13:37
        dziecineostrady.prv.pl/
        • klon_zlego Re: prywatne uczelnie 23.04.06, 13:41
          Fajny link, pokażę kolegom z przedszkola, ale to w przerwie między leżakowaniem
          a molestowaniem pani wychowawczyni :-)
          • Gość: Perkoz Re: prywatne uczelnie IP: *.acn.waw.pl 23.04.06, 13:47
            Dla mnie EOT.
            • klon_zlego Re: prywatne uczelnie 23.04.06, 13:50
              Dokladnie, z ludzmi bez poczucia humoru i znoszacych glupote nie ma co rozmawiac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka