Dodaj do ulubionych

Ranking Perspektyw.

IP: *.kablowka.waw.pl 19.04.06, 23:01
A może zrobić taki prawdziwy ranking po kierunkach????
Np. gdzie najlepsza ekonomia a gdzie politologia?
Obserwuj wątek
    • Gość: M. Re: Ranking Perspektyw. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 23:14
      Coś takiego już gdzieś widziałam w internecie... :>
      • tawananna Re: Ranking Perspektyw. 19.04.06, 23:44
        Taki ranking robi bodaj "Polityka".
    • Gość: Dugo Re: Ranking Perspektyw. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 23:46
      www.aci.pl/rankingi.php, tutaj masz wiele rankingów i to nawet z kilku
      lat wcześniej. Coś w tym musi być...
      • Gość: Dugo Re: Ranking Perspektyw. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 23:47
        www.aci.pl/rankingi.php ,teraz wejdzie ;-)
        • Gość: PW Re: Ranking Perspektyw. IP: *.kablowka.waw.pl 20.04.06, 07:48
          O coś takiego właśnie chodziło, szkoda iż jest tam tak mało kierunków i tylko
          dla państwowych.

A jest też gdzieś może coś podobnego dla prywatnych?
          • Gość: Husky Re: Ranking Perspektyw. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 10:25
            Słyszałem że ważną rolę w takich rankingach odgrywa umiędzynarodowienie uczelni.
            Przyznam jednak, że nie do końca wiem o jaki aspekt umiędzynarodowienia tu chodzi.
            • studentk Re: Ranking Perspektyw. 20.04.06, 10:40
              Tutaj jest wszystko

www.perspektywy.pl/strona/rsw2006/zasady_magisterskie.pdf
              Ciekawe jest iż wsystko wrzucili do jednego worka, no bo jak prrównać AM z SGH
              i która jest lepsza????
              • Gość: jacek Re: Ranking Perspektyw. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 11:44
                a czy ktoś porównywał to z tegorocznym zestawieniem rzeczypospolitej.niestety
                samego rankingu nie widziałem natomiast z drugiej ręki słyszałem że w przypadku
                kilku uczelni były dramatyczne upadki z piedestału.
          • Gość: M. Re: Ranking Perspektyw. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 17:00
            Nie tylko dla państwowych...
            • Gość: PW Re: Ranking Perspektyw. IP: *.kablowka.waw.pl 20.04.06, 21:16
              To jednak głupie bo jak chcę studiować np psychologię to powinien być ranking
              szkół w/g tego kierunku, a nie wszystkich razem włącznie z ekonomią, informatyką
              i prawem.
              • Gość: M. Re: Ranking Perspektyw. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 11:07
                Akurat psychologia jest... Wystarczy poszukać na stronie, do której link podano
                parę postów wyżej. A dla leniwych:

www.aci.pl/rankingi.php?rank=Polityka&sub=Psychologia&yr=2005
                www.aci.pl/rankingi.php?rank=Wprost&sub=Gdzie+studiowa%E6+socjologi%EA+i+psychologi%EA&yr=2005

Jak widać, każda gazeta ma inne kryteria. Tyle że w rankingu Wprost jest i
                psychologia, i socjologia, a w rankingu Polityki tylko psychologia.
    • Gość: hm Re: Ranking Perspektyw. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 21:11
      Gdzie mozna znalezc caly ten ranking?
      • varietes3 Re: Ranking Perspektyw. 22.04.06, 20:59
        AOn i tak niedlugo bedzie 1:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka