Gość: PW IP: *.kablowka.waw.pl 19.04.06, 23:01 A może zrobić taki prawdziwy ranking po kierunkach???? Np. gdzie najlepsza ekonomia a gdzie politologia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: M. Re: Ranking Perspektyw. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 23:14 Coś takiego już gdzieś widziałam w internecie... :> Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Ranking Perspektyw. 19.04.06, 23:44 Taki ranking robi bodaj "Polityka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dugo Re: Ranking Perspektyw. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 23:46 www.aci.pl/rankingi.php, tutaj masz wiele rankingów i to nawet z kilku lat wcześniej. Coś w tym musi być... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dugo Re: Ranking Perspektyw. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 23:47 www.aci.pl/rankingi.php ,teraz wejdzie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PW Re: Ranking Perspektyw. IP: *.kablowka.waw.pl 20.04.06, 07:48 O coś takiego właśnie chodziło, szkoda iż jest tam tak mało kierunków i tylko dla państwowych. A jest też gdzieś może coś podobnego dla prywatnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Husky Re: Ranking Perspektyw. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 10:25 Słyszałem że ważną rolę w takich rankingach odgrywa umiędzynarodowienie uczelni. Przyznam jednak, że nie do końca wiem o jaki aspekt umiędzynarodowienia tu chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
studentk Re: Ranking Perspektyw. 20.04.06, 10:40 Tutaj jest wszystko www.perspektywy.pl/strona/rsw2006/zasady_magisterskie.pdf Ciekawe jest iż wsystko wrzucili do jednego worka, no bo jak prrównać AM z SGH i która jest lepsza???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Ranking Perspektyw. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 11:44 a czy ktoś porównywał to z tegorocznym zestawieniem rzeczypospolitej.niestety samego rankingu nie widziałem natomiast z drugiej ręki słyszałem że w przypadku kilku uczelni były dramatyczne upadki z piedestału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Ranking Perspektyw. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 17:00 Nie tylko dla państwowych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PW Re: Ranking Perspektyw. IP: *.kablowka.waw.pl 20.04.06, 21:16 To jednak głupie bo jak chcę studiować np psychologię to powinien być ranking szkół w/g tego kierunku, a nie wszystkich razem włącznie z ekonomią, informatyką i prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Ranking Perspektyw. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 11:07 Akurat psychologia jest... Wystarczy poszukać na stronie, do której link podano parę postów wyżej. A dla leniwych: www.aci.pl/rankingi.php?rank=Polityka&sub=Psychologia&yr=2005 www.aci.pl/rankingi.php?rank=Wprost&sub=Gdzie+studiowa%E6+socjologi%EA+i+psychologi%EA&yr=2005 Jak widać, każda gazeta ma inne kryteria. Tyle że w rankingu Wprost jest i psychologia, i socjologia, a w rankingu Polityki tylko psychologia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Ranking Perspektyw. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 21:11 Gdzie mozna znalezc caly ten ranking? Odpowiedz Link Zgłoś