Dodaj do ulubionych

na jakim kierunku.....

04.06.06, 18:23
na jakim kierunku jest mało pisania referatów i wiekszosc egzaminow jest
pisemna?? Jestem kiepska z pisania wypracowan dlatego chcialabym miec z tym
jak najmniej stycznosci, poza tym nie lubie publicznych wystapien :( Co
doradzicie??
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: na jakim kierunku..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 18:32
      Psychologia:)
      • shygirl87 Re: na jakim kierunku..... 04.06.06, 19:22
        Psychologia?? Watpie :) Poza tym na maturze zdaje matematyke i geografie, wiec
        wolalabym cos zwiazanego z tymi przedmiotami (i nie tylko z tymi). A co z
        kierunkami na politechnice??
        • Gość: Aga Re: na jakim kierunku..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 20:18
          Mozesz przestac wątpic, wiem jak jest na psychologii!
        • get.up.stand.up Re: na jakim kierunku..... 05.06.06, 15:10
          Może informatyka? Referatów prawie nie ma, ustnych egzaminów też prawie nie ma.
    • Gość: Tawananna* Re: na jakim kierunku..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 19:28
      Prace pisemne na studiach to zupełnie co innego niż szkolne wypracowania,
      zwłaszcza te z polskiego. Nie da się tego porównać. A kierunki z pisaniem
      referatów nie są takie złe, przynajmniej później łatwiej jest napisać pracę
      licencjacką czy magisterską :).

Jeśli jednak to dla Ciebie ważne, wybierz jakiś kierunek ścisły, np. na
      politechnice. Z tego, co słyszałam, na politechnice jest też ogromna przewaga
      egzaminów pisemnych.

Prawdę mówiąc, zachęcam jednak do wybrania takiego kierunku studiów, jaki
      faktycznie Cię interesuje. Warto walczyć ze swoją nieśmiałością, a publiczne
      wystąpienia i egzaminy ustne mogą przygotować Cię np. do późniejszej rozmowy
      kwalifikacyjnej w sprawie pracy.

Pozdrawiam!

Tawi
      • iza1973 Re: na jakim kierunku..... 05.06.06, 15:00
        cześć, popieram przedmówczynię. ja, tak jak Ty teraz, wiele lat temu wlasnie w
        ten sposob wybralam studia. zeby bylo jak najmniej ustnych egzaminow, i pisania
        referatow.
        i wybralam i skonczylam politechnike. nie jest zle, ale jak z perspektywy lat
        pomysle, jakimi kryteriami sie kierowalam wybierając studia, to wiem ze
        zrobilam bez sensu. tym bardziej ze bardzo szybko sie okazalo, ze przed ustnymi
        wypowiedziami nie da sie w zyciu uciec (juz na pierwszym semestrze egzaminy
        byly co prawda pisemne, ale "dopytywanie" tylko ustne). wiec namawiam do wyboru
        takich studiow ktore cie pocaigaja, a nie takich gdzie malo trzeba sie odzywac.
        niesmialosc (w co pewno trudno uwierzyc) jakos z czasem przechodzi...
    • mala_anja Re: na jakim kierunku..... 04.06.06, 19:37
      Na PW każdy kierunek/wydział jest OK z tymi wymaganiami poza Kolegium Nauk
      Społecznych i Administracji.

• shygirl87 Re: na jakim kierunku..... 04.06.06, 19:50
        Mowisz ze kazdy tzn. ze gospodarka przestrzenna tez?? Tylko boje sie ze tam za
        duzo rysowania i projektowania jest :/
        • Gość: mala_anja Re: na jakim kierunku..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 22:27
          Hey,
          mówisz o gospodarce przestrzennej na Wydziale Geodezji i Kartografii?
          Ja jestem po tym wydziale i ten kierunek jest świerzy to znaczy Twój rocznik
          będzie pierwszym rocznikiem.
          Gwarantuje, że problemów humanistycznych i stylistycznych nie będziesz miała.
          Z rysowaniem i projektowaniem poradzisz sobie. Ja na geodezji z przedmiotów,
          które mogły kogoś odstraszyc pod względem rysowania miałam tylko geometrie
          wykreślną, ale dało rade:P
          • Gość: mala_anja mała poprawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 22:29
            "Stylistyznych" chodziło mi o pisanie wypracowań
          • gdabski Re: na jakim kierunku..... 05.06.06, 00:08
            > ten kierunek jest świerzy to znaczy Twój rocznik będzie pierwszym rocznikiem

Serio? Ja od paru miesięcy próbuję ustalić jak to z nim jest i byłem święcie
            przekonany, że kierunek już istnieje. Tyle że był rok temu tak zakamuflowany, że
            mało kto o nim nie wiedział. I w związku z tym podobno było mniej chętnych niż
            miejsc. To jak w końcu jest?

/Gdabski
            • Gość: mala_anja Re: na jakim kierunku..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 11:07
              wejdz na stronke www.gik.pw.edu.pl
              na tej strony sa plany zajęć itp. Wieści o gospodarce pojawiły sie niedawno i
              nie ma o tym kierunku NIC dokładniej. Napewnonie nie było tego wcześniej, bo
              bywałam czasami pod dziekanatem i nigdy nie widziałam jakiegokolwiek info na
              ten temat. Sama raz szukałam czegoś na stronie wydziału i sie zdziwiłam. Głupia
              sprawa, że do dzis nie ma info czego właściwie będą uczyć na gospodarce.
              Rok temu to na nazym wydziale była poligrafia, a nie gospodarka.
              Jest też SIP ale podyplomowo, może to o nim mało kto wiedzał :-)
              Pozdrówki
              Anka
            • Gość: mala_anja chyba, że to istnieje jako zaoczne? bo sesja jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 11:12
              nie ma planów zajęć, nie ma nic konkretnego? Może zamiast naszej poligrafii to
              doszło ostatnio? Pod dziekanatem nie było rok temu info. Może się myle Jesli
              tak to przepraszam.
            • Gość: o Re: na jakim kierunku..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 12:38
              to we wrocku tak było na GP
              • gdabski Re: na jakim kierunku..... 05.06.06, 14:50
                Ale tam z powodu egzaminu z rysunku, jeśli się nie mylę.

W sprawie PW. Tu:
                www.gik.pw.edu.pl/index.php?dzial=dydaktyka&strona=dyd_gik_planyzaj
                na planie zajęć dla drugiego semestru są nawet jakieś grupy pooznaczane GP.
                Kiedyś patrzyłem też na waszym gronie wydziałowym i tam też coś wskazywało, że
                ten kierunek już powstał.
                Dla mnie sprawa jest nieco niesamowita, bo trzeba się bardzo postarać, by ukryć
                istnienie kierunku studiów. No chyba że go jednak nie ma :D

/Gdabski
                • Gość: o Re: na jakim kierunku..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 15:45
                  tam w ogole było 50 chętnych a miejsc 60, na egzamin z rysunku moze zdało 25...
                  • shygirl87 Re: na jakim kierunku..... 05.06.06, 15:56
                    Mowisz o Polibudzie Wroclawskiej?? Na Warszawskiej nie ma egzaminu z rysunku
                    jesli dobrze widze, a czy sa jakies specjalnosci na GP?? I czy dam sobie
                    rade z fizyka na tym kierunku, jesli nie mam zielobego pojecia o tym
                    przedmiocie :) ??
                    • Gość: mala_anja Re: na jakim kierunku..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 16:37
                      Niestety strona wydziałowa nawet nie podaje "Treści programowych",a "Plan
                      Studiów" jest w przygotowaniu. Prawde mówiąc nie wiadomo czego się tam można
                      nauczyć?
                      Fizyka jest napewno standartowa jak na geodezji:P Czyli laborki i ćwiczenia na
                      poziomie liceum, nic strasznego fizyke każdy zalicza. Tyle, że za moich czasów
                      był to egzamin ustny, a Ty wolisz pisemne. Średnio raz w roku mieliśmy coś do
                      zaliczania w formie ustnej, czyli na gospodarce pewnie jest podobnie bo kadra
                      sie zapewne powtórzy.
                • Gość: mala_anja :O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 16:21
                  :-O Nie ma harmonogramu zajęć dla gospodarki. Strona jest podzielona na
                  geodezjie i gospodarke a plan dołączony do geodezji? Za to jest sesja rozpisana.
                  Ja to starej daty jestem. Z ciekawości jak spotkam kogoś, kto jeszcze odwiedza
                  nasz fajny wydział to się dopytam co i jak z tą gospodarka to wam napisze:P.
                  Ostatnie co pamiętam to to, że poligrafie przesuneli z GIKu na IP. I przez
                  moment podejrzewałam, że właśnie gospodarke nam mógł ofiarować wydział
                  architektury. Maiłam kiedyś zajęcia z planowania przestrzennego właśnie z
                  prowadzącymi z arch. i tam była gospodarka podyplomowa.

Pozdrawiam
                  Anka
                  • shygirl87 Re: :O 05.06.06, 19:25
                    Bede wdzieczna za info :) Z tego co widzialam na stronce PW to rok temu byla
                    rekrutacja na GP, bylo 57 chetnych na 60 miejsc.
                    • Gość: mala_anja już wiem wszystko :O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 19:41
                      Hey,
                      gadałam z qmpelą i powiedziała mi, że jest ten kierunek. Nie ma "harmonogramu"
                      ani tez "planu studiów" na najbliższe lata, bo tak na serio to nikt jeszcze nie
                      wie w dziekanacie czego się będzie tam uczyć na wyższych semestrach:P Plan
                      będzie układany z roku na rok. tak że to wielka zagadka jak jeszcze kilka lat
                      temu elastyczni:O
                      Pozdrówki
                      Anka
                      • gdabski Re: już wiem wszystko :O 05.06.06, 22:30
                        No to fajnie. Dzięki :)

/Gdabski
                        • Gość: mala_anja Re: już wiem wszystko :O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 23:00
                          A Ty Gdabski też z PW?
                          • gdabski Re: już wiem wszystko :O 05.06.06, 23:36
                            Gdybym to rok temu wiedział, to kto wie. A tak jest UW ;)

/Gdabski
                            • Gość: mala_anja Też fajnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 23:54

Zawsze możesz 2 kierunek na PW zrobić :-P Kto wie :D
                              Pozdrawiam
                              Anka

PS. Powodzenia w sesji i w zbieraniu wpisów w indeksie!
    • Gość: kat Re: na jakim kierunku..... IP: *.chello.pl 04.06.06, 19:50
      Farmacja ;)
      • shygirl87 Re: na jakim kierunku..... 04.06.06, 19:51
        Gość portalu: kat napisał(a):

> Farmacja ;)

Biola, fiza, chemia brrrr :)
        • Gość: Tawannana* Re: na jakim kierunku..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 19:58
          Przeczytaj mój post trochę wyżej :)

Zastanów się, co Cię naprawdę interesuje, co chciałabyś studiować, w jakim
          zawodzie pracować. Wtedy zapytasz się konkretnie na forum, jaki system nauki i
          egzaminów funkcjonuje na poszczególnych kierunkach.
    • Gość: adminka:) Re: na jakim kierunku..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 21:04
      administracja
    • Gość: k Re: na jakim kierunku..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 22:08
      na matematyce!
    • very_martini Re: na jakim kierunku..... 05.06.06, 16:41
      Może po prostu odpuść sobie studia?
      Albo idź na polibudę.

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia
      • shygirl87 Re: na jakim kierunku..... 05.06.06, 19:26
        very_martini napisała:

> Może po prostu odpuść sobie studia?
        > Albo idź na polibudę.

Własnie rozwazam polibude ;]
        • Gość: z. Re: na jakim kierunku..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 20:34
          gdzieś napisalas wyżej ,ze nie cierpisz chemii i fizyki -niestety tego typu
          przedmioty pojawiają się na polibudzie.
          Naprawdę cierpisz na ąz tak chroniczna nieśmiałość??
          • Gość: shygirl877 Re: na jakim kierunku..... IP: 213.199.252.* 06.06.06, 17:57
            Chroniczna to nie, ale wole cos napisac niz odpowiadac ustnie no i nie lubie
            wypowiadac sie przed duza grupa ludzi, szczegolnie tych ktorych znam. Dziwna
            jestem?? Bardziej od niesmialosci przeszkadza mi brak inwencji tworczej do
            pisania roznych prac i referatow dlatego wole trzymac sie z daleka od
            humanistycznych kierunkow.
            • Gość: z. Re: na jakim kierunku..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 20:39
              czy ja wiem ,tez tak mam z tyn wypowiadaniem ale można to pokonać...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka