Dodaj do ulubionych

WSZP oceny

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 22:25
Cześć

Zainteresowała mnie oferta tej szkoły, a zwłaszcza specjalność doradztwo
zawodowe. Troche juz coś tam słyszałem o tej szkole. Przeszukałem to forum i
troche znalazłem info ale niewiele.Może ktoś tam studiuje/studiował może mi
powiedzieć coś konkretnego o tej szkole: czy warto,poziom, wykładowcy jacy są,
jakie mają plany na przyszłość (nowy budynek,kierunki, uprawnienia mgr).Czy
macie prace po tej szkole i czy nie żałujecie wyboru.Interesują mnie studia
zaoczne.Za wszelkie info o tej szkole dzięki:)
Obserwuj wątek
    • Gość: ursynów Re: WSZP oceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 22:27
      oczywiście chodzi mi o Wyższą Szkołe Zarządzania Personelem w Wawie na Ursynowie
      uścislając:)
      • Gość: nie naganiacz Re: WSZP oceny IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 24.06.06, 08:42
        Tu jest taki naganiacz, który ciągle nagania do tej szkoły.
        • Gość: ursynów Re: WSZP oceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 10:02
          chciałem tylko zapytać się o szkołę. Dowiedzieć się o jej plusach i minusach, a
          nie że szkoła jest "cool" wykładowcy "zajefajni" a "szkoła prężnie się rozwija"
          itd. Potrzebuje informacji obiektywnej najlepiej kogoś kto tam
          studiuje/studiował, a nie kolejnego tekstu niczym z folderu reklamowego...tak
          więc wszelkim akwizytorom dziękujemy:)
          • Gość: bombi Re: WSZP oceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 11:08
            ja studiuje w WSZP.
            Szkoła nie posiada jeszcze własnej siedziby, ale od nastepnego roku ma sie to
            zmienic. Wykładowcy różni, zalezy od przedmiotu, niektorzy ciekawi, niektorzy
            nudni (jak chyba wszędzie).
            Atmosfera w porządku, ludzie też, chociaz niektorzy nie wiem czy powinni
            studiowac, i czasami sie zastanawiam jak zdali mature :)
            sporo ludzi ambitnych i to sie liczy.
    • Gość: arab Re: WSZP oceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 11:55
      Również zainteresowałem się tą szkołą, ale na tym forum strasznie jeżdżą po
      niej, że badziewna i wogóle.Czy rzeczywiście taka beznadziejna?A właśnie czy czy
      jak się u nich kończy studia to ma się tytuł licencjata socjologii ze
      specjalnością zarządzanie personelem lub marketing polityczny?W dziale Dyplomy
      tak jest.Mają jeszcze socjologie turystyki,doradztwo zawodowe, prace socjalną
      itp.Jak to jest troche to pogmatwane.
      • Gość: arab Re: WSZP oceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 11:59
        wszp.edu.pl
        • Gość: gedi Re: WSZP oceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 23:05
          na tym forum jak tylko zauważą, że niepaństwowa uczelnia to po wszystkich
          jezdza. Nie przejmuj sie negatywnymi opiniami o uczelniach niepublicznych.
          Najwazniejsze, zebys cos soba prezentował i zdobywał/a praktyke.
          Wejdz na www.grono.net
          • Gość: portek Re: WSZP oceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 18:16
            moge Ci powiedziec, ze uczelnia super
            jestem na marketingu politycznym
            • Gość: arab Re: WSZP oceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 18:39
              dzięki za odpowiedz:) możesz mi powiedzieć coś więcej poziom no i jak tam ta
              siedziba w liceum.Ile was tam studiuje. Macie dużo specjalności i mam związku z
              tym pytanie czy tak faktycznie jest chodzi mi o to ze chętnych jest góra na 1-2
              specjalności. Interesuje mnie specjalność doradztwo zawodowe i personalne
              specjalizacja doradztwo zawodowe.
              • Gość: portek Re: WSZP oceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 19:46
                poziom dosyc wysoki (oczywiscie niektore przedmoty mozna latwiej zaliczyc), ale
                wiekszosc nie jest latwo.
                Uczelnia od tego roku akademiciego ma sporo specjalnosci, do tej pory były
                dwie: zarzadzanie personelem i marketig polityczny
                A chcesz na dzienne czy zaoczne czy przez internet (E-WSZP)?
                od pazdziernika ma byc własna siedziba na Mokotowie.
                • Gość: docent Re: WSZP oceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 19:47
                  ja słyszałem że poziom jest denny, a studenci.... bez komentarza nawet
                  najmniejszego
                • Gość: arab Re: WSZP oceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 20:17
                  Jeszcze się zastanawiam czy studiować dziennie czy zaocznie.Zainteresowały mnie
                  specjalności (a konkretnie doradztwo zawodowe jak wspomniałem).Siedziba na
                  mokotowie? ale to już pewne?budują coś czy na gotowe?a może wiesz już gdzie
                  konkretnie na tym mokotowie?Poziom pewnie taki jak wszędzie grupka naprawde
                  przykładających się do nauki, przeciętniacy i obiboki.
                  • Gość: portek Re: WSZP oceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 21:29
                    zgadza sie, poziom jak wszedzie
                    Siedziba ma być gdzies przy Stępińskiej. Czy na pewno to ciezko mi stwierdzic,
                    sam jestem studentem:)
                    Zadzwon do dziekanatu. Maja infolinię, wiec duzo nie zapłacisz :)
                  • Gość: czarna rozpacz Re: WSZP oceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 21:36
                    Q... naganiacze opamiętajcie się,
                    WSZP to mała szkółka z kilkoma studentami, a na tym forum jest ona tak często
                    że hej...
                    Własna siedziba? poziom wysoki?
                    Naganiacze, powiedzcie lepiej jak to było z pierwszym rocznikiem studiów
                    dziennych, których wyrąbano na szaro i którym nagle podwyższono czesne o
                    kilkadziesiąt procent aby się ich pozbyć...
                    Naganiacze, powiedzcie lepiej o pseudo-właścicielach, którzy kłócą się o
                    przyszłe zyski z "biznesu edukacyjnego", jeden z nich nie wytrzymał i uciekł
                    jak zobaczył o co w tej szkółce biega,
                    Naganiacze, rozprawiacie o studiach podyplomowych, kierunkach, poziomie itd. -
                    a prawda jest taka, że za wyjątkiem bogatej oferty to w rzeczywistości prawie
                    nie ma studentów na tej szkółce, bo jakoś nie chcą się zapisać (uruchomiono w
                    całej historii szkoły zaledwie kilka grup!!!)
                    Naganiacze, porównujecie niby-szkółkę do innych dobrych uczelni niepaństwowych,
                    które inwestują w nowo otwierane kierunki, mają szeroką ofertę kierunków,
                    licencjackich, magisterskich, często uprawnienia do nadawania stopnia doktora,
                    budują własne siedziby i przede wszystkim mają własną kadrę, często osób w sile
                    wieku (40-60 lat), którzy uciekają do nich z uczelni państwowych, a w tej niby-
                    szkółce co jest? gó.. z makiem
                    Naganiacze, zlitujcie się na potencjalnymi kandydatami
                    Owszem, każdy wybiera to co chce, ale niech przynajmniej oferta będzie uczciwe
                    przedstawiona...
                    • Gość: sa Re: WSZP oceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 21:43
                      ta szkółka jest tak dena że mnie osobiście nawet podnieca.
                      chętnie podjąłbym w niej studia jako drugi kierunek, więc panowie jakie czesne,
                      ulgi itd?
                    • Gość: portek Re: WSZP oceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 21:43
                      w uczelni jest bardzo duzo studentów. W obecnej chwili około 1000 osób
                      Nie jestem naganiaczem
                      Decyzja o podjeciu nauki przez kolege nie nalezy do mnie
                      • Gość: marcel Re: WSZP oceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 21:58
                        Szkoła dba o staranny dobór kadry wykładającej, co ma też przełożenie na bardzo
                        dobry poziom merytoryczny (Marcel)
                        Bardzo życzliwe podejście wykładowców do kwestii planowania zaliczeń i
                        egzaminów.
                        Kierunek studiów dostarcza wiedzy przydatnej w codziennej pracy, szczególnie w
                        aspekcie zarządzania zasobami ludzkimi. Pozwala to zrozumieć niektóre procesy w
                        firmie, dotychczas jakby niezauważone.
                        Sądzę, że dobrze wybrałam kierunek studiów i szkołę - przyjazna kadra, ciekawy
                        materiał edukacyjny. Jest dobrze.
                        Uzyskuję dużo ciekawych informacji z zakresu zarządzania ludźmi, dlatego dla
                        niektórych przedmiotów zwiększyłabym ilość godzin wykładowych.
                        Traktując studia jako inwestycję w mój rozwój osobisty i zawodowy, mogę
                        powiedzieć, że nie była to nietrafiona decyzja. (Asia)
                        Atrakcyjny kierunek studiów, przyjazna, profesjonalna kadra.
                        Tematyka zajęć bardzo ciekawa, zajęcia prowadzone w bardzo ciekawy sposób.
                        Kadra wykładająca starannie przygotowana do zajęć. Dobrze wybrałam.
                        Atmosfera miła, sympatyczna, wykwalifikowana kadra wykładowców. Czasem brak
                        dobrej organizacji i przepływu informacji.
                      • Gość: arab Re: WSZP oceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 22:05
                        no coż nie wiem za bardzo o co chodzi z tymi naganiaczami.Po prostu gdzieś tam
                        usłyszałem że jest taka szkoła i specjalności fajne.Szkoły nie znam i dlatego
                        prosze o opinie i tyle.Na tym forum piszą nie najlepsze rzeczy, że badziew itd
                        no i jeszcze "czarna rozpacz" konkretnie przedstawił wszp...jeśli tak jest to
                        zgroza.Na razie zastanawiam się, szukam i analizuje a czy to będzie wszp czy co
                        innego to się zobaczy.
                        • Gość: arab Re: WSZP oceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 22:12
                          ale widze że opinie na temat szkoły są bardzo różne
                          • Gość: Tragedia Re: WSZP oceny IP: *.kablowka.waw.pl 19.07.06, 22:21
                            To jedna z najgorszych szkół w Warszawie.
                            Zajęcia w wynajętych korytarzach prowadzone przez sfrustrowanych magistrów.
                            Poziom zerowy. Jak zarządzania personelem może uczyć osoba która nigdy tego nie
                            robiła w praktyce? Nigdy nie coachowała, nie motywowała, nie prowadziła
                            projektów, nie oceniała, nie rozdzielała premii…????
                            • Gość: sa Re: WSZP oceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 22:30
                              o tych korytarzach to piszą nawet na swojej stronie
                              porażka ;((
                            • Gość: arab Re: WSZP oceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 22:32
                              no zobaczymy jak będe miał wolny czas to wpadne na dzień otwarty to przeprowadze
                              mały rekonesansik:) z waszych opinii wnioskuje że to koźmiński czy swps to to
                              nie jest...
                              • Gość: Tragedia Re: WSZP oceny IP: *.kablowka.waw.pl 19.07.06, 22:41
                                Koźmiński to najlepsza uczelnia prywatna w Polsce a WSZP zalicza się do
                                najgorszych. Nawet nie próbuj ich porównywać bo to tak jakbyś pisał co lepsze
                                nowy mercedes 300 SLK z salonu czy może lepiej malucha z 1981 roku. No bo maluch
                                mniejszy, mniej pali, tańszy w eksploatacji, łatwiej zaparkować i tak nie
                                kradną. 24 letni maluch ma same plusy czyli pewnie jest zdecydowanie lepszy od
                                Merca SLK. No i ma tyle fajnych odcieni lakieru tu przemalowanie, tam
                                niedomalownie no i ta rdza :)))
                                • Gość: sa Re: WSZP oceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 22:44
                                  wątpię czy mizy koźmińskiem a tą wszp jest taka różnica. Może wy ludzie na
                                  Koźminie uważacie tych na WSZP za śmieci, ale z drugiej strony my z UW tak samo
                                  myślimy o was.
                                  • Gość: Tragedia Re: WSZP oceny IP: *.kablowka.waw.pl 19.07.06, 22:50
                                    Mam propozycję stadiów w Instytucie Nauk Politycznych Hopkinsa w Waszyngtonie,
                                    przyjął mnie też HBS a i Yale też przysyła ciągle zapytania. Ale ja wybiorę WSZP
                                    bo to najlepsza szkoła i ma takie fajne specjalizacje. To nic iż zajęcia na
                                    korytarzach, niedouczeni magistranci robią za wykładowców, to nic iż nikt o niej
                                    nie słyszał, to nic iż sama się ukrywa nie chcąc podawać jakichkolwiek danych o
                                    uczelni (patrz ostatni raport w Perspektywach). Ale ma fajne kierunki… no i
                                    prężnie się rozwija…..

To rozwijanie zawsze mnie mocno bawiło :)))
                                  • Gość: Tragedia Re: WSZP oceny IP: *.kablowka.waw.pl 19.07.06, 22:52
                                    Co do UW naganiaczu z WSZP to polecam dyskusję obok
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=245&w=45519374&a=45520973 i ranking w
                                    linku
                                    • Gość: ocenka gdzie ten raport IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 18:45
                                      gdzie ten raport w perspektywach?
                                      • Gość: Tragedia Re: gdzie ten raport IP: *.kablowka.waw.pl 20.07.06, 19:53
                                        Ostatnie Perspektywy lipiec/sierpień 2006 "Raport 2006"
                                        • Gość: arab Re: gdzie ten raport IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 20:22
                                          No cóż potwierdzam.Wpadł mi ten numer w ręce i rzeczywiście szkoła nie
                                          udostępniła danych...trochę to dziwne...Niestety na stronach Perspektyw są
                                          tylko pierwsze 10 miejsc, a ta szkoła mieści się w końcówce.
                                          • Gość: ocenka Re: gdzie ten raport IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 21:36
                                            jakich danych nie udostepnila?
                                        • Gość: ocenka Re: gdzie ten raport IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 21:35
                                          i co tam jest?
                                          a moze jest w internecie?
                                          • Gość: arab Re: gdzie ten raport IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 21:48
                                            no wiesz teraz Ci nie powiem.Po prostu przelotnie zapoznałem się z tym
                                            rankingiem w Perspektywach i niestety nie posiadam tego numeru.Dane tam
                                            uwzględnione to m.in ilość studentów.Moją uwagę zwróciło brak danych o tej
                                            uczelnii i dalekie miejsce w rankingu.Pewnie ktoś kto ma ten numer lepiej
                                            odpowie Ci na jakie mają dane...albo pogrzebać w google
                                • Gość: arab Re: WSZP oceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 22:53
                                  no ten opis malucha to mnie rozbawił:)))))) w sumie to się zgadzam, że nie ma co
                                  porównywać kadra z koźmina swps występuje w mediach jak wypowiada się jakiś
                                  psycholog to często jest z swps-oczywiście nie jest to najważniejsza rzecz ale
                                  cieszy.Akurat intersuje mnie socjologia i doradztwo zawodowe ale skończyć
                                  badziewną szkołę (z waszych opinni) i męczyć się na korytarzu.Szkoda że w wawie
                                  niem socjologii z tą specjalnością jak już to na pedagogice.
                                  • Gość: ..... Re: WSZP oceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 23:46
                                    każda sroczka swój ogonek chwali...
                                    • Gość: nie student do araba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 18:42
                                      posłuchaj, idz na uczelnie i sie dowiesz, a nie szukasz tutaj opinii, skoro ci
                                      ludzie nawet nie studiuja w tej uczelni. Dla wiekszosci wszystko co
                                      niepanstwowe to badziewne.
                                      Jedz na uczelnie i zobaczysz.
                                      • Gość: arab Re: do araba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 20:24
                                        Mam zamiar wybrać się na dzień otwarty.
                                        • Gość: arabka Re: do araba IP: *.kablowka.waw.pl 20.07.06, 21:38
                                          Hehehe tylko uważaj bo na korytarzach przy kiblach strasznie śmierdzi.
                                          I patrz gdzie idziesz bo jeszcze trafisz do sekretariatu liceum. I wtedy znowu
                                          matura przed tobą.
                                          • Gość: arab Re: do araba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 21:50
                                            a Ty tam studiujesz czy byłeś w siedzibie?
                                            • Gość: gostek Re: do araba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 21:54
                                              jestem absolwentem
                                              teraz studiuje w WSZiP
                                              • Gość: !@!! Re: do araba IP: *.kablowka.waw.pl 20.07.06, 22:40
                                                Następna badziewna szkóła, ostatnio nawet reklamuje się przypinając plakaty na
                                                barierkach na przystankach tramwajowych. Czy wy nie możecie wybrać dobrej
                                                prywatnej szkoły a nie same badziewne szargając imię tym dobrym??? Dlaczego nie
                                                wybierzecie SWPS, WSPiZ, WSEiZ, CC???? Kierunkó macie do wyboru do koloru, a wy
                                                zasze jakieś poniżej krytyki, albo WSZP albo WSZiP.
                                                • amkocie Re: do araba 21.07.06, 09:06
                                                  Wybacz ale z tego co wiem to szkoła nie plakatuje na mieście ...
                                                  A jeżeli chodzi o opinie ... no cóż każdy sądzi według siebie.
                                                  Mnie sie podoba, jestem bardzo ze szkoły zadowolona.
                                                  Obecnie jestem na 2 roku ZP, uczęszczam na sekcje trenerska i aktywnie
                                                  uczestnicze w życiu szkoły. Razem ze znajomymi organizujemy imprezy, wyjazdy,
                                                  debaty itp. Nie mam zamiaru tu wychwalać szkoły bo każdy musi sam zdecydować
                                                  czego chce.
                                                  • amkocie Re: do araba 21.07.06, 09:20
                                                    cóż każdy sądzi według siebie. A Ci którzy w aż taki negatywny sposób ( z
                                                    resztą nieźle przekłamany)
                                                    - "powiedzcie lepiej jak to było z pierwszym rocznikiem studiów
                                                    dziennych, których wyrąbano na szaro i którym nagle podwyższono czesne o
                                                    kilkadziesiąt procent aby się ich pozbyć" - nie mogą tego zrobić w regulaminie
                                                    opłat jest zaznaczone ze podwyzka moze byc max 10%
                                                    - "prawie nie ma studentów" - mamy ich około 1000
                                                    - "mają własną kadrę, często osób w sile wieku (40-60 lat)" - my też mamy
                                                    kilku jak tu ktoś określił "w sile wieku" ale owszem mamy również młodych,
                                                    czynnych zawodowo ludzi bedacych praktykami danej branzy.
                                                    - "Nigdy nie coachowała, nie motywowała, nie prowadziła
                                                    projektów, nie oceniała, nie rozdzielała premii" - to tak odnośnie również
                                                    mojej powyższej wypowiedzi. Wśród naszych wykładowców mamy ludzi z Polskiego
                                                    Zrzeszenia Trenerów i są to osoby które stale przeprowadzaja jakieś szkolenia
                                                    dla firm, instytucji.

Każdy ma swoją o tej szkole opinie ale z tego co wiem to studenci sa
                                                    zadowoleni, wiekszość absolwentów również.
                                                  • Gość: elwisek do amkocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 19:47
                                                    Amokcie czy to prawda, ze od pazdziernika bedzie nowa siedziba?
                                                  • Gość: Do amkocie Re: do araba IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 21.07.06, 22:33
                                                    Bajki gadasz, WSZiP ma plakaty na przystankach, autobusach, a ostatnio także
                                                    robi badziew i nawet plakatuje się na barierkach oddzielającyh osie jezdni.
                                                  • Gość: pomyłka Re: do araba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:39
                                                    Tu jest mowa o Wyższej Szkole Zarządzania Personelem (WSZP), a nie Wyższej
                                                    Szkole Zarządzania i Prawa (WSZiP). Pomyliłeś szkoły. Ta szkoła o której piszesz
                                                    rzeczywiście jest rozplakatowana.
                                                  • Gość: chichot Re: do araba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:41
                                                    ja pamiętam sakąś szkółkę z plakatem "będę inżynierem". tego gwna jest
                                                    rzeczywiście od h..a
                                                  • Gość: nieeeeeeeeee Re: do araba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:43
                                                    to ta co ma tu reklame...WSEI
                                                  • Gość: inż. Re: do araba IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 21.07.06, 22:51
                                                    To na WSZP można dostać inżyniera? Hmmmm "mgr inż." brzmi całkiem fajnie.
                                                    Czasami żałuję że nie poszedłem na Politechnikę.
                                                  • Gość: Błędy ort. Re: do araba IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 21.07.06, 22:55
                                                    "Od h..a" pisze się "Od ch..a". To są podstawowe zasady ortograficzne i potem
                                                    dziwicie się iż tyle osób oblewa maturę. Tego uczą już w podstawówce!!!!
    • Gość: ,,, Re: WSZP oceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 20:06
      jak na jedną małą szkołe dużo emocji, więcej dyskutantów:) niż studentów tej
      szkoły...
    • Gość: erbi Re: WSZP oceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 13:05
      Byłem na ich stronie www.Specjalności może i ciekawe ale to ładnie wygląda na
      stronie.Szkoła w liceum, wogóle panuje tam bardziej szkolna atmosfera niż
      studencka.Pewnie skończy się im pozwolenie na prowadzenie działalności i po
      szkółce...takie szkoły tylko psują wizerunek dobrych szkół prywatnych.
    • Gość: aga Re: WSZP oceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 00:01
      o widze, że bardzo różne opinie na temat WSZP.Ja mam zamiar zapisać się tam w
      przyszłym tygodniu.Czy rzeczywiście takie dno?Jesli tak to powinni im cofnąć
      pozwolenie...a nie robią tego odpowiednie władze czyli może nie jest tak tragicznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka