Dodaj do ulubionych

Gdzie na podyplomowe?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 15:03
jak uważacie, gdzie na podyplomowe studia. Jestem po 3latach na uniwerku, mam
licencjat,i teraz myśle, czy nie wziąć jakichś fajnych studiów na prywatnej
uczelni.Tam jest bardziej fachowo, w lepszych warunkachi jest duża oferta na
podyplomowych.
Obserwuj wątek
    • svenja1 Re: Gdzie na podyplomowe? 03.07.06, 18:16
      hmmm, na prywatnej uczelni bardziej fachowo i w lepszych warunkach? ok, warunki
      być może, ale co do FACHOWOŚCI - kłóciłabym się...
      poza tym może najpierw zrób mgr uzupełniający, a potem zastanawiaj się nad
      podyplomówkami...
      • Gość: emade Re: Gdzie na podyplomowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 18:31
        A jakby pociągnąć byka za rogi i uzupełniające mgr i podyplomowe
        jednocześnie.Kończysz mgr i masz już podyplomówke...oczywiście problem czy dasz
        rade czasowo i finansowo.A co do fachowości to są lepsze i gorsze szkoły.
    • Gość: ula Re: Gdzie na podyplomowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 18:00
      ale jaki kierunek podyplomowki cie interesuje?

a co do warunkow pelna zgoda - zrobilam podyplomowe na UW - 25 osob w sali
      pietnastoosobowej, okna pozamykane, kisilismy sie tam dalymi dniami. no i ten
      absurd ze zaczynaly sie zajecia w poludnie w piatek!. kadra owszem ok, ale za te
      same pieniadze okazalo sie ze moglabym te studia robic na prywatnej...
      • Gość: mizer Re: Gdzie na podyplomowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 18:19
        dokładnie tak
        co do zarzutu o kadre- prywatne mają fachowców, bo prywatne mają kase na ich
        ściąganie do siebie, wielu naukowców woli wykłądać na prywatnych, gdzie mają
        warunki do tego, są doceniani, daje się im większe szanse, im i ich studentom.
    • Gość: gggg Re: Gdzie na podyplomowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 20:40
      A jak mamy doradzić uczelnię skoro nie wiemy ani co skończyłeś, ani na co
      chcesz iść? Poza tym nie wszystkie uczelnie przyjmują na podyplomowe po
      licencjacie. Na pewno nie warto wybierać studiów na mało znanych prywatnych
      studiach, bo dla pracodawców prestiż uczelni ma jednak znaczenie. Jest wiele
      szkół prywatnych, które mają kiepskie warunki lokalowe. Z ofertami też różnie
      bywa. Przede wszystkim ważne jest to jaki kierunek Cię interesuje.
      • Gość: ekstron Re: Gdzie na podyplomowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 13:49
        No pewnie, ze wybierz prwyatna uczelnie - niezaleznie od kierunku jaki chcesz
        studiowac. Dobrzy fachowcy, czesto PRAKTYCY, a to sie najbardziej liczy na
        podyplomowce. I nie uslyszysz w dziekanacie na uniwerku: A Pan gdzieeeee :D
        • Gość: kropek Re: Gdzie na podyplomowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 14:02
          nie tylko to Cie ominie, generalnie, jezyki jak chcesz się uczyć i nauczyć w
          ramach studiów, to nie idź do państwowych.
          • Gość: qq Re: Gdzie na podyplomowe? IP: 212.160.111.* 19.07.06, 20:15
            ode mnie slow kilka. otoz koncyzlem lic. na prywatnej pozniej mgr na panstwoej a pozniej znowu podyplmkowe (informatyka) na prywatnej. otoz te studia tylko papier daja (niby tez i oto chodzi) ale panuje przekonanie ze nic sie nei nauczysz. po czesci jest to prawda duzo zalezy od kolegow z roku. jezeli to lumoki jak to bylo w moim przypadku. wyobrazcie zobei ze robiacy ze mnnia informe nauczyciele w wiekszosci zrezzta nie potrafili winrarem sie poslugiwac a pozniej poszli do szkoly uczyc!!! ale to nic. jak bedziesz chciec to sie nauczysz bez studiow ale i w trakcie tez czegos dodatkowo sie nauczysz na 100% wierz mi. ja robilem podyplomowke bo papier mi potrzebny byl ape poziom....żenada, na umcsie koles robil infe podyplomowe jeszcze gorzej komy stare (celeronki 300,450) takze wiecie liczy sie papier ale najwazniejszy staz pracy doswiadczenie i praktyczna (nie teoria) wiedza..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka