Dodaj do ulubionych

Praca w wakacje

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 08:11
Kto z was idzie do roboty na wakacje zamiast leniuchowac i odpoczywac po sesji?
Obserwuj wątek
    • jelena86 Re: Praca w wakacje 05.07.06, 10:38
      Z racji tego, że wyjeżdżam akurat w środku wakacji, możliwości pracy mam nieco
      ograniczone. W II połowie lipca będę wolontariuszem w czasie ME Weteranów w
      Lekkiej Atletyce - praca za darmo, ale za to ciekawa. Czekam na odpowiedź, czy
      przyjmą mnie do pracy na wrzesień w szkole Profi-Lingua. Myślałam, że rozdawanie
      ulotek nie będzie złym pomysłem, ale jak zaproponowano mi 2,50 za godzinę
      łażenia po domach i śmiecenia ludziom pod drzwiami, to zrezygnowałam z dalszych
      starań. Pracodawcy bardzo się ostatnio rozpanoszyli; jak widzę ogłoszenia typu
      smażenie ryb przez 10 godzin w 40-stopniowym upale za 900 zł, to nóż mi się
      otwiera w kieszeni. Nic dziwnego, że zaczynają się skarżyć, iż nikt nie chce
      pracować. Gdy więcej młodych ludzi zacznie się cenić, może powoli uda się zmusić
      pracodawców do godnych płac.
      • Gość: jaa Re: Praca w wakacje IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 05.07.06, 10:53
        ja pracuje nawet w trakcie roku (jestem na studiach dziennych wpia uw).w
        wakacje tez zamierzam.nie wiem skad jestes ale np w warszawie idzie znalezc
        jakies przyzwoite zajecie-moze nie za jakies kokosy ale zawsze cos-ja utrzymuje
        sie sama od dłuzszego czasu
        • Gość: mar Re: Praca w wakacje IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.07.06, 11:43
          a gdzie pracujesz?
    • mdk001 [...] 05.07.06, 11:12
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • manros Re: Praca w wakacje 05.07.06, 20:47
      szkoda czau na prace sezonowa w kraju, tylko tchorze w tym kraju zostaja i
      pracuje za gorsze.....ja w 6 tyg zarobilem 10 tys rok temu w UK...
      • Gość: jaa Re: Praca w wakacje IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 05.07.06, 22:01
        fajnie ze zarobiles i wyjechales ale nie obrazaj przy tym innych i nie nazywaj
        ich tchorzami.
        ja mialam wyjechac do hiszpanii ale mnie "troche"oszukano.teraz juz za pozno
        zeby zalatwic gdzies cos legalnego i porzadnego:(
    • Gość: Mała Re: Praca w wakacje IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 05.07.06, 21:47
      jade na 3 miesiace do Francji, mam zalatwione 3 prace:) wolnego czasu bede
      miala niewiele, ale zawsze znajdzie sie chwila by poplywac w morzu i zwiedzic
      Lazurowe Wybrzeze jak co roku:) chociaz najbardziej nie moge sie doczekac
      wydawania zarobionej kaski

udanych wakacji
      • Gość: Beata Re: Praca w wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 22:04
        na zbiory winogron? też bym się przejechała, ale nie znam francuskiego na tyle,
        by załątwić sobie pracę przez francuską agencję pośredniczącą - a tak podobno
        najlepiej.
        • Gość: jaa Re: Praca w wakacje IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 05.07.06, 22:18
          mam to samo...chcialam znalezc francje lub hiszpanie ale nie dosc ze pozno to
          jeszcze tych jezykow nie znam:(pzdr
          • Gość: rolniq Re: Praca w wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 22:50
            nie smóć się bo kto by z tymi brudasami wytrzymał?
            • Gość: Mała Re: Praca w wakacje IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 05.07.06, 23:03
              tez nie znam jezyka - ucze sie zaledwie od pol roku, ale doskonale da sie
              porozumiec z Francuzami po angielsku
              pracuje m.in. u malzenstwa z Angli, ktore ma nad morzem dom letniskowy i
              zajmuje sie pilnowaniem ich dzieci w ciagu dnia
              poza tym bede pracowala w luna parku na jednym ze stoisk:)- to wieczorami
              nie bede tam sama, bo kilku znajomych z Polski juz tam bedzie no i starzy
              znajomi z innych panstw, ktorzy tam przyjezdzaja co roku

pozdrawiam
              • tori86 Re: Praca w wakacje 06.07.06, 12:01
                a moglabys napisac jak sobie w ogole zalatwilas ta prace we Francji?? wiem, ze w tym roku to juz za pozno, by zabierac sie za takie rzeczy, ale za rok cchialabym wyjechac, a szcezre mowiac to nie mam pojecia jak to wszystko zalatwic i w dodatku, zeby to byla jeszcze jakas porzadna praca
              • klymenystra Re: Praca w wakacje 06.07.06, 12:10
                yhyhy, taaaaaaaaaaak, bardzo lawto sie z nimi porozumiec po angielsku...
                musialas miec wyjatkowe szczescie :)
    • klymenystra Re: Praca w wakacje 06.07.06, 12:08
      ja pracuje.a racepcji w hostelu. na wakacje wybieram sie dopiero po 11
      wrzesnia, tj.- po poprawce :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka