Gość: adammo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 08:11 Kto z was idzie do roboty na wakacje zamiast leniuchowac i odpoczywac po sesji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jelena86 Re: Praca w wakacje 05.07.06, 10:38 Z racji tego, że wyjeżdżam akurat w środku wakacji, możliwości pracy mam nieco ograniczone. W II połowie lipca będę wolontariuszem w czasie ME Weteranów w Lekkiej Atletyce - praca za darmo, ale za to ciekawa. Czekam na odpowiedź, czy przyjmą mnie do pracy na wrzesień w szkole Profi-Lingua. Myślałam, że rozdawanie ulotek nie będzie złym pomysłem, ale jak zaproponowano mi 2,50 za godzinę łażenia po domach i śmiecenia ludziom pod drzwiami, to zrezygnowałam z dalszych starań. Pracodawcy bardzo się ostatnio rozpanoszyli; jak widzę ogłoszenia typu smażenie ryb przez 10 godzin w 40-stopniowym upale za 900 zł, to nóż mi się otwiera w kieszeni. Nic dziwnego, że zaczynają się skarżyć, iż nikt nie chce pracować. Gdy więcej młodych ludzi zacznie się cenić, może powoli uda się zmusić pracodawców do godnych płac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: Praca w wakacje IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 05.07.06, 10:53 ja pracuje nawet w trakcie roku (jestem na studiach dziennych wpia uw).w wakacje tez zamierzam.nie wiem skad jestes ale np w warszawie idzie znalezc jakies przyzwoite zajecie-moze nie za jakies kokosy ale zawsze cos-ja utrzymuje sie sama od dłuzszego czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Praca w wakacje IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.07.06, 11:43 a gdzie pracujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
mdk001 [...] 05.07.06, 11:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
manros Re: Praca w wakacje 05.07.06, 20:47 szkoda czau na prace sezonowa w kraju, tylko tchorze w tym kraju zostaja i pracuje za gorsze.....ja w 6 tyg zarobilem 10 tys rok temu w UK... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: Praca w wakacje IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 05.07.06, 22:01 fajnie ze zarobiles i wyjechales ale nie obrazaj przy tym innych i nie nazywaj ich tchorzami. ja mialam wyjechac do hiszpanii ale mnie "troche"oszukano.teraz juz za pozno zeby zalatwic gdzies cos legalnego i porzadnego:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Re: Praca w wakacje IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 05.07.06, 21:47 jade na 3 miesiace do Francji, mam zalatwione 3 prace:) wolnego czasu bede miala niewiele, ale zawsze znajdzie sie chwila by poplywac w morzu i zwiedzic Lazurowe Wybrzeze jak co roku:) chociaz najbardziej nie moge sie doczekac wydawania zarobionej kaski udanych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Praca w wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 22:04 na zbiory winogron? też bym się przejechała, ale nie znam francuskiego na tyle, by załątwić sobie pracę przez francuską agencję pośredniczącą - a tak podobno najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: Praca w wakacje IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 05.07.06, 22:18 mam to samo...chcialam znalezc francje lub hiszpanie ale nie dosc ze pozno to jeszcze tych jezykow nie znam:(pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolniq Re: Praca w wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 22:50 nie smóć się bo kto by z tymi brudasami wytrzymał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Re: Praca w wakacje IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 05.07.06, 23:03 tez nie znam jezyka - ucze sie zaledwie od pol roku, ale doskonale da sie porozumiec z Francuzami po angielsku pracuje m.in. u malzenstwa z Angli, ktore ma nad morzem dom letniskowy i zajmuje sie pilnowaniem ich dzieci w ciagu dnia poza tym bede pracowala w luna parku na jednym ze stoisk:)- to wieczorami nie bede tam sama, bo kilku znajomych z Polski juz tam bedzie no i starzy znajomi z innych panstw, ktorzy tam przyjezdzaja co roku pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tori86 Re: Praca w wakacje 06.07.06, 12:01 a moglabys napisac jak sobie w ogole zalatwilas ta prace we Francji?? wiem, ze w tym roku to juz za pozno, by zabierac sie za takie rzeczy, ale za rok cchialabym wyjechac, a szcezre mowiac to nie mam pojecia jak to wszystko zalatwic i w dodatku, zeby to byla jeszcze jakas porzadna praca Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Praca w wakacje 06.07.06, 12:10 yhyhy, taaaaaaaaaaak, bardzo lawto sie z nimi porozumiec po angielsku... musialas miec wyjatkowe szczescie :) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Praca w wakacje 06.07.06, 12:08 ja pracuje.a racepcji w hostelu. na wakacje wybieram sie dopiero po 11 wrzesnia, tj.- po poprawce :) Odpowiedz Link Zgłoś