stokrotka_beauty 24.12.08, 09:37 jakie konsekwencje groża mnie jesli pod moja nieobecnosc moje tata ( ktoremu odebrali prawo jazdy) bierze moje auto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uyu Re: kierowca + brak prawa jady 24.12.08, 10:15 Chyba wspoludzial w przestepstwie jesli wzial auto za twoja wiedza. Wybacz, ale tatusiek jest zupelnie nieodpowiedzialny. Nie dawaj mu kluczykow i uswiadom, ze naprawde dorosly czlowiek umie ponosic konsekwencje za wlasne czyny. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_beauty Re: kierowca + brak prawa jady 24.12.08, 10:23 uyu napisała: > Chyba wspoludzial w przestepstwie jesli wzial auto za twoja wiedza. > Wybacz, ale tatusiek jest zupelnie nieodpowiedzialny. > Nie dawaj mu kluczykow i uswiadom, ze naprawde dorosly czlowiek umie > ponosic konsekwencje za wlasne czyny. > nie wzial auta za moja zgoda i dla tego jestem wku...ona. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna182-0 Re: kierowca + brak prawa jady 24.12.08, 10:38 do tego radzę ci dobrze zabazpieczyć dokumenty do auta i kluczyki, by tata niemiał do nich dostępu. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_beauty Re: kierowca + brak prawa jady 24.12.08, 10:59 joanna182-0 napisała: > do tego radzę ci dobrze zabazpieczyć dokumenty do auta i kluczyki, > by tata niemiał do nich dostępu. dokumenty to mu nie sa kochana do niczego potrzebne. on bez dokumentow jezdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna182-0 Re: kierowca + brak prawa jady 24.12.08, 11:43 jeśli nieodpowiednio zabezpieczysz kluczyki i dokumenty, a twój tata zrobi szkodę i jeśli masz AC to nici z odszkodowania Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.g Re: kierowca + brak prawa jady 27.12.08, 13:00 zapasowe kluczyki schowaj u kogos albo w pracy, nie w domu. A co ci grozi, jak go zlapia a nic nie zrobi, to chyba niewiele, gorzej jak wypadek spowoduje. Ale masz starego.... jak dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: kierowca + brak prawa jady 24.12.08, 11:18 uyu napisała: > Chyba wspoludzial w przestepstwie jesli wzial auto za twoja wiedza. > od kiedy to jazda bez prawka jest przestępstwem dziuniu droga? Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_beauty Re: kierowca + brak prawa jady 24.12.08, 11:35 dr.verte napisał: > uyu napisała: > > > Chyba wspoludzial w przestepstwie jesli wzial auto za twoja wiedza. > > no jest przestepstwem, bo jak mu zabierali prawko miesiac temu to mial promil alkoholu. dzis pewnie tez trzezwy nie jechal. > > > od kiedy to jazda bez prawka jest przestępstwem dziuniu droga? Odpowiedz Link Zgłoś
bcde Re: kierowca + brak prawa jady 26.12.08, 03:08 > od kiedy to jazda bez prawka jest przestępstwem dziuniu droga? Od chwili uprawomocnienia się wyroku, którym orzeczono zakaz prowadzenia pojazdu/ów mechanicznych. Patrz - art. 244 k.k., chłopcze drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
uyu Re: kierowca + brak prawa jady 26.12.08, 11:05 Dziuni to sobie w najblizszej rodzinie poszukaj. Sadzac po elegancji twojej wypowiedzi nie bedziesz mial problemu z wyborem. W UE od bardzo dawna wiec w Polsce chyba tez, bo jesli mi wiadomo to Polska do UE. To dokladnie to samo co posiadanie broni bez pozwolenia, pajacu! Odpowiedz Link Zgłoś
delayla Re: kierowca + brak prawa jady 24.12.08, 10:23 grążą... ale nie wiem jakie... Największe jeżeli zabije kogoś na drodze - jesteś współwinna wtedy Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: kierowca + brak prawa jady 24.12.08, 10:32 a wystarczy zabrac kluczyki i juz sie tatusiek do auta nie dostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_beauty Re: kierowca + brak prawa jady 24.12.08, 10:57 iberia.pl napisała: > a wystarczy zabrac kluczyki i juz sie tatusiek do auta nie dostanie. ale wiesz co? ja juz mam tego dosyc. wszystko musze nosic przy dupie, bo brat hazardzista i jeszcze kluczyki we wlasnym domu nie moge sobie polozyc tam gdzie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: kierowca + brak prawa jady 24.12.08, 10:59 przykro mi bardzo,ze masz taka sytuacje rodzinna,jedynym wyjsciem jest...wyprowadzka i tego Ci zycze zebys jak najszybciej mogla byc na swoim bez ponoszenia konsekwencji zachowan swojej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_beauty Re: kierowca + brak prawa jady 24.12.08, 11:02 iberia.pl napisała: > przykro mi bardzo,ze masz taka sytuacje rodzinna,jedynym wyjsciem > jest...wyprowadzka i tego Ci zycze zebys jak najszybciej mogla byc > na swoim bez ponoszenia konsekwencji zachowan swojej rodziny. jezdze tam tylko na dwa dni w tygodniu, bo ojciec alkoholik i brat tez i nie chce mamy z tym wszystkim tak samej zostawic, ale widze, ze nie warto, bo dzis to ona pozwolila mu wziac moje auto jak ja spalam. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: kierowca + brak prawa jady 24.12.08, 11:17 stokrotka_beauty napisała: > jakie konsekwencje groża mnie jesli pod moja nieobecnosc moje tata > ( ktoremu odebrali prawo jazdy) bierze moje auto? tacie grozi 500 złotych grzywny , tyle samo tobie jeśli prowadzi za twoją wiedzą(tzn. chyba tylko jeśli siedziałabyś na fotelu pasażera) . oczywiście jak zrobi wypadek z własnej winy to jazda bez prawka będzie dodatkową okolicznością obciążająca, znam osoby które latami jeżdzą bez prawka i niewiele sobie z tego robią tyle na stan mojej wiedzy , mogło się coś pozmieniać w przepisach oczywiście ale wątpie Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_beauty Re: kierowca + brak prawa jady 24.12.08, 11:37 dr.verte napisał: > stokrotka_beauty napisała: > > > jakie konsekwencje groża mnie jesli pod moja nieobecnosc moje tata > > ( ktoremu odebrali prawo jazdy) bierze moje auto? > > > tacie grozi 500 złotych grzywny , tyle samo tobie jeśli prowadzi > za twoją wiedzą(tzn. chyba tylko jeśli siedziałabyś na fotelu > pasażera) . oczywiście jak zrobi wypadek z własnej winy to > jazda bez prawka będzie dodatkową okolicznością obciążająca, > znam osoby które latami jeżdzą bez prawka i niewiele sobie z > tego robią > > tyle na stan mojej wiedzy , mogło się coś pozmieniać w przepisach > oczywiście ale wątpie bo sa nieodpowiedzialne kompletnie. proste, latwe i logiczne!! Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniec_marsa Re: kierowca + brak prawa jady 24.12.08, 21:29 W przypadku kolizji ubezpieczyciel najpewniej nie wypłaci odszkodowania. Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: kierowca + brak prawa jady 24.12.08, 12:18 Jeżeli bierze samochód bez Twojej zgody (czyli go kradnie)Tobie nie grożą żadne konsekwencje prawne. Ojciec jest dorosły i sam odpowiada za swoje czyny. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_beauty Re: kierowca + brak prawa jady 24.12.08, 16:50 happy_time napisała: > Jeżeli bierze samochód bez Twojej zgody (czyli go kradnie)Tobie nie grożą żadne > konsekwencje prawne. Ojciec jest dorosły i sam odpowiada za swoje czyny. a kto mi uwierzy, ze ukradl skoro ma to samo nazwisko co ja? Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: kierowca + brak prawa jady 24.12.08, 19:40 Nastepnym razem gdy wezmie auto, zglos kradziez.. Moze to go czegos nauczy a Ty bedziesz zabezpieczona przed jakimikolwiek konsekwencjami gdy narobi glupot... wspolczuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: kierowca + brak prawa jady 24.12.08, 23:59 dobry pomysł zwłaszcza że przecież nie ma obowiązku domyślać się że to może tato "pożyczył" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pszekora Re: kierowca + brak prawa jady 27.12.08, 15:37 Gratuluje tatuńcia i braciszka a twoje słownictwo to zapewne kwestia wychowania, trollu. Odpowiedz Link Zgłoś
posraldescu Re: kierowca + brak prawa jady 27.12.08, 17:11 Jeśli twój papa stracił prawko, bo pije, to przede wszystkim twoje auto jest w niebezpieczeństwie. Nie pozwól mu podbierać kluczyków, bo będziesz znowu jeździć autobusami. Odpowiedz Link Zgłoś
arioso1 Re: kierowca + brak prawa jady 28.12.08, 18:53 Nie wiem jak to jest w przypadku kiedy kierowca miał odebrane prawo jazdy,ale wiem na pewno ze jezeli ktos nie ma prawa jazdy wogóle i jedzie twoim samochodem to-on dostaje mandat w wysokości 300zł a ty za uzyczenie pojazdy osobie nieuprawnionej do kierowania-masz mandat w wysokosci 500zl.Tak samo jezeli pozwalasz komus jezdzic Twoim autem a ta osoba dopiero zaczela kurs prawa jazdy.Takie informacje zdobyłam wewresniu tego roku- a raczej sie nic nie zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
arioso1 Re: kierowca + brak prawa jady 28.12.08, 18:57 i nie jest to przestepstwo a wykroczenie karane mandatem Odpowiedz Link Zgłoś