Dodaj do ulubionych

Prawo na KUL

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 19:33
Powiedzcie jakie progi byly na prawie na Kulu w tamtym roku.
Miałem 0.405 na UKSW i szok!!! jestem poza 1000 przjetych.Tylko KUL mi
został, bo na UW to za wysokie progi jak na mnie. Niech ktos napisze.
Nikt nie mowi na forach o prawie na Kulu!
Obserwuj wątek
    • Gość: adr Re: Prawo na KUL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 20:09
      Jesli masz ponad 65 punktow to Cie raczej powinni przyjac.
    • Gość: max Re: Prawo na KUL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 20:57
      Dzięki za odpowiedź. No niestety wychodzi mi 56 pkt. Nie pisalem rozszerzenia z
      polskiego. Moze w przypadku Kulu zwiekszyłoby mi punkty. A jesli biora do
      wyboru Wos i historię, to sami wybieraja, ktory przedmiot ma wiecej punktow. Ja
      policzylem sobie z historia. z Wosem by bylo troche więcej.Jak znacie jak to
      sie dokladnie liczy(czy wos , czy historia, czy może i to i to)to prosze o
      odpowiedź.Z góry dzieki!
      • Gość: trux w zeszłym roku był próg 60 IP: 217.96.39.* 19.07.06, 21:42
        w tym roku nie ma siły i będzie 65-68
        ale dużo ale to bardzo dużo miejsc z odwołań zostaje
        • Gość: adr Re: w zeszłym roku był próg 60 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 21:44
          miejsc jest w sumie 200...
        • Gość: max Re: w zeszłym roku był próg 60 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 21:45
          A na jakiej podstawie moge pisac odwołanie?
          • Gość: adr Re: w zeszłym roku był próg 60 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 21:57
            odwolania tylko w przypadku bledow proceduralnych - zly wynik wpisali i takie
            tam. drugi nabor - przyjmuja po kolei spod kreski w ramach limitu zwalniajacych
            sie miejsc.
            • Gość: max Re: w zeszłym roku był próg 60 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 22:00
              A czy jesli będzie malo odwołań ;) to na te miejsca wchodzą ci spod kreski?
              • Gość: adr Re: w zeszłym roku był próg 60 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 22:14
                odwolan raczej nie bedzie wcale wiec wchodza wylacznie ci spod kreski.
                • Gość: ? Re: w zeszłym roku był próg 60 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 17:12
                  A Skad wiesz o tym, ze odwolan ma nie byc?
        • Gość: aga Re: w zeszłym roku był próg 60 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 09:22
          i wlasnie to mnie dziwi... ludzie wyzej pisza, ze rok temu prog byl 60 ??? byly
          inne kryteria? albo to dla starych maturzystow?? juz nic nie kumam :]
          • Gość: student Re: w zeszłym roku był próg 60 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 16:35
            droga Agu!! W tamtym roku byly trudniejsze matury i gorsze wyniki, wiec nie ma
            sie co dziwic ze prog podskoczyl :)
      • Gość: adr Re: Prawo na KUL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 21:44
        wos lub historia - to zalezy co lepiej napisales.
    • Gość: :D a jak z administracja na kulu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 21:51
      Jak myslicie jaki bedzie prog? 62 pkt wystarczy w 1 naborze?
      • Gość: trux 62 na pierwszy nabor będzie na pewno za mało IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 22:39
        w tym roku zarówno historia jak i wos poszedł lepiej
        • Gość: student Re: 62 na pierwszy nabor będzie na pewno za mało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 11:11
          max ja w tamtym roku jak napisalem odwolanie dostalem sie z 54 :)
    • Gość: ja Re: Prawo na KUL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 11:28
      Do studenta
      bardzo trudno jest na prawie?ciężko się utrzymać?
      • Gość: student Re: Prawo na KUL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 18:50
        jestem po pierwszym roku ale już wiem że sa to moje najwspanialsze lata w życiu.
        Dostalem sie na UMCS, ale w zyciu bym tego wyboru nie zmienił. Z tego co sie
        slyszy co tam sie dzieje, jak traktują studenta. Studia oceniam na 5+. Super
        atmosfera i ludzie, fajni wykladowcy, wszyscy kulturalni, aż się chce studiowac.
        Sa oczywiscie wyjatki od tej normy- sa niektore bardzo ciezkie egzaminy gdzie
        nie zdaje 50-60% ale zazwyczaj na poprawce zdecydowana większośc przechodzi.
        Wszystko mamy w jednym budynku i to jest ogromny plus <z wyjatkiem WF> i nie
        musze biegac po calym miescie. Gorąco polecam i do zobaczyska w październiku
        • Gość: aga pomocy,,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 22:42
          jak sie liczy ta ilosc punktow?? pisza, ze:
          Punktowane wyniki z następujących przedmiotów: historia lub wiedza o
          społeczeństwie (50% wyniku końcowego), język polski (25% wyniku końcowego),
          język obcy nowożytny (25% wyniku końcowego).

Wywnioskowalamz tego, ze obliczam np 50% z sumy punktow z (pp+pr)... (jesli
          chodzi o wos) ale cos mi zle wychodzi... Dobrze to licze??? Jak Wy to robicie??
          • Gość: zoja Re: pomocy,,, IP: 212.244.185.* 21.07.06, 08:17
            Dobrze liczysz. A ile masz punktów?
            • Gość: aga Re: pomocy,,, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 08:59
              wyszło 149,75... to dobrze czy zle?? bo w ogole sie nie orientuje w tych
              progach... jak oceniacie?
              • Gość: zoja Re: pomocy,,, IP: 212.244.185.* 21.07.06, 09:23
                Coś nie tak... Bo max to 100. Liczysz tak wos lub historia (który lepiej Ci
                poszedł) pp x 0,3 + pr x 0,7 dzielone na 2 i do tego dodajesz polski pp x 0,3 +
                pr x 0,7 dzielone przez 4 i dodajesz język pp x 0,3+ pr x 0,7 dzielone przez 4.

Jeszcze raz sobie odbicz i podaj wynik.
                • Gość: aga Re: pomocy,,, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 09:52
                  w takim wypadku mam 68,325 :) Dzieki za te wspolczynniki dla poziomow :) nie
                  moglam tego nigdzie znalezc :)
                  • vanite1 Re: pomocy,,, 21.07.06, 17:33
                    a co z zarzadzaniem na kulu?? jaki byl próg?? wie ktos?
    • Gość: :) Forum KUL IP: *.dashnet.lublin.pl 27.07.06, 08:15
      wejdź na forum studentów KUL :
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=31360
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka