Gość: Ola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 18:42 Nie dostałam sie. Przyjmowali od 160 punktów. Ja miałam 144. Więc w sumie sporo mi brakło. Szkoda :/ ale trudno, 6 sierpnia rejestruję się na wieczorowe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: y Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:00 a ile było osób na jedno miejsce? i ile kosztują wieczorowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:05 wlasnie nie pisze ile bylo osob na miejsce semestr = 2,5 tys. zl:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:08 Dżizaz to więcej niż na prawie zaocznym:// tam kosztuje 4400 za cały rok a jak się płaci? pierwszy rok z góry czy normalnie na raty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:09 płaci się normalnie co semestr 2,5 tys. To jedne z najdrozszych studiow na uj, niestety../ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,, Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:10 2,5 tys na ręke w calości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:10 tak myślę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:13 Bo wieczorowe z reguły sa drozsze niz zaoczne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:13 no to pięknie. idziesz na nie na 100% procent czy jeszcze się wahasz co do tej decyzji? Kurcze, czemu dziennikarstwo jest tylko na 3 uniwerkach :/// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:14 idę na 100% a Ty? a o jakich uniwerkach myślisz? Chyba nie o tych w Krakowie? Bo ja tylko takie brałam pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?????????? Re: a ile jest uniwerków w Krakowei? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: a ile jest uniwerków w Krakowei? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:18 ok, przejęzyczenie, myślałam o słowie uczelnia a nie "uniwerek" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: 195.136.92.* 28.07.06, 19:28 ja sie nie dostałam :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:30 ile Ci brakło? Nie przejmuj się, jeżeli masz powołanie do tego zawodu to nic Cię nie powstrzyma, w każdym razie mnie na pewno nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katharinas Re:do Oli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:32 A skad wiesz Olu, ze masz powołanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re:do Oli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:34 pewnie nigdy go nie miałaś skoro nie wiesz? To się czuje. Ja oprócz tego, że czuję, znajduję potwierdzenie u innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katharinas Re:do Oli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:36 A co taka złoscia od razu reagujesz. Pytam i chce konkretnej odpowiedzi, a nie typu: "pewnie nigdy go nie miałas". Ja moge to samo napoisac o Tobie, ale po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re:do Oli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:37 Nie wiem po co. Wybacz, że jestem rozdrażniona ale przed chwilą się dowiedziałam, że muszę wysupłać 15 tys. złotych w ciągu trzech lat na studia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katharinas Re:do Oli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:41 Piszesz o powołaniu, a na dzienne sie nie dostałas, wiec to chyba troche wymuszone powołanie.Na psycholgie było tez ponad 20 osob na miejsce, ja zawsze wiedzoiałam, ze to jest to co chce w zyciu robic no i dostałam sie na ten kierunek!Bo to wlasnie było powołanie-pasja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re:do Oli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:44 Nie powiesz mi, że to czy się nadaję na dziennikarza zależy od 14 punktów z matury? Bo jeśli tak to kiepsko się zapowiadasz jako psycholog... Ok to ja zaczęłam być niemiła, Ty się odegrałaś, więc możemy już skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katharinas Re:do Oli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:47 Nie wiem od czego to zalezy, ale jak sie czuje powołanie to mysle, ze wymarzyny kierunek powinno sie dostac. Powołanie, pasja,.... "Bo jeśli tak to kiepsko się zapowiadasz jako psycholog" kolejna złosliwosc z Twojej strony, psycholog to nie wrozka, zapamietaj to sobie:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re:do Oli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:52 No nie masz racji... Paulina Młynarska nie ma zdanej matury a jest dziennikarką, więc? Nie znaczy to, że jest jakimś moim wzorem, bynajmniej. Nie wymagam od Ciebie bycia wróżką, skąd Ci to przyszło do głowy... Nikt nie będzie prorokował mojej przyszłości, sama ją sobie zaplanowałam a czy coś z tego wyjdzie to już moja w tym głowa. W sumie zrobił sie tu wielki off topic, chciałam żeby się wypowiadały osoby, które startowały na dziennikarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;p Re:do Oli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:55 poza tym ze jest strasznie głupia wszystko gra:p ale pojechałaś z tym przykładem wyskoczyłas jak gumka z majtek/zły przykład dziewczynko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re:do Oli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 20:01 jest milion przykładów na dziennikarzy z prawdziwego zdarzenia, którzy nie kończyli dziennikarstwa... A ten mi przyszedł do głowy jako pierwszy bo jest najbardziej spektakularny... Wildstein, Paradowska, ble ble ble Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rokokoko Re:do Oli IP: *.smoczka.ptc.pl 29.07.06, 12:50 ha! no właśnie więc po co studiować dziennikarstwo jeżeli praca w tym zawodzie nie jest ściśle związana z kierunkiem ukończonych studiów wyższych :>:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eyeoftheneedle Olu! skad ta pewnosc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 00:21 Olu droga! Na Boga! 1. Stefan Zeromski powtarzal klase - ale nie kazdy kto powtarza klase bedzie super hiper biper piper pisarzem... 2. Pani Mlynarska moze i nie ma matury, ale ma szerokie plecy to raz, a dwa moze dala ciala komu trzeba. 3. Dziennikarstwo to nie jest sytuacja ze czuje sie powolanie - powolanie to mozna czuc do stanu duchownego. TO nie jest tez tak ze skonczysz (oby) dziennikarstwo na UJocie, zaniesiesz CV do TVNu i juz prezentujesz Fakty albo gadasz z Miecugowem w szkle kontaktowym. To lata harowki, dobijania sie, staran i doswiadczen. Jakie masz doswiadczenie w dziennikarstwie? Z jakimi mediami wspolpracowalas? Bo powolanie typu "fajnie byloby zostac pletwonurkiem" to ja tez moge miec, pytanie czy podolam. Skoro tak Ci zalezalo na tym dziennikarstwie, a jednak nie mialas dosc samozapalu by sie przylozyc i rozwalic ta mature - zastanow sie czy bedzie Ci sie chcialo prowadzic meczace reporterskie sledztwo albo wstawac o 5. rano zeby przygotowac sie do porannych wiadomosci, ew. oddac codziennie felieton. Ja na Twym miejscu, jesli uwazasz ze na dziennikarstwie tak sie znakomicie wybijesz, poswiecilbym rok na nauke i zyskanie doswiadczen z mediami. Mowie to z pozycji mego skromnego dorobku dziennikarskiego (pare konkursow, moj wywiad opublikowany w pismie o nakladzie >100k, a mimo to nie ide na dziennikarstwo), ale moze faktycznie ja nie czuje powolania. Mimo to powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Olu! skad ta pewnosc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 21:00 Wiesz, ja też mam za sobą parę konkursów, więc nie czuj się jakiś specjalnie wyjątkowy. Nie jestem aż tak naiwna żeby myśleć, iż 3 lata studiów zrobią ze mnie dziennikarkę... Wiem, że trzeba nieźle harować żeby sobie wyrobić pozycję i załapać na coś konkretnego. Jestem na to przygotowana. A jeśli będę widzieć, że nie daję rady i się męczę, to po prostu będzie oznaczać, że się nie nadaję. Ale daję sobie szansę i proszę innych o to samo. Mimo wszystko myślę, że oprócz ciężkiej pracy, dziennikarstwo wymaga powołania. Nie jestem w tym odosobniona, jak sądzę. Nie wiem skąd wasza nagonka na mnie, nie znacie mnie a zdążyliście mnie sobie wyobrazić jako głupią dziewczynkę, która marzy sobie za 3 lata zostać drugą Pochanke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! ale z Was idiotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:50 przeczytajcie co pisałyście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katharinas Re: ale z Was idiotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:51 Nie na temat:)))))))). Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla5 Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki 28.07.06, 20:16 Ja też się nie dostałam:( Tylko nie wiem jak jest z wieczorowymi - przyjmują wszystkich, którzy się zarejestrują na studia wieczorowe, czy jak???? Kurcze.... :(:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 21:15 no nie wszystkich... 80 miejsc jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trg Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 28.07.06, 20:19 172 :D dostalam sie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gd Re: :) IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 23:38 niedźwiadka rezygnujesz z komparatystyki? Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiadka Re: :) 29.07.06, 00:08 Jeszcze nie mam wyników, więc nie wiem, czy się dostałam. Ale jeśli tak, to na pewno rezygnuję. Na 100% wybieram dziennikarstwo. Te studia nie są bez sensu. Łatwo przebić argumenty tych, którzy tak uważają;) Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakt Re: :) IP: *.compnet.com.pl 29.07.06, 12:14 doprawdy? jestem na trzecim roku. z resztą tak twierdzą również wykładowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: :) IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 13:13 fakt-to po co to studiujesz?? jak to wg ciebie jest bez sensu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.is.net.pl 29.07.06, 13:22 Z dziennikartswem jest podobnie jak z uczelniami artstycznymi- np aktorskimi. 5 lat minie dość szybko i generalnie bardzo przyjemnie...młodzi są pełni nadziei i wierzą, że uda im się wybić. Uda się jednostkom- spośród setek kończących te kierunki co roku- może przed kilkoma pojawiają się faktycznie niezłe perspektywy. Na egzaminie w szkole teatralnej poproszono kandydata o wymienienie nazwisk aktorów---na końcu dodano, że są jeszcze setki innych, którym się nie udało, o których nikt nie słyszał i to jest normalne. Może dlatego kolezanka pisała, że te studia są bez sensu- bo młodzi mają marzenia- bo widzą tylko tych dziennikarzy z tv, a realia są całkiem inne. Ale trzeba wierzyć. Powodzenia. Ps. Mam koleżankę, skończyła dziennikarstwo i niestety mówi to samo. twierdzi, że uczyła się o wszystkim i o niczym- i tak naprawdę nie potrafiłaby np. pisać w danej dziedzinie- bo w żadnej po tych studiach nie jest się ekspertem- może faktycznie dobrze jest być fachowcem jeszcze w czymś innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakt Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.compnet.com.pl 29.07.06, 15:39 Ja - nic dodać, nic ująć. kiedyś był u nas Kuba Wojewódzki - powiedział, że jeśli naprawdę chcemy być dziennikarzami, powinniśmy jak najszybciej rzucić te studia. nabierają sensu dopiero wtedy, kiedy np. wybierze się drugi kierunek. o, albo od pierwszego roku poszuka praktyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 16:21 fakt, a ty masz takie praktyki w gazetach? dlaczego studiujesz coś, co wg ciebie jest bez sensu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 16:25 coraz bardziej mi się wydaje, że fakt to prowokacja, żeby odstraszyć konkurencję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 20:41 Właśnie odkryłam plus wieczorowego dziennikarstwa. Trwa ono 3 lata (dzienne trwają 5 lat), więc po uzyskaniu licencjatu można sobie zrobić specjalizację z czegoś innego. I to właśnie jest super. Na dzień dzisiejszy myślę o politologii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakt Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.compnet.com.pl 30.07.06, 10:00 ja zostałem, bo nie chcę być dziennikarzem - to może brzmieć przewrotnie, ale tak jest. jest jeszcze druga specjalizacja - reklama i public relations, właśnie tym chcę się zająć. od tego roku - drugi kierunek. to nie prowokacja, dla was będzie lepiej, kiedy bedziecie wiedzieć, że samo dziennikarstwo to za mało. poza tym studia jakby nie było są ciekawe, mało absorbujące, jest czas na wszystko :D i i jest najlepszy portier na UJ- Pan Edek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wehikułczasu do wszystkich frustratów IP: *.res.pl 20.08.06, 12:45 dziennikarstwo krytkują zapewne ci co się nie dostali, bo jak wiadomo co roku konkurencja jest ogromna. A studia jak każde inne humanistyczne, bez rewelki, ale jakąs tam wiedzę masz i perspektywy. Nie ma co dzielić włosa na czworo, jeśli sam się nie wykażesz to żaden dyplom ci nie pomoże i tak jest wszędzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trg Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 30.07.06, 13:53 jest w tym sporo prawdy! i mam podobna wizje :) dziennikarstwo i komunikacja spoleczna to moj drugi kierunk, a przyszlosc wiaze bardziej z piarem, niz samym dziennikarstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiadka Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki 30.07.06, 20:47 Fakt, sam(a) mówisz, że można wybrać drugą specjalizację. Oczywiście, że studia DiKS nie gwarantują sukcesu w zawodzie dziennikarza. Jednak po pierwsze - można wybrać reklamę i public relations. Po drugie - można studiować jednocześnie drugi kierunek( ja mam taki zamiar od drugiego roku). Po trzecie - studia wydają się bardzo ciekawe (jeśli chodziłoby mi tylko o pewną pracę w przyszłości, poszłabym na Politechnikę). Po czwarte - słyszałam, że na studiach tych można zdobyć znajomości, które są bardzo potrzebne w zawodach związanych z mediami. Po piąte - wybijają się jednostki... Owszem... A dlaczego nie miałabym być to ja?;) Czy ktokolwiek inny wypowiadający się na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
violistka84 Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki 09.08.06, 09:40 Fakt, mozesz napisać coś więcej o specjalizacji PR i reklama? Proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki 19.08.06, 21:31 Hej! Możecie mi powiedzieć, jakim oni liczyli algorytmem te wyniki? Bo chyba 200 % to było maks? Odpowiedz Link Zgłoś
arnoldos Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki 19.08.06, 21:46 Brali pod uwagę rozszerzony WOS i rozszerzoną część dowolnego przedmioty zdawanego na maturze. MAm cichą satysfakcję, bo bym się dostał (163 pkt), ale dziennikarstwo to kulawy dla mnie kierunek. Wolę nauki polityczne na UW :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaa Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.mlynary.net 21.08.06, 22:36 ja mialam 168 pkt. i rezygnuję z dziennikarstwa na UJ, a dlaczego.. dlatego ze ide na prawo... :) choc powiem ze szkoda mi troche bo lubie pisac bzdury gadac bzdury i widzialam siebie w MTV heheheheh, ale po prawie wieksza kasa;)) rozum wygral nad sercem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trg Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 23.08.06, 20:21 do dnia dzisiejszego wpisu na studia dokonalo 2/3 przyjetych i choc zostaly jeszcze 2 dni to kilka miejsc na pewno sie zwolni :> a czy ktos wie ile bylo chetnych osob? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki 23.08.06, 20:31 Na liście w instytucie widziałam 710 "numerków", natomiastprzyjmowali 40 osób. A ile osób idzie na wieczorowe dziennikarstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trg Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 23.08.06, 21:10 jak to 40? na UJ? nie 60? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 16:25 To myslicie, ze mozliwe jest, ze komisja bedzie sie kontaktowac z osobami, które były "pod kreska"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Czy ktos wie ILE wolnych miejsc? IP: *.autocom.pl 25.08.06, 12:38 Czy ktos wie, ile osob nie potwierdzilo checi studiowania i ile ewentualnie miejsc zostanie zwolnionych? Jesli tak, bardzo prosze o informacje. TRG, skad masz info sprzed dwoch dni? Bedziesz mogl dowiedziec sie, jak wyglada sytuacja teraz, kiedy minal termin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trg Re: Czy ktos wie ILE wolnych miejsc? IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 25.08.06, 19:50 moje informacje sa jednorazowe i pochodza z srody prosto z sekretariatu instytutu :), bo wtedy bylam dokonac wpisu na studia. mysle, ze kilka osob spod kreski sie zalapie, bo zapewne nie wszyscy z listy potwierdza chec studiowania Odpowiedz Link Zgłoś
kalina86 Re: Czy ktos wie ILE wolnych miejsc? 26.08.06, 19:11 Witam! Wiecie, że w większości mediów, gdy są rozmowy kwalifikacyjne i ludzie dowiadują się, że jesteś po dziennikarstwie... od razu dziękują? Odpowiedz Link Zgłoś
arnoldos Re: Czy ktos wie ILE wolnych miejsc? 26.08.06, 19:28 Stereotyp. Na pewnie nie jest tak, że biorą każdego do mediów po dziennikarstwie, ale nie jest też tak że nie biorą żadnych absolwentów dziennikarstwa. Radzę mieć dystans do "odkrywczych" rewelacji znawców z internetu. Odpowiedz Link Zgłoś