Dodaj do ulubionych

dziennikarstwo uj dzienne wyniki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 18:42
Nie dostałam sie. Przyjmowali od 160 punktów. Ja miałam 144. Więc w sumie
sporo mi brakło. Szkoda :/ ale trudno, 6 sierpnia rejestruję się na wieczorowe
Obserwuj wątek
    • Gość: y Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:00
      a ile było osób na jedno miejsce? i ile kosztują wieczorowe?
      • Gość: Ola Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:05
        wlasnie nie pisze ile bylo osob na miejsce
        semestr = 2,5 tys. zl:/
    • Gość: y Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:08
      Dżizaz to więcej niż na prawie zaocznym:// tam kosztuje 4400 za cały rok
      a jak się płaci? pierwszy rok z góry czy normalnie na raty?
      • Gość: Ola Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:09
        płaci się normalnie co semestr 2,5 tys. To jedne z najdrozszych studiow na uj,
        niestety../
        • Gość: ,,, Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:10
          2,5 tys na ręke w calości?
          • Gość: Ola Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:10
            tak myślę
            • Gość: Ala Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:13
              Bo wieczorowe z reguły sa drozsze niz zaoczne!
            • Gość: y Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:13
              no to pięknie. idziesz na nie na 100% procent czy jeszcze się wahasz co do tej
              decyzji? Kurcze, czemu dziennikarstwo jest tylko na 3 uniwerkach :///
              • Gość: Ola Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:14
                idę na 100%
                a Ty?
                a o jakich uniwerkach myślisz? Chyba nie o tych w Krakowie? Bo ja tylko takie
                brałam pod uwagę.
                • Gość: ?????????? Re: a ile jest uniwerków w Krakowei? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:17
                  • Gość: Ola Re: a ile jest uniwerków w Krakowei? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:18
                    ok, przejęzyczenie, myślałam o słowie uczelnia a nie "uniwerek"
    • Gość: alicja Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: 195.136.92.* 28.07.06, 19:28
      ja sie nie dostałam :(
      • Gość: Ola Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:30
        ile Ci brakło?
        Nie przejmuj się, jeżeli masz powołanie do tego zawodu to nic Cię nie
        powstrzyma, w każdym razie mnie na pewno nie!
    • Gość: Katharinas Re:do Oli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:32
      A skad wiesz Olu, ze masz powołanie?
      • Gość: Ola Re:do Oli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:34
        pewnie nigdy go nie miałaś skoro nie wiesz? To się czuje. Ja oprócz tego, że
        czuję, znajduję potwierdzenie u innych ludzi.
        • Gość: Katharinas Re:do Oli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:36
          A co taka złoscia od razu reagujesz. Pytam i chce konkretnej odpowiedzi, a nie
          typu: "pewnie nigdy go nie miałas". Ja moge to samo napoisac o Tobie, ale po
          co?
          • Gość: Ola Re:do Oli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:37
            Nie wiem po co. Wybacz, że jestem rozdrażniona ale przed chwilą się
            dowiedziałam, że muszę wysupłać 15 tys. złotych w ciągu trzech lat na studia.
            • Gość: Katharinas Re:do Oli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:41
              Piszesz o powołaniu, a na dzienne sie nie dostałas, wiec to chyba troche
              wymuszone powołanie.Na psycholgie było tez ponad 20 osob na miejsce, ja zawsze
              wiedzoiałam, ze to jest to co chce w zyciu robic no i dostałam sie na ten
              kierunek!Bo to wlasnie było powołanie-pasja:)
              • Gość: Ola Re:do Oli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:44
                Nie powiesz mi, że to czy się nadaję na dziennikarza zależy od 14 punktów z
                matury? Bo jeśli tak to kiepsko się zapowiadasz jako psycholog... Ok to ja
                zaczęłam być niemiła, Ty się odegrałaś, więc możemy już skończyć.
                • Gość: Katharinas Re:do Oli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:47
                  Nie wiem od czego to zalezy, ale jak sie czuje powołanie to mysle, ze wymarzyny
                  kierunek powinno sie dostac. Powołanie, pasja,....
                  "Bo jeśli tak to kiepsko się zapowiadasz jako psycholog"
                  kolejna złosliwosc z Twojej strony, psycholog to nie wrozka, zapamietaj to
                  sobie:).

• Gość: Ola Re:do Oli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:52
                    No nie masz racji... Paulina Młynarska nie ma zdanej matury a jest
                    dziennikarką, więc? Nie znaczy to, że jest jakimś moim wzorem, bynajmniej.
                    Nie wymagam od Ciebie bycia wróżką, skąd Ci to przyszło do głowy... Nikt nie
                    będzie prorokował mojej przyszłości, sama ją sobie zaplanowałam a czy coś z
                    tego wyjdzie to już moja w tym głowa.
                    W sumie zrobił sie tu wielki off topic, chciałam żeby się wypowiadały osoby,
                    które startowały na dziennikarstwo.
                    • Gość: ;p Re:do Oli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:55
                      poza tym ze jest strasznie głupia wszystko gra:p ale pojechałaś z tym
                      przykładem wyskoczyłas jak gumka z majtek/zły przykład dziewczynko
                      • Gość: Ola Re:do Oli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 20:01
                        jest milion przykładów na dziennikarzy z prawdziwego zdarzenia, którzy nie
                        kończyli dziennikarstwa... A ten mi przyszedł do głowy jako pierwszy bo jest
                        najbardziej spektakularny... Wildstein, Paradowska, ble ble ble
                        • Gość: rokokoko Re:do Oli IP: *.smoczka.ptc.pl 29.07.06, 12:50
                          ha! no właśnie więc po co studiować dziennikarstwo jeżeli praca w tym zawodzie
                          nie jest ściśle związana z kierunkiem ukończonych studiów wyższych :>:>
                    • Gość: eyeoftheneedle Olu! skad ta pewnosc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 00:21
                      Olu droga! Na Boga!

1. Stefan Zeromski powtarzal klase - ale nie kazdy kto powtarza klase bedzie
                      super hiper biper piper pisarzem...

2. Pani Mlynarska moze i nie ma matury, ale ma szerokie plecy to raz, a dwa
                      moze dala ciala komu trzeba.

3. Dziennikarstwo to nie jest sytuacja ze czuje sie powolanie - powolanie to
                      mozna czuc do stanu duchownego. TO nie jest tez tak ze skonczysz (oby)
                      dziennikarstwo na UJocie, zaniesiesz CV do TVNu i juz prezentujesz Fakty albo
                      gadasz z Miecugowem w szkle kontaktowym. To lata harowki, dobijania sie, staran
                      i doswiadczen. Jakie masz doswiadczenie w dziennikarstwie? Z jakimi mediami
                      wspolpracowalas? Bo powolanie typu "fajnie byloby zostac pletwonurkiem" to ja
                      tez moge miec, pytanie czy podolam. Skoro tak Ci zalezalo na tym
                      dziennikarstwie, a jednak nie mialas dosc samozapalu by sie przylozyc i
                      rozwalic ta mature - zastanow sie czy bedzie Ci sie chcialo prowadzic meczace
                      reporterskie sledztwo albo wstawac o 5. rano zeby przygotowac sie do porannych
                      wiadomosci, ew. oddac codziennie felieton.

Ja na Twym miejscu, jesli uwazasz ze na dziennikarstwie tak sie znakomicie
                      wybijesz, poswiecilbym rok na nauke i zyskanie doswiadczen z mediami. Mowie to
                      z pozycji mego skromnego dorobku dziennikarskiego (pare konkursow, moj wywiad
                      opublikowany w pismie o nakladzie >100k, a mimo to nie ide na dziennikarstwo),
                      ale moze faktycznie ja nie czuje powolania.
                      Mimo to powodzenia :)
                      • Gość: Ola Re: Olu! skad ta pewnosc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 21:00
                        Wiesz, ja też mam za sobą parę konkursów, więc nie czuj się jakiś specjalnie
                        wyjątkowy.
                        Nie jestem aż tak naiwna żeby myśleć, iż 3 lata studiów zrobią ze mnie
                        dziennikarkę... Wiem, że trzeba nieźle harować żeby sobie wyrobić pozycję i
                        załapać na coś konkretnego. Jestem na to przygotowana. A jeśli będę widzieć, że
                        nie daję rady i się męczę, to po prostu będzie oznaczać, że się nie nadaję. Ale
                        daję sobie szansę i proszę innych o to samo.
                        Mimo wszystko myślę, że oprócz ciężkiej pracy, dziennikarstwo wymaga powołania.
                        Nie jestem w tym odosobniona, jak sądzę.
                        Nie wiem skąd wasza nagonka na mnie, nie znacie mnie a zdążyliście mnie sobie
                        wyobrazić jako głupią dziewczynkę, która marzy sobie za 3 lata zostać drugą
                        Pochanke.
    • Gość: ! ale z Was idiotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:50
      przeczytajcie co pisałyście
      • Gość: Katharinas Re: ale z Was idiotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:51
        Nie na temat:)))))))).
    • vanilla5 Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki 28.07.06, 20:16
      Ja też się nie dostałam:( Tylko nie wiem jak jest z wieczorowymi - przyjmują
      wszystkich, którzy się zarejestrują na studia wieczorowe, czy jak????
      Kurcze.... :(:(
      • Gość: Ola Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 21:15
        no nie wszystkich... 80 miejsc jest.
    • Gość: trg Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 28.07.06, 20:19
      172 :D dostalam sie :D
      • niedzwiadka :) 28.07.06, 23:06
        No to się spotykamy:) 173:)
        • Gość: fakt Re: :) IP: *.compnet.com.pl 28.07.06, 23:11
          te studia sa bez sensu.
          • Gość: gd Re: :) IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 23:38
            niedźwiadka rezygnujesz z komparatystyki?
            • niedzwiadka Re: :) 29.07.06, 00:08
              Jeszcze nie mam wyników, więc nie wiem, czy się dostałam. Ale jeśli tak, to na
              pewno rezygnuję. Na 100% wybieram dziennikarstwo.
              Te studia nie są bez sensu. Łatwo przebić argumenty tych, którzy tak uważają;)
              Pozdrowienia
              • Gość: fakt Re: :) IP: *.compnet.com.pl 29.07.06, 12:14
                doprawdy? jestem na trzecim roku. z resztą tak twierdzą również wykładowcy.
                • Gość: hmmm Re: :) IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 13:13
                  fakt-to po co to studiujesz?? jak to wg ciebie jest bez sensu?
    • Gość: Ja Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.is.net.pl 29.07.06, 13:22
      Z dziennikartswem jest podobnie jak z uczelniami artstycznymi- np aktorskimi. 5
      lat minie dość szybko i generalnie bardzo przyjemnie...młodzi są pełni nadziei i
      wierzą, że uda im się wybić. Uda się jednostkom- spośród setek kończących te
      kierunki co roku- może przed kilkoma pojawiają się faktycznie niezłe
      perspektywy. Na egzaminie w szkole teatralnej poproszono kandydata o wymienienie
      nazwisk aktorów---na końcu dodano, że są jeszcze setki innych, którym się nie
      udało, o których nikt nie słyszał i to jest normalne. Może dlatego kolezanka
      pisała, że te studia są bez sensu- bo młodzi mają marzenia- bo widzą tylko tych
      dziennikarzy z tv, a realia są całkiem inne. Ale trzeba wierzyć. Powodzenia.

Ps. Mam koleżankę, skończyła dziennikarstwo i niestety mówi to samo. twierdzi,
      że uczyła się o wszystkim i o niczym- i tak naprawdę nie potrafiłaby np. pisać w
      danej dziedzinie- bo w żadnej po tych studiach nie jest się ekspertem- może
      faktycznie dobrze jest być fachowcem jeszcze w czymś innym.
      • Gość: fakt Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.compnet.com.pl 29.07.06, 15:39
        Ja - nic dodać, nic ująć. kiedyś był u nas Kuba Wojewódzki - powiedział, że
        jeśli naprawdę chcemy być dziennikarzami, powinniśmy jak najszybciej rzucić te
        studia. nabierają sensu dopiero wtedy, kiedy np. wybierze się drugi kierunek.
        o, albo od pierwszego roku poszuka praktyk.
        • Gość: hmmm Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 16:21
          fakt, a ty masz takie praktyki w gazetach? dlaczego studiujesz coś, co wg
          ciebie jest bez sensu?
          • Gość: hmmm Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 16:25
            coraz bardziej mi się wydaje, że fakt to prowokacja, żeby odstraszyć
            konkurencję.
          • Gość: Ola Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 20:41
            Właśnie odkryłam plus wieczorowego dziennikarstwa. Trwa ono 3 lata (dzienne
            trwają 5 lat), więc po uzyskaniu licencjatu można sobie zrobić specjalizację z
            czegoś innego. I to właśnie jest super. Na dzień dzisiejszy myślę o
            politologii.
            • Gość: fakt Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.compnet.com.pl 30.07.06, 10:00
              ja zostałem, bo nie chcę być dziennikarzem - to może brzmieć przewrotnie, ale
              tak jest. jest jeszcze druga specjalizacja - reklama i public relations,
              właśnie tym chcę się zająć. od tego roku - drugi kierunek. to nie prowokacja,
              dla was będzie lepiej, kiedy bedziecie wiedzieć, że samo dziennikarstwo to za
              mało. poza tym studia jakby nie było są ciekawe, mało absorbujące, jest czas na
              wszystko :D i i jest najlepszy portier na UJ- Pan Edek :)
              • Gość: wehikułczasu do wszystkich frustratów IP: *.res.pl 20.08.06, 12:45
                dziennikarstwo krytkują zapewne ci co się nie dostali, bo jak wiadomo co roku
                konkurencja jest ogromna. A studia jak każde inne humanistyczne, bez rewelki,
                ale jakąs tam wiedzę masz i perspektywy. Nie ma co dzielić włosa na czworo,
                jeśli sam się nie wykażesz to żaden dyplom ci nie pomoże i tak jest wszędzie
    • Gość: trg Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 30.07.06, 13:53
      jest w tym sporo prawdy! i mam podobna wizje :)
      dziennikarstwo i komunikacja spoleczna to moj drugi kierunk, a przyszlosc wiaze
      bardziej z piarem, niz samym dziennikarstwem.
      • niedzwiadka Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki 30.07.06, 20:47
        Fakt, sam(a) mówisz, że można wybrać drugą specjalizację. Oczywiście, że studia
        DiKS nie gwarantują sukcesu w zawodzie dziennikarza. Jednak po pierwsze - można
        wybrać reklamę i public relations. Po drugie - można studiować jednocześnie
        drugi kierunek( ja mam taki zamiar od drugiego roku). Po trzecie - studia wydają
        się bardzo ciekawe (jeśli chodziłoby mi tylko o pewną pracę w przyszłości,
        poszłabym na Politechnikę). Po czwarte - słyszałam, że na studiach tych można
        zdobyć znajomości, które są bardzo potrzebne w zawodach związanych z mediami. Po
        piąte - wybijają się jednostki... Owszem... A dlaczego nie miałabym być to ja?;)
        Czy ktokolwiek inny wypowiadający się na tym forum?
        • violistka84 Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki 09.08.06, 09:40
          Fakt, mozesz napisać coś więcej o specjalizacji PR i reklama? Proszę...
    • zia86 Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki 19.08.06, 21:31
      Hej! Możecie mi powiedzieć, jakim oni liczyli algorytmem te wyniki? Bo chyba
      200 % to było maks?
      • arnoldos Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki 19.08.06, 21:46
        Brali pod uwagę rozszerzony WOS i rozszerzoną część dowolnego przedmioty
        zdawanego na maturze. MAm cichą satysfakcję, bo bym się dostał (163 pkt), ale
        dziennikarstwo to kulawy dla mnie kierunek. Wolę nauki polityczne na UW :)
        • Gość: aaaaaa Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.mlynary.net 21.08.06, 22:36
          ja mialam 168 pkt. i rezygnuję z dziennikarstwa na UJ, a dlaczego.. dlatego ze
          ide na prawo... :) choc powiem ze szkoda mi troche bo lubie pisac bzdury gadac
          bzdury i widzialam siebie w MTV heheheheh, ale po prawie wieksza kasa;)) rozum
          wygral nad sercem :)
          • Gość: trg Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 23.08.06, 20:21
            do dnia dzisiejszego wpisu na studia dokonalo 2/3 przyjetych i choc zostaly
            jeszcze 2 dni to kilka miejsc na pewno sie zwolni :>
            a czy ktos wie ile bylo chetnych osob?
            • zia86 Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki 23.08.06, 20:31
              Na liście w instytucie widziałam 710 "numerków", natomiastprzyjmowali 40 osób.
              A ile osób idzie na wieczorowe dziennikarstwo?
              • Gość: trg Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 23.08.06, 21:10
                jak to 40? na UJ? nie 60?
            • Gość: aaa Re: dziennikarstwo uj dzienne wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 16:25
              To myslicie, ze mozliwe jest, ze komisja bedzie sie kontaktowac z osobami, które
              były "pod kreska"?
              • Gość: miki Czy ktos wie ILE wolnych miejsc? IP: *.autocom.pl 25.08.06, 12:38
                Czy ktos wie, ile osob nie potwierdzilo checi studiowania i ile ewentualnie
                miejsc zostanie zwolnionych? Jesli tak, bardzo prosze o informacje.
                TRG, skad masz info sprzed dwoch dni? Bedziesz mogl dowiedziec sie, jak
                wyglada sytuacja teraz, kiedy minal termin?
                • Gość: trg Re: Czy ktos wie ILE wolnych miejsc? IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 25.08.06, 19:50
                  moje informacje sa jednorazowe i pochodza z srody prosto z sekretariatu
                  instytutu :), bo wtedy bylam dokonac wpisu na studia.
                  mysle, ze kilka osob spod kreski sie zalapie, bo zapewne nie wszyscy z listy
                  potwierdza chec studiowania
                  • kalina86 Re: Czy ktos wie ILE wolnych miejsc? 26.08.06, 19:11
                    Witam! Wiecie, że w większości mediów, gdy są rozmowy kwalifikacyjne i ludzie
                    dowiadują się, że jesteś po dziennikarstwie... od razu dziękują?
                    • arnoldos Re: Czy ktos wie ILE wolnych miejsc? 26.08.06, 19:28
                      Stereotyp. Na pewnie nie jest tak, że biorą każdego do mediów po
                      dziennikarstwie, ale nie jest też tak że nie biorą żadnych absolwentów
                      dziennikarstwa. Radzę mieć dystans do "odkrywczych" rewelacji znawców z internetu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka