Dodaj do ulubionych

studenci UŁ łączmy się:):):):)

11.08.06, 18:54
heeeeej kochaniutcy;):Dzalozylylam tego posta w celu uzyskania wiekszej
pewnosci ...boje sie zaczynac znowu wszytsko od nowa...nowe miasto...nowi
ludzie...studia;)jestem z kuj-pom dlatego tez łódx jest dla mnie kompletnie
nowym wyzwaniem;)bede tam studiowac psychologie,,,i mieszkac w akademcu;)ale
nie wiem jaki nr domu studenckiego jest najlepszy;)teraz wasza kolej:):):)
piszcie!!gdzie i jak??:):):)Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: nikołaj Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: 212.122.214.* 11.08.06, 23:33
      Ja też jestem z Kujawsko pomorskiego i zacznę studia dzienne na UŁ....tylko że
      historię sztuki :) Pozdrawiam...
    • Gość: hej Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: 217.96.125.* 13.08.06, 12:01
      Mam do Was pytanie ,składaliście dokumenty osobiście ??
      Ja wysyłałam i jestem ciekawa czy doszły (priorytetem więc powinny).
      Teraz dostaniemy coś jeszcze listownie ,czy dopiero przed rozpoczęciem roku
      akademickiego? :|
    • pretensja_19 Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) 13.08.06, 15:49
      Hmm..Witaj..ja bede teraz studiowac anglistyke na II roku na UŁ. Mieszkalam w
      II DS(BAlbina) i teraz tez zamierzam:] pzdr
      • Gość: hej Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: 217.96.125.* 15.08.06, 13:52
        Myślicie ,że jeśli jutro do nich zadzwonię to powiedzą mi czy dosżły
        dokumenty ??
        Czy może napisać e-maila ? :|
        Dostaniemy coś jeszcze teraz listownie?? Trochę się martwię bo w poleconym
        miałam napisane ,że dokumenty do 11.08 i wysłałam je więc priorytetem 7.08.
        Tylko później w kolejnym poleconym z 8 sierpnia(ten sam wydział,ale akurat się
        nie dostałam)było napisane ,że do 9.08 :|.
        Powinny dojść ,ale zawsze lepiej się upewnić..
    • marlenq Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) 15.08.06, 14:05
      A ja zaczynam od pazdziernika filologie polską.. i bede mieszkac na
      mieszkanku :) Jest tu ktos z polonistyki również I rok?
    • Gość: Diana Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 09:52
      czesc;) a ja bede studiowac gospodarke przestrzenną na UŁ ;))

pozdrawiam ;))
      • Gość: aaa87 Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: 82.139.9.* 16.08.06, 15:05
        Ja bede studiowac biotechnologie:))
        • Gość: ja Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: *.nasze.pl / *.nasze.pl 17.08.06, 23:10
          a ja finanse i bankowosc:)ktos moze jeszcze sie tam wybiera?i bede rowniez
          mieszkac w akademiku, piszcie ktory DS jest najlepszy??pozdroo dla wszyskich
          studentow 1 roku!;)
          • Gość: kruszynka Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: *.mtm-info.pl 18.08.06, 10:42
            Najlepsza pod wzgledem standardu jest II (balbina), ale najfajniejsi ludzie sa
            w IX (hadesie) :D:D:D.
            • Gość: pustelnick Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 14:14
              Fakt, Balbinka jest klawa. A ja polecałbym "zakon" - V DS, naprawdę
              spokojnie... W Hadesie raziły mnie tylko te białe, szpitalne ściany :]
              • Gość: kruszynka Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: *.mtm-info.pl 20.08.06, 14:27
                >A ja polecałbym "zakon" - V DS, naprawdę spokojnie...<

V jakos mnie nie przekonuje, piszesz ze w IX sa szpitalne sciany, ale w V
                panuje szpitalna atmosfera :)

Teraz zastanawiam sie czy do pretora nie fajnie bylo by sie przeniesc:))

• Gość: Karolciaaa Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 15:12
            Odradzam DS X "Olimp", pełno tam robaków i grzybu. Do tego jest tam
            zbyt "ładnie". Ja sama mieszkam w DS VII i polecam :)
    • Gość: s Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: *.netburg.pl 18.08.06, 11:15
      Ja od pazdziernika zaczynam administracje :)
      • Gość: 666 Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 12:33
        a ja stosunki na wydziale ES=] pozdro dla wszystkich stosunków z I roku ;)
        • Gość: :) Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 15:17
          Ja też ide na stosunki na ES:))) i bardzo sie ciesze, że wreszcie ktoś kto
          bedzie studiować to samo:)))
          • Gość: pytanie Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: 217.96.125.* 20.08.06, 22:51
            Orientuje się ktoś do kiedy składa się wniosek o przyznanie stypendium
            socjalnego?? Z tego co wyczytałam to do 31 sierpnia ??:|Jeszcze na
            wakacjach ?:/
            To niby jak tam wpisać np numer albumu skoro studenci pierwszego roku jeszcze
            go nie posiadają :P?
            Socjlane przysługujętylko do 400zł? można dostawać socjalne + te na wyżywienie??
            Mógłby odpowiedzieć ktoś z "doświadczonych"??
            • Gość: Karolciaaa Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 15:10
              Tak, do 31 sierpnia. Nr albumu nie wpisujesz, bo przecież nie masz jeszcze
              indeksu, ani legitymacji :) Przysługuje socjalne jeżeli mieścisz się w
              dochodzie netto za poprzedni rok kalendarzowy na jedną osobę w rodzinie w
              wysokosci 400 zł (dostaniesz od 200 do 300 zł maksymalnie na miesiąc). A osobno
              dostaniesz 100 zł na wyżywienie i kolejne 100 zł na mieszkanie (akademik,
              stancja, mieskzanie) jeżeli ten dochoó nie przekracza 569 zł.
              • Gość: pytanie Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: 217.96.125.* 22.08.06, 15:42
                Dzięki ;)Wydaje mi się ,że dochód w mojej rodzinie przekroczy 400zł ale na
                pewno nie jest wyższy niż 569zł więc jeśli dostanę chociaż te 100zł na
                wyżywienie to zawsze coś . Czy istnieje możliwość wysłania tych dokumentów?
          • Gość: gienio Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: *.astral.lodz.pl 21.08.06, 14:15
            na nasz kochany wydzial mowi sie Ek-Soc :D ahh te piersze lata :D
            • Gość: pytanie Re: wie ktoś jak to z tym socjalnym ? IP: 217.96.125.* 22.08.06, 11:18
              ??
              • Gość: lena Re: wie ktoś jak to z tym socjalnym ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 11:22
                jakie dokumenty składaliście> JAkie zaświadczenie lekarskie trzeba było na filologie?
                • nikistka Re: wie ktoś jak to z tym socjalnym ? 22.08.06, 18:03
                  Ja dalam normalne, od lekarza rodzinnego.
                  • Gość: Justyna Re: wie ktoś jak to z tym socjalnym ? IP: *.lodz.dialog.net.pl 22.08.06, 18:28
                    studentka pierwszego roku filologii bułgarskiej
                  • Gość: bn Re: wie ktoś jak to z tym socjalnym ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 23:43
                    pretensja_19
                    a jak ci się studiuje anglistykę? podziel się wiedzą o wykładach, wykładowcach.
      • Gość: gg 3581858 Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: 80.48.60.* 25.09.06, 10:52
        HEj:) ja też I rok administracji, i DS XIV pzdr.
      • Gość: shynshylka Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: 80.48.60.* 25.09.06, 20:10
        Ja tez adminstracje :) pzdr magda
    • Gość: Aleksis Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: *.tomaszow.mm.pl 23.08.06, 20:56
      administracja. w akademiku prywatnym
      • Gość: 87 do aleksis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 21:23
        a w jakim akademiku prywatnym(na jakiej ulicy)
        • posypka Re: administracja 23.08.06, 22:57
          Ja też się wybieram na administrację. Dostaliście już listy z potwierdzeniem?

PS.Może szuka ktoś wspólokatorki ?:P
          • Gość: beti Re: administracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 16:43
            czy ktoś wie co jest z tymi listami.ja tez na administracje i ciagle nie mam
            listu.
            • nikistka Re: administracja 24.08.06, 17:29
              Ja dostalam list o przyjeciu, ale w nim niewiele jest oprocz kilku informacji
              dot. zaplaty za legitke i indeks i gdzie odebrac i zawiadamiaja, ze wnioski i
              akademik i stypendia sklada sie do 31 sierpnia w DSBS. Aha, no i ze inauguracja
              jest 30 wrzesnia, ale gdzie i o ktorej godz. tego juz nie napisali.
        • Gość: Aleksis Re: do aleksis IP: *.tomaszow.mm.pl 25.08.06, 19:47
          na ul. gdańskiej
    • Gość: kaśka Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 19:38
      myślicie że łodź to dobre miasto do studiowania?bo ja raczej watpię
      • Gość: Aleksis Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: *.tomaszow.mm.pl 25.08.06, 19:50
        z braku laku może być...
        • Gość: heh Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: 217.96.125.* 26.08.06, 01:09
          a co w niej takiego złego ?
          • Gość: Aleksis Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: *.tomaszow.mm.pl 26.08.06, 10:29
            Łóź jest brzydka, ale jak już napisałam z braku laku może być. Prawo na UŁ jest
            chyba na 2 czy 3 miejscu w rankingach, więc nie jest źle. Lepiej w łodzi niż w
            Piotrkowie Tryb.
            • Gość: gienio Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: *.astral.lodz.pl 26.08.06, 11:45
              lodz jest brzydka tak jak kazde inne miasto w tym kraju ... nie to co NYC nie ?
              • Gość: hehe Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: 217.96.125.* 26.08.06, 13:25
                Jest brzydka to fakt :P Zawsze to powtarzałam ,a teraz wybieram się tam na
                studia :].Łódź jest też duża ,ma wielu mieszkanców ,sporo studentów i w ogóle
                wszystko co trzeba ma,kina,teatry,galerie,puby ,kluby :P .. no chyba ,że się
                mylę?:P Uniwerek moim zdaniem dobry :].A to ,że brzydka .. na pewno da się
                przeżyć ;).
                • lionne7 Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) 25.09.06, 20:43
                  Łódź nie jest brzydka!!!
                  Tylko niedoceniana...:(
                  Być może na pierwszy rzut oka wydaje się brzydka, ale warto na nią spojrzeć
                  inaczej, trochę uważniej się przyjrzeć;)
    • Gość: zauroczona Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: *.com.pl / 217.97.246.* 26.08.06, 15:42
      Łódź jest brzydka to fakt ale ma urok:) Jak się pomieszka to jest git:D Ale na
      Lumumbowie wcale nie jest brzydko nawet słodko bym powiedziała:D Pozdrawiam
      wszystkich z akademika nrII :D ( najlepszy:P )
      • nikistka Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) 26.08.06, 16:07
        Lumumbowo to urocza okolica, fakt :)
        A w DS II nieestety nie ma juz daaawno miejsc :/
    • Gość: Aleksis Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: *.tomaszow.mm.pl 26.08.06, 16:26
      widzę, że sporo tu studentów administracji... nie ma się co dziwić, przyjęli
      chyba 180 osób :)
      Mam pytanie, czy zapisac się na lektorat trzeba już czy można po inauguracji?
      bo nie jestem pewna czy dobrze zrozumiałam zapis z listu: "o przyjęciu do grupy
      językowej decyduje kolejność zgłoszeń". Czyli że może zabraknąc miejsc na jakiś
      lektorat i trzeba się spieszyć? Czy od tego kiedy się zgłosze będzie
      zależeć "nazwa" grupy danego lektoratu, np. angielski dla zaawansowanych grupa
      C? Czy jakos inaczej mam to rozumieć?
      • Gość: Iza Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: 217.96.125.* 26.08.06, 16:40
        Ja nawet jeszcze nie dostałam listu :| więc nie pomogę :|.
        • kasiaavon Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) 27.08.06, 09:37
          Od kiedy to studia wybiera sie pod miasto...w tym własnie problem ze wiele osob
          wybiera nie UCZELNIE ale MIASTO i przedewszystkim tym sie kieruje, a przeciez
          nie o to chodzi.
          Ja dostalam sie do Łodzi, do Lublina i do Wrocławia tak bardzo uwielbianego
          przez studentow i kanddydatów na studia, bo przeciez mowi się Ze to najlepsze
          miasta na studiowanie.Wybrałam uczelnie gdzie moj kieruenk ma najwyzszy poziom i
          bez dwoch zdań wygral UŁ i Łódź.
          Wybierujac uczelnie tylko "głupcy" wybieraja ja tylko na podstawie i miasta i
          jego architektury, osoby ambitne pojda tam gdzie najwyzszy poziom (sposrod tych
          uczelni gdzie sie dostali)
          Moim zdaniem łódź brzydka nie jest, tylko dość zaniedbana a to spora róznica.
          Łódź nie jest miastem typowo zabytkowym tylko postprzemysłowym.
      • Gość: Tomek 87 Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: *.tomaszow.mm.pl 27.08.06, 22:01
        Też nie do końca to rozumiem, ale sądzę ze miejsc nie zabraknie. najwyżej może
        zebrać się mniej osób na jakiś lektorat.
        • posypka Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) 28.08.06, 12:39
          W końcu dostałam list. Wie ktoś kiedy to rozpoczęcie bo chyba nie tak jak
          napisali 1.10 2005 sobota .... bo to juz było :P:P
          Kiedy można zgłaszać się po legitymację i indeks? Po rozpoczęciu dopiero ?
          Piszę oczywiście o administracji ;)
          • Gość: Aleksis Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: *.tomaszow.mm.pl 28.08.06, 13:31
            INAUGURACJA ROKU AKADEMICKIEGO 2006/2007 odbędzie się w nowej auli WPiA ul.
            Lindleya 5a 30 września (sobota) 2006 r.
            o godz. 10.00 dla studentów studiów stacjonarnych
            o godz. 12.00 dla studentów studiów wieczorowych
            o godz. 14.00 dla studentów studiów zaocznych licencjackich i uzupełniających
            ZAJĘCIA DLA STUDENTÓW STUDIÓW STACJONARNYCH I WIECZOROWYCH ROZPOCZYNAJĄ SIĘ OD
            3 PAŻDZIERNIKA 2006 R.

Wszystko jest na stronie wydziału: wpia.uni.lodz.pl/index.php?go=news.php
            • Gość: qbass Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 15:04
              pretensja_19 i my sie nie znamy?? bo mieszkalem w tamtym roku w II :D

Dokladnie w balbinie nie ma juz miejsc moze cos sie zwolni w czasie semestru

juz nie moge sie doczekac pazdziernika :D
              • Gość: dzizys Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: 213.199.198.* 01.09.06, 01:05
                Moze tak jak w zeszlym roku zaplanujemy impreze?? :D co to sie dzialo na
                poczatku... powtorka bedzie -> swoja droga nie wiem jak mozesz pisac ze sie nie
                mozesz doczekac, normalnie jakbys na I roku byl :D a wiesz co...tez jakos tak
                mysle o tym :D

See you later
    • Gość: Ryszard_Lwie_Serce Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: *.tomaszow.mm.pl 29.08.06, 20:16
      ja bede studiował prawo i mieszkał ze znajomymi w wynajętej kamienicy.
      • Gość: do studentow WPiA Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 20:31
        na razie trzeba w dziekanacie zlozyc 3 rzeczy: oswiadczenie o kierunku (czy jest
        podstawowy czy dodatkowy), deklaracje jezykowa oraz dowod wplaty za indeks i
        legitke. Te dwie ostatnie rzeczy beda rozdawane studentom w dziekanacie po
        inauguracji roku akademickiego.
        • Gość: wpia Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 21:12
          przecież na decyzji o przyjęciu napisane jest że dowód wpłaty trzba mieć przy
          odbiorze indeksu i legitymacji, a nie że trzeba to teraz zlożyć w dziekanacie.
          • Gość: do studentow WPiA Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 08:11
            wiem co tam jest napisane i jak tam szlam to myslalam,ze tak wlasnie bedzie. A
            pani mi powiedziala,ze teraz trzeba zlozyc dowod wplaty z jednego prostego
            powodu: indksy i legitki beda do odbioru po uroczystej inauguracji roku. Co
            oznacza tyle,ze nagle do dziekanatu zwali sie 250 studentow prawa i 180
            studentow administracji co daje ogromna ilosc ludzi. Samo skladanie dokumentow i
            potwierdzanie zgodnosci ksera dowodu z oryginalem trwa okolo 5 min! Dlatego
            najlepiej jakby skladanie dokumentow odbylo sie wczesniej, bo wtedy pojdzie
            wszytsko sprawniej przy odbiorze.

Ja tylko mowie to,o czym zostalam poinformowana:)
            • Gość: Aleksis Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: *.tomaszow.mm.pl 30.08.06, 09:46
              aha, no to teraz wszytko jasne. A dziekanat administracji otwarty jest tak jak
              twierdzi strona WPiA tylko we wtorki i poniedziałki czy w reszte tygodnia też?
    • Gość: Aleksis Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: *.tomaszow.mm.pl 31.08.06, 20:43
      Wreszcie wsyztko jasne, dostałam list z WPiA z wyjaśnieniami.
      • Gość: bła Re: studenci UŁ łączmy się:):):):) IP: 212.244.82.* 24.09.06, 19:12
        A ja będe studiwac prawo wieczorowo i jeszcze kompletnie nic nie wiem. Nie
        dostałam listu nie mam jeszcze decyzji o akademiku. Nie mówiąc juz o wpisywaniu
        się na ćwiczenia poprzez usos z którym sobie nie radze.
        • Gość: paula do "bła" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 19:33
          a sluchaj,jak w ogole udalo Ci sie zalogowac do usos?? Tzn identyfikator to
          pesel a haslo pdobno z rekrutacji. Ale mi tam wyskakuje,ze bledny "identyfikator
          lub haslo"... ;-/
          • Gość: gg 3581858 Re: do "bła" IP: 80.48.60.* 25.09.06, 11:02
            1. Dowoód wpłaty za legitke i indeks dostarczamy PO INAUGURACJI,
            2. Studenci pierwszego roku nie rejestrują się przez USOS, należy tylko złożyć
            deklarację jeżykową i oświadczenie o kierunku głównym.
            • Gość: bła Re: do "bła" IP: 212.244.82.* 25.09.06, 18:58
              te dwa punkty które napisałas/łeś dotycza studentów studiów stacjonarnych nie
              wieczorowych.

Co do usosa, nie udało mi się zalogowac do systemu i dlatego piszę że nie mogę
              sie z nim uporać. Ale widze, że nie tylko ja mam taki problem... zaczęłam się
              obawiac że nie dorosłam jeszcze intelektualnie do studiów skoro ma takie
              trudności.
              • Gość: ja Re: do "bła" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 19:07
                nie martw sie! Kazdy z nas ma taki problem... powod jest jeden: nie wpisali nas
                jeszcze do systemu. Tak mi powiedzial jeden koles na innym forum. Mysle,ze
                zrobia to na dniach. Jesli jednak nadal jestes niespokojna,to zadzwon do swojego
                dziekanatu i sie dowiedz:) Najlepiej dowiedziec sie u zrodla... ;)

tak btw: wszyscy pisza,ze stacjonarni nie musza sie logowac do USOS, ze co tam
                jest ciekawego etc... a przeciez to,ze nie musimy na razie (I rok) na nic sie
                rejestrowac nie oznacza,ze nie znajdziemy tam informacji zadnych. jest tam chyba
                mozliwosc sprawdzenia skladu swojej grupy, wyszukiwanie studentow i pracownikow...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka