Dodaj do ulubionych

stołówki w Krakowie

IP: 80.51.147.* 02.09.06, 00:04
będę mieszkał w mieszkaniu studenckim... sami faceci, nie bardzo będzie nam
sie chiało gotować - stąd też moje pytanie: czy ktoś z was żywi się w jakichś
stołówkach?
(rozumiem ten termin jako "miejsce, gdzie można wykupić sobie tani karnet na
obiady")
możecie mi coś polecić? macie jakieć wrażenia z jadania w takich placówkach?
Obserwuj wątek
    • fleur-de-lys Re: stołówki w Krakowie 02.09.06, 00:22
      Polecam Żaczka!!! Tuz kolo Rotundy,na Oleandry. No i stolowke Piast. Ja tam sie
      najem za 5zl - biore zawsze polowke porcji, bo calej nie zmieszcze,jest tak
      ogromna... Pozdrawiam!
      • Gość: sss Re: stołówki w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 14:40
        Na miasteczku studenckim, czasem chodze do baru mlecznego Żak na Biprostalu,
        jest dosc tanio. Warto umiec zgotowac sobie kilka rzeczy, np. ryz czy spaghetti,
        albo jakies ziemniaczki i da sie przezyc :)Poza tym raz na jakis czas trzeba
        jechac po zapasy do domu :)
        • Gość: ola Re: stołówki w Krakowie IP: *.tktelekom.pl 02.09.06, 21:21
          ja równiez polecam stołówki w akademikach: w centrum-Żaczek, jest też dobra
          stołówka na ulicy Jabłonowskich(odchodzi od Straszewskiego na przeciwko
          Collegium Novum)w akademiku Bratniak; poza tym słynny bar mleczny "Pod Temidą"
          na Grodzkiej:)
          wrażenia ogólnie pozytywne-moje zdrowie jeszcze na jadaniu w krakowskich
          lokalach nie ucierpiało:)
          pozdrawiam i życzę smacznego:)
          • Gość: asio Re: stołówki w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.06, 22:46
            a mozecie powiedzieć ile kosztują obiady na stołówkach "miesteczkowych", czy
            może jest taniej jak wykupisz więcej obiadów?
            dzięki za info
            pozdro
            • Gość: :) Re: stołówki w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 19:36
              wznowienie wątku
              • Gość: ola Re: stołówki w Krakowie IP: *.tktelekom.pl 04.09.06, 21:03
                na miasteczku i w ścisłej jego okolicy są trzy stołówki, ceny w Krakowiaku i
                Piaście są takie same właściwie: obiad dwudaniowy to jakieś 7,50-8zł(dokładnie
                nie wiem, bo aż tyle nie jem;), samo drugie danie(ziemniaki+surówka+mięso lub
                ryba) 6zł z kompotem 6.50:), dania typu naleśniki, krokiety, pierogi itp.
                kosztują 4zł
                jest jeszcze stołówka w podziemiach sklepu Lewiatan-tam dwudaniowy obiad w
                ramach tzw. zestawu dnia można kupić za 5.50(nie wiem z czego go robią;), wadą
                tej stołówki jest fakt, że menu właściwie się nie zmienia
                poza tym we wspomnianym sklepie Lewiatan funkcjonuje bar serwujący dania
                chińskie(podobno) ale zaufania do takich lokali nie mam, więc żadnych
                informacji na ten temat nie posiadam:)
                dla głodnych na miasteczku jest tez pizzeria w Olimpie, i bar w Babilonie(o ile
                się nie mylę są też w Kapitolu i Akropolu)
                pozdrawiam:)
                • mish_a Re: stołówki w Krakowie 04.09.06, 21:10
                  U "babci maliny" mozna wykupić miesięczny karnet i wtedy dwu daniowy obiad
                  wychodzi za 6.40.

Żaczek tez jest fajny.
                  • Gość: asio Re: stołówki w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 18:49
                    dzięki za odpowiedzi, napewno skorzystam z waszych rad :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka