Gość: milusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 15:59 Kto wybrał takie studia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: milusia Re: Fizyka techniczna I rok AGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 16:01 Czy oprócz mnie na to się wybiera? Odpowiedz Link Zgłoś
laureno Re: Fizyka techniczna I rok AGH 01.10.06, 13:28 Ja wyleciałem po 1szym semestrze. Wylatuje ponad połowa. Po roku z pięciu grup zostają dwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HellHax Re: Fizyka techniczna I rok AGH IP: *.ghnet.pl 29.09.06, 16:08 nie...bedziesz sama na roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milusia Re: Fizyka techniczna I rok AGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 17:06 Mam takie pytanko: Co sprawia największe trudności na tym kierunku? Czy dużo jest matematyki? Pytam się bo nie miałam rozszerzonej matmy w liceum. Co trzeba zrobić by przeżyć na początku pierwszy semestr? Czy tam jest tak strasznie................................???????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
laureno Re: Fizyka techniczna I rok AGH 06.10.06, 23:51 Jest strasznie. Bez rozszerzonej matematyki będzie bardzo strasznie i ciężko. Niewątpliwie będziesz musiała codziennie kilka (3-4?) godzin poświęcić na samodzielną naukę i rozwiązywanie zadań. Na tym wydziale trzeba być z powołania. Sądząc po Twoich postach długo tam miejsca nie zagrzejesz, ale ja nie papież - czasem się mylę. To tyle słów pocieszenia. A radzę: - chodzić na wykłady, siadać z przodu i skupiać się na robieniu notatek (niekoniecznie pisać wszyystko, co pojawia się na tablicy); - już teraz wziąć się do roboty. Idąc na wykład najlepiej byc zapoznanym już z materiałem. Wykład ma Ci pomóc zrozumieć daną treść, co będzie łatwiejsze, gdy będziesz miała ją już przyswojoną; - zacznij od przeczytania w ekspresowym tempie odpowiednich książek (Resnick & Holiday to Twoja biblia), w ten sposób je poznajesz i wiesz gdzie czego szukać, a każdy nowy temat przestaje byc czarną magią; - rozwiązuj po nocach zadania, nie tylko przed kolosami i sesją. (Zbiór zadań Stankiewicza z matematyki). Działania na całkach i pochodnych ma być dla Ciebie jak tablicza mnożenia, czy dodawanie liczb naturalnych. Ogólnie to głowa do góry i powodzenia. ;-) Napisz jak Ci idzie (adres gazetowy laureno@gazeta.pl). Odpowiedz Link Zgłoś
m3lmak Re: Fizyka techniczna I rok AGH 07.10.06, 11:37 " [..] Resnick & Holiday to Twoja biblia [...] " - tak gwoli scislosci Halliday, bo z Holiday(s) to ma to niewiele wspolnego ;-) A co do ksiazki to jest na prawde dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszly_student Re: Fizyka techniczna I rok AGH IP: *.toya.net.pl 07.10.06, 13:00 heh ja sie wybieram na fizyke techniczna na agh w przyszlym roku... lol cos czuje ze naprawde bedzie ciezkao.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Fizyka techniczna I rok AGH IP: *.net.autocom.pl 07.10.06, 10:38 o to jak nie miałaś rozszerzonej to będziesz albo ostro ryć, albo lepiej sobie odpusć heheh przygotuj się na porąbaną algebrę (mmf - matematyczne metody fizyki) która wykańcza co wytrwalszych a tych ze zdrowym rozsądkiem, którzy liczyli na coś więcej ciekawszego tylko upewnia w tym, ze nie był to najlepszy wybór fizyka ogólna jest dość prosta i ciekawa ale z matmy dadzą popalić, szczególnie kalinowski hahhahh pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Fizyka techniczna I rok AGH IP: *.net.autocom.pl 07.10.06, 10:35 wybrał nie wybrał to było trafienie z wolnych miejsc po połowie roku rzucone taki szit! zupełnie odbiegający od tego co mogłoby mnie zadowolić bleee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hau Re: Fizyka techniczna I rok AGH IP: 195.116.183.* 07.10.06, 10:52 czy na mechanice i budowie maszyn tez jest tak ciezko (nie koniecznie agh - chodzi o te przemyslenia n.t matmy :) ) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Fizyka techniczna I rok AGH IP: *.net.autocom.pl 07.10.06, 10:57 małe mam pojęcie o całej reszcie wydziałów i kierunków lecz trafić na tego doktorka to (podobno wszędzie) koszmar... Odpowiedz Link Zgłoś