Dodaj do ulubionych

Edukacja techniczno-informatyczna

IP: *.aij.pl 22.02.07, 15:22
Hej witam
Pytanie do obeznanych studentów z kregu politechnik raczej :) co sadzicie o
tym kierunku? czy ma dobre perspektywy na przyszłosc? czy raczej nalezy
nastawic sie na prace w szkole?:) czy jest to lepszy kierunek niz transport
czy elektrotechnika? oczywiscie mowiac o tych kierunkach mysle o politechnice
śląśkiej takze opinie obecnych studentów tego kierunku mile widziane :)
z gory dzieki za pomoc, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: hjgf Re: Edukacja techniczno-informatyczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 21:41
      kierunki techniczne sa teraz w cenie. W szkole to sobie mozesz conajwyzej
      dorabiac :)
      • Gość: jg Re: Edukacja techniczno-informatyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 21:54
        mam kolege na tym kierunku i sam jestem studentem PolSl i raczej ten kierunek
        moge Ci odradzic. Jeden z najnizszych progow podczas rekrutacji, nazywa sie dosc
        powaznie podczas gdy to farsa a poza tym nie ma akredytacji ten kierunek.
        Elektrotechnika z pewnoscia lepsza ale jednoczesnie trudniejsza.
        • Gość: ave Re: Edukacja techniczno-informatyczna IP: *.broker.com.pl 23.02.07, 00:42
          co do akredytacji, to kierunek ten ma ją dostać (przynajmniej na wydziale MT)
          przed rekrutacją w tym roku

z tego co słyszałem od wykładowców, to z kierunkiem tym jest niestety tak, że
          część osób idzie tam w celu uniknięcia wojska, przechowania się gdzieś na 5 lat
          albo tylko dlatego, że maja w ogóle możliwość studiowania

więc jeżeli chcesz studiować na polsl tylko po to żeby popróbować studenckiego
          życia albo jednego z wyżej wymienionych powodów, to lepiej zrezygnuj - szkoda
          twoich nerwów, czasu i pieniędzy na dojazdy

największy mit politechnik jest taki, że istnieją kierunki, na których nic nie
          trzeba robić, a zaliczenia same wpadają - bzdura wierutna i nie wierz nikomu kto
          tak mówi

Na wszystkich kierunkach trzeba się uczyć, z tym że na jednych wymaga się na
          zaliczenie rzeczy łatwiejszych do opanowania, a na innych trudniejszych.

• Gość: pawel Re: Edukacja techniczno-informatyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 22:38
      Po tym kierunku nie musisz byc koniecznie nauczycielem. Mozesz rownie dobrze
      pracowac jako technolog albo w jakies firmach projektujacy.
      • Gość: Toral Re: Edukacja techniczno-informatyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 11:02
        Hm, co prawda nie studiuję na polibudzie, tylko w Futurusie, ale wydaje mi się,
        że ta specjalizacja daje Ci jeszcze możliwość przeprowadzania szkoleń w
        firmach, na co też jest zapotrzebowanie. Choć jednak ilość możliwości
        zatrudnienia i etatów będzie mniejsza, niż np na informatyce telekomunikacyjnej,
        na której sam jestem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka