IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 20:48
Jestem teraz w 1 klasie LO.. teraz mam wybrac przedmioty, które będe
rozszerzała za rok.. w tym roku wziełam historie...dobrze mi idzie.. bo lubie
ogolnie uczyc sie historii.:) Tak się zastanawiam nad prawem..Nie wiem czy
mam jakieś szanse.. mieszkam w małej miejscowosci, z której trudno sie,
gdzies wyzej wybic... Co o tym myślicie?? i o jakiej uczelni npowinnam
myslec?? <dodam,z e jestem bardzo ambitną osoba>
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: Prawo IP: *.chello.pl 04.04.07, 20:53
      A skąd jesteś? Wtedy łatwiej bedzie doradzać, jaka uczelnia.
      Skoro jesteś ambitna, to niepotrzebnie zakładasz, że z twojej miejscowości
      trudno się wybić. Ambitnym się to udaje :)
      • Gość: kasiaaaa Re: Prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 21:13
        Z małej miejscowości.. Bardzo małej miejscowosci na Podlasiu.. Powiedzmy
        niedaleko Białegostoku.. A jeżeli próbowac to jakie rpzedmioty poza historia
        brac???
        • Gość: Aga Re: Prawo IP: *.chello.pl 04.04.07, 21:18
          Na prawo liczy się z reguły historia i wos, więc te dwa. Uczenie się języków
          obcych, języka własnego i matmy tez nikomu nie zaszkodziło ;)
          I - jaki traf - ja jestem z Białegostoku.
          • Gość: kasiaaa Re: Prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 21:34
            Nio.. ale jezyk polski to chbya nie koniecznie??? Nio a ogólnie cięzko jest??
            • Gość: Aga Re: Prawo IP: *.chello.pl 04.04.07, 21:38
              Polski potrzebny jest tak ogólnie, żebyś rozumiała, co czytasz (matma tez, żeby
              np. wnioski prawidłowo wyciągać). Nie uczysz się tylko po to, żeby maturę zdać,
              prawda?
              Ciężko? Zależy komu - wiesz, liczy się zapał, chęć do nauki i poziom startowy ;)
              • Gość: kasiaaaa Re: Prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 22:05
                no oczywiscie, że nie.. :)
              • Gość: sundry Re: Prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 13:51
                Nie wiem,czy poziom startowy,o którym piszesz jest aż tak ważny. Studiuję
                prawo,na moim roku są ludzie z różnych szkół i profili(np biol-chem,czy
                mat-info).Jak przychodzisz na studia to i tak dostajesz nowe książki,dla mnie
                nie miało znaczenia,to co umiałam wcześniej,a też pochodzę z małej
                miejscowości.W każdym razie na początku studiów przeżyłam szok! Wydawało mi
                się,że przez całe życie nie nauczyłam się tyle,co przez pierwszy miesiąc na
                studiach.Tobie życzę powodzenia!
          • Gość: joteł Re: Prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 21:35
            Na UW historia + wos + język obcy.
            Do ambitnych świat należy. P o w o d z e n i a.
            • Gość: xmen Re: Prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 14:18
              to, że jesteś z małej miejscowości kompletnie o niczym nie świadczy... pochodzę
              z niwielkiego (10 tys mieszkańców), upadającego miasta na pomorzu, kończyłem
              bardzo przeciętne liceum (pro. humanistyczny) i dostałem się na prawo UW, UJ,
              UMK (obecnie pierwszy rok dziennych na UW). Część moich znajomych również
              dostała się na wymarzone studia (sm, politologia, dziennikatstwo etc). Z tego co
              czytam wynika, że posiadazs dosyć dużą determinację, dodając więcej wiary we
              włane możliwości wróżę sukces.
              • Gość: mała mieścina Re: Prawo IP: *.efekt.net.pl 06.04.07, 18:17
                dobra a z innej bardziej teoretycznej beczki: czy potencjalnie 80% procent z
                WOSu rozszerzonego ponad 60% z rozszerzonej historii z anglika podstawowego ok
                100 no i polski rozszerzony na ok 70% czy takie wyniki pozwalają mi myśleć o
                prawie w takich miastach jak Warszawa Kraków Toruń Poznań??
                • Gość: xmen Re: Prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 18:47
                  hm... wydaje mi sie, że tak; ja miałem takie wyniki
                  1. polski 78/42 (mała wpadka)
                  2. historia 72/64
                  3. wos 86/84
                  4. geografia 82/84
                  5. angielski 92/55
                  moga być małe rozbieżności w pkt, z racji tego, ze nie pamiętam dokładnie; w
                  pierwszej rekrutacji dostałem się tylko do Szczecina; w drugiej rekrutacji
                  przyjęli mnie na prawo UW, UJ, nie udało mi sie na UAM i UMK; wyniki z UW i UJ
                  (z 2 rekrutacji) miałem dopiero na przełomie sierpnia i września, także cały
                  miesiąc siedziałem w stresie, coś okropnego, nikomu tego nie życzę
                • Gość: krajmar Re: Prawo IP: *.eltronik.net.pl 06.04.07, 20:28
                  w toruniu jest specyficzny przelicznik, lepiej by było, jakbyś zdawała podst
                  histę i rozsz angol....tzn wnioskuję to z przelicznika, a jak będzie w praniu,
                  to nie wiem :P ale powinno starczyć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka