Gość: agaAga78 IP: *.chello.pl 19.05.07, 14:27 Witam wszystkich! Mam pytanie odnośnie absolutorium które uzyskałam na uczelni (lecz nie obroniłam pracy magisterskiej!)Czy uczelnia wystawia jakieś zaświadczenie o absolutorium czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga Re: Absolutorium IP: *.chello.pl 19.05.07, 15:50 Sądzę, że jak poprosisz, to wystawią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stypendysta Re: Absolutorium IP: *.199.50.230.tesatnet.pl 19.05.07, 23:26 Nie wystawią - absolutorium to jedynie zwyczajowa, nadęta acz miła, nic nie znacząca uroczystość organizowana przez studentów. Zaświadczenie mogłoby dotyczyć jedynie liczby zaliczonych lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Absolutorium IP: *.aster.pl 20.05.07, 13:43 Nie wystawia, kiedys bylo inaczej, ale dzis absolutorium nic nie znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
emcezet Re: Absolutorium 02.06.07, 14:56 a ja otrzymałam (na własną prośbę) zaświadczenie o tym, że zaliczyłam 10 semestrów ale nie złożyłam pracy mgr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stypendysta Re: Absolutorium IP: *.199.50.230.tesatnet.pl 02.06.07, 20:41 ... czyli dokładnie to, o czym pisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Absolutorium IP: *.cafenet.pl 03.06.07, 14:08 zaświadczenie o zalicoznych 5 latach (10 sem.) wydają na prośbę zainteresowanego, jeżeli komuś jest to potrzebne (np. do ZUS - okresy nieskładkowe). Teraz na wszystko trzeba mieć papierek. Podobne sprawy to w przypadku studiujących/otrzymujących alimenty itp. latanie z setkami zaświadczeń z uczelni->ZUS,i in., i z ZUS,i in. do uczelni. Ja tak straciłem kupę kasy,nerwów,telefonów, a była to walka o 200 zł alimentów, 300 zł stypendium socj. i 150 zł naukowego. Żeby dostać 650 zł trzeba naprawdę się nieźle napocić (plus oczywiście zaliczyć w terminie wszystkie egzaminy - jeden w plecy - stypendium out). Także nie wygląda to tak różówo. Biurokracja niszczy ludzi. :) Odpowiedz Link Zgłoś