IP: *.echostar.pl 18.07.07, 17:19
prog wynosi 33 pkt
Obserwuj wątek
    • Gość: kandydat Re: prawo uam IP: 213.158.197.* 18.07.07, 17:29
      a skad ta informacja?
      • Gość: Lookie Re: prawo uam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 17:51
        No właśnie, Jak się o tym dowiedziałeś? Już słyszałem opinie że będzie 30,4 itp.
        Jakoś nie chce mi się w to wierzyć;/
        • Gość: łapokalipsa Re: prawo uam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 18:38
          nie przesadzajmy, prog wcale nie jest az tak wysoki. matura byla latwa a to
          jednak jest wielce eLiTaRnY kierunek dla wielce AmBiTnYcH ludzi tak wiec mozna
          sie bylo tego spodziewac;)

• Gość: kandydat Re: prawo uam IP: 213.158.197.* 18.07.07, 19:45
            ło please... szczerze mowiac nikogo tutaj nie interesuja twoje subiektywne
            zapatrywania na wysokosc progu! jesli nie mozesz potwierdzic tego, ze jest on
            wlasnie na poziomie 33 punktow to nie zasmiecaj tego tematu
            • Gość: aga zasłyszane w sekretariacie IP: *.asta-net.com.pl 18.07.07, 21:43
              Byłam dzisiaj na wydziale prawa dowiedziec sie cos na temat rekrutacji.
              Powiedziano mi ze "prog jest bardzo wysoki" "wszysycy okolo 90% z matury".Jak
              zapytalam sie czy to prawda ze prog wynosi 30 pkt to mnie babka z ktora
              rozmawialam prawie wysmiala.I wyniki najwczesniej w piatek. Nie ściemniam,
              troche sie zalamalam, ze taki wysoki poziom "wyższy niz w ubieglych latach". blee :(
              • Gość: EXL Re: zasłyszane w sekretariacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 22:00
                omg...
                • Gość: fx-220 Re: zasłyszane w sekretariacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 22:14
                  wyzszy bo w tym roku o ile mi wiadomo nie wymagano matmy
                  • Gość: Ania123 Re: zasłyszane w sekretariacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 22:41
                    No nie wymagano matmy ale ja juz sie boje tego progu... No bez przesady ja
                    mysle ze 33 bylby akurat
                    • Gość: exl Re: zasłyszane w sekretariacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 22:50
                      80% byloby akurat. Ja tam stale myślę, że jeśli próg wzrośnie to nieznacznie,
                      moze o 1%, czy dwa. Jeśli nie dostanę się za pierwszym rzutem, nie będę się
                      załamywać, tylko poczekam na drugi rzut. Jak znam życie wtedy poprzeczka obniży
                      sie diametralnie...
                      • aleksandria89 Re: zasłyszane w sekretariacie 18.07.07, 23:01
                        ja mam 37,3 pkt i wiem ze sie dostane, ale rezygnuje z prawa w poznaniu, ide do
                        torunia, dostalam sie tam na 2 miejscu, tak wiec macie miejsce wolne :)

ps. ale nie wiem czy dobrze robie, nie czekam na wyniki z uam, jutro jade do
                        torunia zawiezc papiery
                      • Gość: belmondoo Re: zasłyszane w sekretariacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 23:48
                        no nie wiem czy tak diametralnie, bo w tamtym roku zrezygnowało tylko 20 osób na
                        280 przyjętych w pierwszej turze. ludzie którzy odą do poznania są zazwyczaj
                        zdecydowani tu studiować. dlatego bardzo mocno spadną progi w warszawie i krakowie:)
                        • Gość: exl Re: zasłyszane w sekretariacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 23:51
                          Wez pod uwage ze wtedy zrezygnowalo tyle osob z 280(!!). w tym roku przyjmują
                          240 przeciez
    • Gość: phoebe2 Re: prawo uam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 23:08
      a jak sie liczy te pkt?
      • Gość: belmondoo Re: prawo uam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 23:49
        www.amu.edu.pl
    • Gość: nop Re: prawo uam IP: 83.238.199.* 19.07.07, 08:33
      " uwzględniane są wyniki egzaminu maturalnego zdawanego w części pisemnej z
      następujących przedmiotów:
      a) język polski (poziom rozszerzony)
      b) język obcy nowożytny (poziom podstawowy)
      c) historia (poziom podstawowy)
      d) jeden przedmiot wskazany przez kandydata (poziom podstawowy)

Punkty z wymaganych czterech przedmiotów maturalnych zostają zsumowane i
      podzielone przez 10. Tak ustalona liczba jest uwzględniana dalej. Jeżeli
      kandydat nie zdawał egzaminu maturalnego z wymaganego przedmiotu, uzyskuje 0
      punktów z tego przedmiotu. W przypadku równej liczby punktów, o kolejności
      kandydatów na liście rankingowej decyduje dodatkowo najwyższa liczba punktów z
      kolejnych przedmiotów uwzględnianych w postępowaniu rekrutacyjnym. "

tak sie oblicza te punkty??czyli max 40??
      • Gość: wyssana.z.palca Re: prawo uam IP: *.stk-net.pl 19.07.07, 09:15
        no skoro tak jest napsiane, to0 tak sie obliczna, nieprawdaz?? boze,
        inteligencja przyszlych studentow jest porazajaca :/
      • Gość: izi Re: prawo uam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 13:38
        dostałam sie :D
        • Gość: Shinyu Re: prawo uam IP: *.globalconnect.pl 19.07.07, 14:00
          Dobrze, wyniki już są w takim razie zbieram informacje - kto rezygnuje?
          Koleżance zabrakło 1 punkta i mam nadzieję że jeszcze wskoczy...
          • Gość: wyssana.z.palca Re: prawo uam IP: *.stk-net.pl 19.07.07, 15:04
            ehh, mi zabraklo 0,3.... jestem pelna nadziei
    • Gość: fgdf Re: prawo uam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 15:20
      prog to jendnak 33? czy inaczej
      • Gość: knd Re: prawo uam IP: 213.158.197.* 19.07.07, 16:08
        33,5!
        • Gość: belmondoo Re: prawo uam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 19:57
          no to przyznam że w tym roku próg jest bardzo wysoki. zapewne dlatego, że matura
          była łatwa i język polski był oceniany dużo łagodniej niż w tamtym roku. głowa
          do góry próg się na pewno obniży o jakieś 0,5-1 pkt więc jest sens czekać na
          telefonik z dziekanatu z informacją że się zostało przyjętym:)
          • Gość: Shinyu Re: prawo uam IP: *.globalconnect.pl 19.07.07, 20:27
            Ale podobno UAM wysłało też taką orientacyjną listę ile jest osób z jakim
            wynikiem poniżej progu i wynika z tego że osoby z tym 1 punktem poniżej i tak
            mają przed sobą setkę kandydatów... uh, nie próbowałam na prawo ale to jest
            szokujące, że próg tak wysoki się okazał.
            • Gość: nie udalo sie Re: prawo uam IP: 213.158.197.* 19.07.07, 22:16
              jestem 1,8pkt pod progiem. szczerze mowiac wlasnie takiego poziomu sie
              spodziewalem. w zeszlym roku prog wynosil 39, jesli odjac tego 60% ktore ludzie
              nie rzadko uzyskiwali z piatego przedmiotu to wychodzi 33pkt. zycze wszystkim
              powodzenia :)
              • Gość: Bard Re: prawo uam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 22:51
                Nie koniecznie - w tamtym roku kiepsko poszedł roz. polski, ale ludzie brali
                sobie np dwa obce na poziomie podstawowym i matmę/wos/gegrę też na podstawie. W
                tym roku conajmniej jeden przedmiot oprócz polaka musiał być rozszerzony.
                Liczyłem że próg wyniesie 80%, ech
                Mam nieodparte wrażenie, że sytuację z zamętem a'la Giertych wykorzystali ludzie
                którzy rok albo dwa lata temu pisali matury i to oni nam miejsca zajęli. Niech
                się lepiej zastanowią, bo wiele osób po prostu nie daje rady na drugim kierunku
                i zapełnia tylko miejsce, które ktoś naprawdę potrzebuje.
                Czołem
                • Gość: :) Re: prawo uam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 00:25
                  up
                  • Gość: m Re: prawo uam IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 21.07.07, 15:54
                    brakuje mi 2,1 pkt:-( lipa....
                    • Gość: koot Re: prawo uam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 07:55
                      Byłem w piątek w dziekanacie i się zapytałem czy jest szansa z 0,7 na drugą
                      rekrutację. Przemiła pani powiedziała, że w tamtym roku zjechało tylko o 0,5 a
                      było aż 5 przedmiotów do zdawania. Stwierdziła też, że szanse są bardzo małe.
                      Idę do roboty i na zaoczne, nie ma sensu czekać...
                      • Gość: ankaGliwice Re: prawo uam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 19:51
                        Ja miałem 0,6 i też nie wierzę w cuda... Chyba nawet nie opłacało się znaczka
                        marnować
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka