Gość: dfdgs IP: *.echostar.pl 18.07.07, 17:19 prog wynosi 33 pkt Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kandydat Re: prawo uam IP: 213.158.197.* 18.07.07, 17:29 a skad ta informacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lookie Re: prawo uam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 17:51 No właśnie, Jak się o tym dowiedziałeś? Już słyszałem opinie że będzie 30,4 itp. Jakoś nie chce mi się w to wierzyć;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łapokalipsa Re: prawo uam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 18:38 nie przesadzajmy, prog wcale nie jest az tak wysoki. matura byla latwa a to jednak jest wielce eLiTaRnY kierunek dla wielce AmBiTnYcH ludzi tak wiec mozna sie bylo tego spodziewac;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kandydat Re: prawo uam IP: 213.158.197.* 18.07.07, 19:45 ło please... szczerze mowiac nikogo tutaj nie interesuja twoje subiektywne zapatrywania na wysokosc progu! jesli nie mozesz potwierdzic tego, ze jest on wlasnie na poziomie 33 punktow to nie zasmiecaj tego tematu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga zasłyszane w sekretariacie IP: *.asta-net.com.pl 18.07.07, 21:43 Byłam dzisiaj na wydziale prawa dowiedziec sie cos na temat rekrutacji. Powiedziano mi ze "prog jest bardzo wysoki" "wszysycy okolo 90% z matury".Jak zapytalam sie czy to prawda ze prog wynosi 30 pkt to mnie babka z ktora rozmawialam prawie wysmiala.I wyniki najwczesniej w piatek. Nie ściemniam, troche sie zalamalam, ze taki wysoki poziom "wyższy niz w ubieglych latach". blee :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EXL Re: zasłyszane w sekretariacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 22:00 omg... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fx-220 Re: zasłyszane w sekretariacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 22:14 wyzszy bo w tym roku o ile mi wiadomo nie wymagano matmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania123 Re: zasłyszane w sekretariacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 22:41 No nie wymagano matmy ale ja juz sie boje tego progu... No bez przesady ja mysle ze 33 bylby akurat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exl Re: zasłyszane w sekretariacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 22:50 80% byloby akurat. Ja tam stale myślę, że jeśli próg wzrośnie to nieznacznie, moze o 1%, czy dwa. Jeśli nie dostanę się za pierwszym rzutem, nie będę się załamywać, tylko poczekam na drugi rzut. Jak znam życie wtedy poprzeczka obniży sie diametralnie... Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandria89 Re: zasłyszane w sekretariacie 18.07.07, 23:01 ja mam 37,3 pkt i wiem ze sie dostane, ale rezygnuje z prawa w poznaniu, ide do torunia, dostalam sie tam na 2 miejscu, tak wiec macie miejsce wolne :) ps. ale nie wiem czy dobrze robie, nie czekam na wyniki z uam, jutro jade do torunia zawiezc papiery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belmondoo Re: zasłyszane w sekretariacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 23:48 no nie wiem czy tak diametralnie, bo w tamtym roku zrezygnowało tylko 20 osób na 280 przyjętych w pierwszej turze. ludzie którzy odą do poznania są zazwyczaj zdecydowani tu studiować. dlatego bardzo mocno spadną progi w warszawie i krakowie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exl Re: zasłyszane w sekretariacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 23:51 Wez pod uwage ze wtedy zrezygnowalo tyle osob z 280(!!). w tym roku przyjmują 240 przeciez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phoebe2 Re: prawo uam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 23:08 a jak sie liczy te pkt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belmondoo Re: prawo uam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 23:49 www.amu.edu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nop Re: prawo uam IP: 83.238.199.* 19.07.07, 08:33 " uwzględniane są wyniki egzaminu maturalnego zdawanego w części pisemnej z następujących przedmiotów: a) język polski (poziom rozszerzony) b) język obcy nowożytny (poziom podstawowy) c) historia (poziom podstawowy) d) jeden przedmiot wskazany przez kandydata (poziom podstawowy) Punkty z wymaganych czterech przedmiotów maturalnych zostają zsumowane i podzielone przez 10. Tak ustalona liczba jest uwzględniana dalej. Jeżeli kandydat nie zdawał egzaminu maturalnego z wymaganego przedmiotu, uzyskuje 0 punktów z tego przedmiotu. W przypadku równej liczby punktów, o kolejności kandydatów na liście rankingowej decyduje dodatkowo najwyższa liczba punktów z kolejnych przedmiotów uwzględnianych w postępowaniu rekrutacyjnym. " tak sie oblicza te punkty??czyli max 40?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyssana.z.palca Re: prawo uam IP: *.stk-net.pl 19.07.07, 09:15 no skoro tak jest napsiane, to0 tak sie obliczna, nieprawdaz?? boze, inteligencja przyszlych studentow jest porazajaca :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izi Re: prawo uam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 13:38 dostałam sie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shinyu Re: prawo uam IP: *.globalconnect.pl 19.07.07, 14:00 Dobrze, wyniki już są w takim razie zbieram informacje - kto rezygnuje? Koleżance zabrakło 1 punkta i mam nadzieję że jeszcze wskoczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyssana.z.palca Re: prawo uam IP: *.stk-net.pl 19.07.07, 15:04 ehh, mi zabraklo 0,3.... jestem pelna nadziei Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgdf Re: prawo uam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 15:20 prog to jendnak 33? czy inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belmondoo Re: prawo uam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 19:57 no to przyznam że w tym roku próg jest bardzo wysoki. zapewne dlatego, że matura była łatwa i język polski był oceniany dużo łagodniej niż w tamtym roku. głowa do góry próg się na pewno obniży o jakieś 0,5-1 pkt więc jest sens czekać na telefonik z dziekanatu z informacją że się zostało przyjętym:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shinyu Re: prawo uam IP: *.globalconnect.pl 19.07.07, 20:27 Ale podobno UAM wysłało też taką orientacyjną listę ile jest osób z jakim wynikiem poniżej progu i wynika z tego że osoby z tym 1 punktem poniżej i tak mają przed sobą setkę kandydatów... uh, nie próbowałam na prawo ale to jest szokujące, że próg tak wysoki się okazał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie udalo sie Re: prawo uam IP: 213.158.197.* 19.07.07, 22:16 jestem 1,8pkt pod progiem. szczerze mowiac wlasnie takiego poziomu sie spodziewalem. w zeszlym roku prog wynosil 39, jesli odjac tego 60% ktore ludzie nie rzadko uzyskiwali z piatego przedmiotu to wychodzi 33pkt. zycze wszystkim powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bard Re: prawo uam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 22:51 Nie koniecznie - w tamtym roku kiepsko poszedł roz. polski, ale ludzie brali sobie np dwa obce na poziomie podstawowym i matmę/wos/gegrę też na podstawie. W tym roku conajmniej jeden przedmiot oprócz polaka musiał być rozszerzony. Liczyłem że próg wyniesie 80%, ech Mam nieodparte wrażenie, że sytuację z zamętem a'la Giertych wykorzystali ludzie którzy rok albo dwa lata temu pisali matury i to oni nam miejsca zajęli. Niech się lepiej zastanowią, bo wiele osób po prostu nie daje rady na drugim kierunku i zapełnia tylko miejsce, które ktoś naprawdę potrzebuje. Czołem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: prawo uam IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 21.07.07, 15:54 brakuje mi 2,1 pkt:-( lipa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koot Re: prawo uam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 07:55 Byłem w piątek w dziekanacie i się zapytałem czy jest szansa z 0,7 na drugą rekrutację. Przemiła pani powiedziała, że w tamtym roku zjechało tylko o 0,5 a było aż 5 przedmiotów do zdawania. Stwierdziła też, że szanse są bardzo małe. Idę do roboty i na zaoczne, nie ma sensu czekać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ankaGliwice Re: prawo uam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 19:51 Ja miałem 0,6 i też nie wierzę w cuda... Chyba nawet nie opłacało się znaczka marnować Odpowiedz Link Zgłoś