Dodaj do ulubionych

Architektura

IP: *.promax.media.pl 18.07.07, 17:23
W związku z tym, że nic na temat architektury na forum nie znalazłam to pytam:
jak to jest na architekturze, co obowiązuje, jaka matura, tryb studiów,
przyszłość zawodu, jakie przedmioty? Wiecie coś?
Obserwuj wątek
    • Gość: <> Re: Architektura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 17:29
      tematow bylo mnostwo ,wpisz w wyszukiwarke
      • Gość: autor Re: Architektura IP: *.promax.media.pl 18.07.07, 17:55
        przeczytane....jednak gdyby ktoś chciał przekazać coś cennego to będę wdzięczny;
        • magdusijaa Re: Architektura 18.07.07, 18:21
          bardzo fajne studia, choc to tylko moj wniosek po rozmowach ze znajomymi z tego
          wydzialu. to sa studia artystyczne. oczywiscie na poczatku sa jakies przedmioty
          ktorych trzeba sie uczyc na pamiec (wiem ze byla dla nich kobyla fizyka
          budowli), ale potem czysta przyjemnosc!! jezeli masz talent to te studia sa
          proste i przyjemne. jesli nie: totalna meczarnia! mialam sama zajecia z arch z
          wykladowcami z tego wydzialu. jak ktos mial tylko ciekwy pomysl, wizje to 5.0.
          wydaj mie sie ze na arch sie nie uczysz tylko rozwijasz swoj talent
    • Gość: Shinyu Re: Architektura IP: *.globalconnect.pl 18.07.07, 18:31
      W tym roku na przykład na egzaminie na Polibudę Poznańską była martwa natura
      (krzesło na krześle na pudle i masa papieru), widok na ulicę z pamięci (15 minut
      na obejrzenie zdjęcia i rysuj) i narysowanie krajobrazu z pewnego punktu, w
      którym znajduję się obserwator, na podstawie planu (taki jakby widok z góry, nie
      wiem jak to objaśnić). Jeśli chodzi o maturę to najlepiej pisać rozszerzoną
      matmę, ale i bez tego można próbować. W Poznaniu są chyba 2 osoby na miejsce, w
      Szczecinie 3.

Tyle wiem na temat "jak się dostać" ale nic na temat "jak tam jest" ;)
      Mi się nie udało :P
    • Gość: MIM Re: Architektura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 18:35
      dostałam się w tym roku na arch. rysunku jest może dużo ale zwykle na pierwszym
      i drugim roku. Nie prawda że tam się nic nie uczy tylko rozwija talent.
      Architektura łączy ze sobą faktycznie trochę sztuki, ale także ścisłości różne
      konstrukcje, mat, fiz pod różnymi przedmiotami itd. zapewne warto się starać o
      index!
      • magdusijaa Re: Architektura 18.07.07, 18:39
        piszac ze na arch sie nie uczy tylko rozwija talan mialam na mysli ze arch nie
        da sie nauczyc! i z tego co wiem to w porownaniu do 20lat temu to teraz jest
        duuuuzo mniej przedmiotow konstrukcyjnych.
    • justyn.augustyn Re: Architektura 20.08.07, 18:26
      To ja mam pytanie do studentow arch. Kupowac biurko/stol z regulowanym
      nachyleniem blatu czy zwykle i deske kreslarska (biurko tak czy siak musze
      jakies kupic)? Czy tez to sie w ogole przydaje czy tez strata kasy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka