bartoszens 21.07.07, 02:25 mam pytanie! Czy jest ktoś, kto rezygnuje z farmacji w Poznaniu!? Jestem 14. pod kreska i licze, ze ludzie porezygnuja:D Ja w zamian zrezygnuje z farmacji we Wrocku... :P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
phoebe2 Re: Farmacja 21.07.07, 09:21 Nie ma szans zebys sie nie dostal!pierwsze 30 osob pod kreska to absolutne pewniaki! Ja co prawda jestem na liscie na farmie ale licze ze uda mi sie wejsc na stome-co z kolei jest watpliwe-przede mna 80osob, wiec pewnie zostane;( Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka-88 Re: Farmacja 21.07.07, 11:19 myślicie, że jest szansa żeby z farmacji we Wrocławiu zrezygnowało ok. 8-10 osób? na razie jestem w Łodzi i czekam co będzie z Wrocłąwiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszens Re: Farmacja 21.07.07, 12:02 jak dostane sie do Poznania, to rezygnuje z Wrocka...:P Odpowiedz Link Zgłoś
buziaczek000 Re: Farmacja 21.07.07, 12:48 czy ktoś z was wie,ile wynosi obecnie próg na farmacji w Bydgoszczy?Do ilu może spaść? Odpowiedz Link Zgłoś
bratek_17 Re: Farmacja 21.07.07, 13:18 bartoszens musisz się dostać ja za ciebie trzymam bardzo mocno kciuki. Wkońcu zwalniasz miejsce we Wrocławiu he he Odpowiedz Link Zgłoś
bratek_17 Re: Farmacja 21.07.07, 13:17 stokrotka a ile masz punktów bo chyba jesteśmy w podobnej sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka-88 Re: Farmacja 21.07.07, 15:50 mam 165 a Ty? ja Wrocław to już zobaczę jak będzie bo dostałam się na kilka innych medycznych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bratek_17 Re: Farmacja 21.07.07, 18:08 no właśnie ja też mam 165 z tym że ja nie złożtłam na inne medyczne... Odpowiedz Link Zgłoś
error890 Re: Farmacja 21.07.07, 14:52 Jak sie dostane na lek albo stome to zwolnie:P Ale raczej z 172pkt nie mam szans:/ Odpowiedz Link Zgłoś
mira1988 Re: Farmacja 21.07.07, 21:50 Chętnie odkupię książki na 1 rok studiów farmaceutycznych w Białymstoku. Proszę o kontakt, jeśli ktoś ma zamiar sprzedać swoje. gg 10662477 Odpowiedz Link Zgłoś
helianthus_72 Re: Farmacja 22.07.07, 16:54 Ja zrezygnuję właśnie po to, by być we Wrocławiu:) Dokonamy pewnego rodzaju wymiany:) A słuchajcie mam pytanie o limity przyjęć w Poznaniu na poszczególne kierunki, w tym lekarski I i farmaceutyczny. I w ogóle czy w Poznaniu są kolejne listy i dopiero po kolejnej liście składamy oryinały, czy już od razu trzeba, nawet jeśli nie jest się pewnym czy się dostanie? Bo ja nic z tej rekrutacji nie rozumiem i nie umiem innym wytłumaczyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
bocostam Re: Farmacja 22.07.07, 17:33 na lekarski 200, a na farmację 130 też nie wiem, jak to jest, ale po co ma ktoś składać jak się nie dostał? potem chyba jak się lista przesunie, to złoży. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszens Re: Farmacja 22.07.07, 18:12 jak sie dostanie, to dopiero sie sklada... :P a kto rezygnuje z Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszens Re: Farmacja 22.07.07, 18:12 jak sie dostanie, to dopiero sie sklada... :P a kto rezygnuje z Poznania na rzecz Wrrocka? przeciez limit punktowy w koncu byl aki sam, tylko w Pozaniu jeszcze z ta srednia sie bawia... Odpowiedz Link Zgłoś
atena48 Re: Farmacja 23.07.07, 12:46 możesz spać spokojnie wejdziesz na listę. Tylko wysyłajcie potwierdzenia gotowości studiowania. Na farmie będą kolosalne przesunięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
atena48 Re: Farmacja 23.07.07, 13:10 na stomie. W tamtym roku składałam tylko na farmę i stomę. Dostałam się wszędzie. Składajcie potwierdzenia, a gdy to nie poskutkuje i odeślą wam papiery z pismem, to składajcie odwołania nawet jeżeli uważacie , że nie macie szans. Tak oczywiście w granicach rozsądku do 155 pkt. na stomę i do 150 gdzieś na farmę. Chociaż zauważyłam, że matury w tym roku poszły bardzo dobrze i próg będzie w tym roku wyższy. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszens Re: Farmacja 23.07.07, 13:17 no tak... ale kolezanka dzwonila i kobieta powiedziala, ze odwolania mamy skladac dopiero po 6. sierpnia, teraz deklaracje tylko te osoby, ktore sie mieszcza w limiecie, czyli nad kreska... :P mam nadzieje, ze te 13 osob sobie pojdzie;] Odpowiedz Link Zgłoś
atena48 Re: Farmacja 23.07.07, 13:25 wiem co czujesz ja byłam 4 pod kreską i spokojnie weszłam na listę i za mną jeszcze chyba ze 100 albo i więcej osób. Ludze w amoku składali w 7-10 miejsc na kilku uczelniach. Najgorzej , że później z przypilnowaniem tego mieli spore problemy. Lek-stoma-farma w Poznaniu są podublowane, z leku najmniej ubędzie bo tylko kilka osób , jest to kierunke pierwszego wyboru. Sporo ubedzie na stomie bo ci co dostali się na lek, a na farmie to będzie dopiero tzw."jazda". Tylko tam tj. w Poznaniu to bardzo wolno przebiega i musicie uzbroić się w stoicką cierpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszens Re: Farmacja 23.07.07, 13:28 a ile w ogole w zeszlym roku mialas pkt.? ;> Odpowiedz Link Zgłoś
atena48 Re: Farmacja 23.07.07, 13:33 156. Jeżeli nie chcesz sam do biura dzwonić to można do nich pisać e-maile i odpowiadają. Lepiej przpilnuj swoją sprawę sam. Odpowiedz Link Zgłoś
farmaceutusia Re: Farmacja 23.07.07, 14:31 atena48 powiedz mi jesli mam 162 pkt, jestem ok 250 na liscie na farmie, a przyjmuja 130 osob to mam juz złożyć deklaracje o gotowości do studiowania? Odpowiedz Link Zgłoś
atena48 Re: Farmacja 24.07.07, 14:00 w tamtym roku bez względu czy byliśmy w zasięgu czy nie to składaliśmy potwierdzenia gotowości do podjęcia studiów gdzie się dało, chyba że ktoś już ulokował się z zapasem i wiedział że będzie na liście na bank to wtedy potwierdzał w jednym miejscu i składał tam dokumenty. Myslę że nie ma co się ociągać ze składaniem potwierdzenia szczególnie na farmę bo tam naprawdę multum ludzi wyskoczy z listy. Na stomie może być nieco inaczej niż w tamtym roku bo nagle stoma poznańska stała się bardzo wzięta, nawet reklamowali ją w teleexpresie. Odpowiedz Link Zgłoś
farmaceutusia Re: Farmacja 23.07.07, 14:32 mam nadzieje, ze uda mi sie wejsc na liste... Odpowiedz Link Zgłoś
atena48 Re: Farmacja 24.07.07, 14:30 cokolwiek przesyłacie to oczywiście poleconym za potwierdzeniem odbioru. Polecam kontakt z biurem rekrutacyjnym i wypytujcie się ich o to szczególnie gdzie macie wątpliwości, na stronce jest adres e-mail i tą drogą szczególnie , bo telefony myślę, że mogą być dla nich wkurzające gdy mają tylu kandydatów do "przewalenia". Odpowiedz Link Zgłoś
kasiasiasia007 Re: Farmacja 24.07.07, 18:03 a ja mam 165 pkt i jestem 82 osóbki pod kreską i też liczę, ze ta lista się sporo przesunie...gdybym była tak jak Ty, to niczym bym się nie przejmowała, bo wiadomo, że o 30-40 osób bankowo spadnie. A tak strach w gaciach, bo składałam tylko na Poznań...a tu takie progi, ze hoho...w zeszłym roku weszłabym spokojnie z pierwszej lity a teraz?...nawet druga lista to dla mnie wieeeelka niewiadoma :/...ale muszę byc dobrej mysli :) a wy jak myślicie? ...jak mi się nie uda to pozostaje mi analityka <tam jestem 7 pod kreską, ale bez przesady...wiara musi porezygnowac z tej analityki> Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszens Re: Farmacja 24.07.07, 18:22 no nie panikuj! 165 to duzo... przeciez polookaj sobie na innych uczelniach medycznych... tam kazdy 1. prog byl okolo 170, a pozniej spadaja... teraz gdzies tam spadlo juz na 158, a wszedzie jest w granicach 160-162... bedzie dobrze:D Mi tez zalezy na Poznaniu, tylko tam chce byc:D Odpowiedz Link Zgłoś
atena48 Re: Farmacja 25.07.07, 08:28 nie ma co ulegać panice, z 165 pkt. myślę że na bank wejdziesz na listę. Próg myślę , że uplasuje się gdzieś na 152-154 pkt. W tamtym roku i 2a lata temu był poniżej 150 pkt. Aktualnie nie ma co liczyć na to bo jak przeglądałam listy to zauważyłam, że wyniki z matury 2007 roku zdecydowanie są lepsze od ubiegłorocznych. Odpowiedz Link Zgłoś
farmaceutusia Re: Farmacja 25.07.07, 10:45 Niech do poniedziałku w Poznaniu spadnie chociaż do 166... a pozniej dalej i tak do 162:) Odpowiedz Link Zgłoś
phoebe2 Re: Farmacja 25.07.07, 17:25 farmaceutusia -to myslisz w takim razie, ze udaloby mi sie wejsc a stome jesli mam 172pkt? zwolnilabym wtedy komus to moje nieszczesne miejsce na farmie..;) Odpowiedz Link Zgłoś
farmaceutusia Re: Farmacja 25.07.07, 20:12 mysle, że dasz rade! Stoma to moje odwieczne marzenie..składam też, ale na płatne:/ Odpowiedz Link Zgłoś
phoebe2 Re: Farmacja 25.07.07, 20:28 A teraz juz na czyms jestes (cos studiujesz albo jestes juz na jakiejs liscie rankingowej w P-niu)? moze sie jeszcze spotkamy w pazdzierniku na ampoznan :> Odpowiedz Link Zgłoś
farmaceutusia Re: Farmacja 26.07.07, 13:19 phoebe2 mnie nie ma jeszcze na żadnej liscie, ale progi w Poznaniu maja bardzo spasc i mam nadzieje ,ze załapie sie na farmacje..choc marze o stomie.. Studiowałam juz rok farme w Bydgoszczy i teraz przenosze sie do Poznania, bo do Bydzi mam za daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
atena48 Re: spytam głupio może dlaczego nie na dzienne 26.07.07, 13:17 trzeba bło próbować na dzienne i pisać odwołanie, czy masz za dużo kasy ?. Ze mną też studiują na płatnych i myśleli, że po roku przeniosą się na dzienne. Nie wiem czy choć jedna osoba załapie się na to - takie są realia. Odpowiedz Link Zgłoś
sajmonowic Re: Farmacja , technik farmacji??? 25.07.07, 20:35 Niestety, postawiłam na zbyt ambitne jak się okazało kierunki, tzn. analityka medyczna w Poznaniu i Bydgoszczy, nie dostałam się , a wydawało mi się że całkiem nie źle poszła mi matura, niemiecki 86%, biologia rozsz.65%, chemia rozszerz 53%, polski 63%, pozostało mi studium medyczne w Poznaniu na Szamarzewskiego, kierunek technik farmaceutyczny,( zawsze marzyłam o kontynuowaniu nauki pod kątem medycznym :-) )chciałabym zapytać jakie są perspektywy znalezienia pracy w zawodzie farmaceuty po tym studium? trudno się tam dostać, biorąc pod uwagę moje wyniki maturalne? Proszę o rzetelne opinie, to dla mnie ważne Będę wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
phoebe2 Re: Farmacja , technik farmacji??? 25.07.07, 20:54 hej! tak sie sklada ze moja mama zatrudnia w swojej aptece 2 techniczki i ich praca wyglada bardzo podobnie do magistra farmacji (przynajmniej w aptece). Z tego co sie orientuje nie mozesz robic zadnych kremow, czy masci (to akurat chyba jest najfajniejsze niestety:/) i wydawac lekow na recepte bez zatwierdzenia (obecnosci) magistra farmacji i nie wolno Ci zostawac samej w aptece- w praktyce wyglada to tak,ze technicy normalnie wydaja leki na recepte, jedynie jak maja watpliwosci to pytaja magistrow...A co do studium medycznego to jest w poznaniu jeszcze jedno -na Dębcu, platne, ale z tego co mi mama mowila- to Twoje ma duzo wieksza renome. A jeszcze nawiazujac do analityki medycznej -kiedys zawierala sie ona w farmacji (moja mama-duzo o niej w tym poscie:P- ma z niej specjalizacje-naprawde nic specjalnego...pobieranie krwi w laboratoriach, badania, zero pracy z ludzmi). Jesli wiec podoba Ci sie zawod farmaceuty -to jako technik napewno bedziesz zadowolona -tylko kasa troche mala-chyba kolo 1,5tys ale to oczywiscie zalezy od apteki i miasta. pozdrawiam goraco:) Odpowiedz Link Zgłoś
sajmonowic Re: Farmacja , technik farmacji??? 25.07.07, 21:09 dziękuję Ci za informację,utwierdziło mnie to w przekonaniu, że to będzie dobry wybór :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hubert20072 Re: Farmacja 26.07.07, 18:23 hej mozecie mi powiedziec jaki jest prog punktowy na farmacje dzienna w wawce:)??? Odpowiedz Link Zgłoś