21.07.07, 02:25
mam pytanie! Czy jest ktoś, kto rezygnuje z farmacji w Poznaniu!? Jestem 14.
pod kreska i licze, ze ludzie porezygnuja:D Ja w zamian zrezygnuje z farmacji
we Wrocku... :P
Obserwuj wątek
    • phoebe2 Re: Farmacja 21.07.07, 09:21
      Nie ma szans zebys sie nie dostal!pierwsze 30 osob pod kreska to absolutne
      pewniaki! Ja co prawda jestem na liscie na farmie ale licze ze uda mi sie wejsc
      na stome-co z kolei jest watpliwe-przede mna 80osob, wiec pewnie zostane;(
      • xporferus Re: Farmacja 21.07.07, 10:26
        a przede mną na farmacji 270 osób :)
    • stokrotka-88 Re: Farmacja 21.07.07, 11:19
      myślicie, że jest szansa żeby z farmacji we Wrocławiu zrezygnowało ok. 8-10
      osób? na razie jestem w Łodzi i czekam co będzie z Wrocłąwiem ;)
      • bocostam Re: Farmacja 21.07.07, 11:29
        a przede mną w poznaniu 312 ;p
      • bartoszens Re: Farmacja 21.07.07, 12:02
        jak dostane sie do Poznania, to rezygnuje z Wrocka...:P
        • buziaczek000 Re: Farmacja 21.07.07, 12:48
          czy ktoś z was wie,ile wynosi obecnie próg na farmacji w Bydgoszczy?Do ilu może
          spaść?
        • bratek_17 Re: Farmacja 21.07.07, 13:18
          bartoszens musisz się dostać ja za ciebie trzymam bardzo mocno kciuki. Wkońcu
          zwalniasz miejsce we Wrocławiu he he
      • bratek_17 Re: Farmacja 21.07.07, 13:17
        stokrotka a ile masz punktów bo chyba jesteśmy w podobnej sytuacji
        • stokrotka-88 Re: Farmacja 21.07.07, 15:50
          mam 165 a Ty?
          ja Wrocław to już zobaczę jak będzie bo dostałam się na kilka innych medycznych ;)
          • bratek_17 Re: Farmacja 21.07.07, 18:08
            no właśnie ja też mam 165 z tym że ja nie złożtłam na inne medyczne...
    • error890 Re: Farmacja 21.07.07, 14:52
      Jak sie dostane na lek albo stome to zwolnie:P Ale raczej z 172pkt nie mam
      szans:/
    • mira1988 Re: Farmacja 21.07.07, 21:50
      Chętnie odkupię książki na 1 rok studiów farmaceutycznych w Białymstoku. Proszę
      o kontakt, jeśli ktoś ma zamiar sprzedać swoje. gg 10662477
    • helianthus_72 Re: Farmacja 22.07.07, 16:54
      Ja zrezygnuję właśnie po to, by być we Wrocławiu:) Dokonamy pewnego rodzaju
      wymiany:) A słuchajcie mam pytanie o limity przyjęć w Poznaniu na poszczególne
      kierunki, w tym lekarski I i farmaceutyczny. I w ogóle czy w Poznaniu są
      kolejne listy i dopiero po kolejnej liście składamy oryinały, czy już od razu
      trzeba, nawet jeśli nie jest się pewnym czy się dostanie? Bo ja nic z tej
      rekrutacji nie rozumiem i nie umiem innym wytłumaczyć :)
      • bocostam Re: Farmacja 22.07.07, 17:33
        na lekarski 200, a na farmację 130

też nie wiem, jak to jest, ale po co ma ktoś składać jak się nie dostał? potem
        chyba jak się lista przesunie, to złoży.
        • bartoszens Re: Farmacja 22.07.07, 18:12
          jak sie dostanie, to dopiero sie sklada... :P a kto rezygnuje z
        • bartoszens Re: Farmacja 22.07.07, 18:12
          jak sie dostanie, to dopiero sie sklada... :P a kto rezygnuje z Poznania na
          rzecz Wrrocka? przeciez limit punktowy w koncu byl aki sam, tylko w Pozaniu
          jeszcze z ta srednia sie bawia...
    • atena48 Re: Farmacja 23.07.07, 12:46
      możesz spać spokojnie wejdziesz na listę. Tylko wysyłajcie potwierdzenia
      gotowości studiowania. Na farmie będą kolosalne przesunięcia.
      • bartoszens Re: Farmacja 23.07.07, 12:59
        a Ty na czym jestes?
        ;>
        • atena48 Re: Farmacja 23.07.07, 13:10
          na stomie. W tamtym roku składałam tylko na farmę i stomę. Dostałam się
          wszędzie. Składajcie potwierdzenia, a gdy to nie poskutkuje i odeślą wam
          papiery z pismem, to składajcie odwołania nawet jeżeli uważacie , że nie macie
          szans. Tak oczywiście w granicach rozsądku do 155 pkt. na stomę i do 150 gdzieś
          na farmę. Chociaż zauważyłam, że matury w tym roku poszły bardzo dobrze i próg
          będzie w tym roku wyższy.
          • bartoszens Re: Farmacja 23.07.07, 13:17
            no tak... ale kolezanka dzwonila i kobieta powiedziala, ze odwolania mamy
            skladac dopiero po 6. sierpnia, teraz deklaracje tylko te osoby, ktore sie
            mieszcza w limiecie, czyli nad kreska... :P mam nadzieje, ze te 13 osob sobie
            pojdzie;]
            • atena48 Re: Farmacja 23.07.07, 13:25
              wiem co czujesz ja byłam 4 pod kreską i spokojnie weszłam na listę i za mną
              jeszcze chyba ze 100 albo i więcej osób. Ludze w amoku składali w 7-10 miejsc
              na kilku uczelniach. Najgorzej , że później z przypilnowaniem tego mieli spore
              problemy. Lek-stoma-farma w Poznaniu są podublowane, z leku najmniej ubędzie bo
              tylko kilka osób , jest to kierunke pierwszego wyboru. Sporo ubedzie na stomie
              bo ci co dostali się na lek, a na farmie to będzie dopiero tzw."jazda". Tylko
              tam tj. w Poznaniu to bardzo wolno przebiega i musicie uzbroić się w stoicką
              cierpliwość.
              • bartoszens Re: Farmacja 23.07.07, 13:28
                a ile w ogole w zeszlym roku mialas pkt.? ;>
                • atena48 Re: Farmacja 23.07.07, 13:33
                  156. Jeżeli nie chcesz sam do biura dzwonić to można do nich pisać e-maile i
                  odpowiadają. Lepiej przpilnuj swoją sprawę sam.
                  • farmaceutusia Re: Farmacja 23.07.07, 14:31
                    atena48 powiedz mi jesli mam 162 pkt, jestem ok 250 na liscie na farmie, a
                    przyjmuja 130 osob to mam juz złożyć deklaracje o gotowości do studiowania?
                    • atena48 Re: Farmacja 24.07.07, 14:00
                      w tamtym roku bez względu czy byliśmy w zasięgu czy nie to składaliśmy
                      potwierdzenia gotowości do podjęcia studiów gdzie się dało, chyba że ktoś już
                      ulokował się z zapasem i wiedział że będzie na liście na bank to wtedy
                      potwierdzał w jednym miejscu i składał tam dokumenty. Myslę że nie ma co się
                      ociągać ze składaniem potwierdzenia szczególnie na farmę bo tam naprawdę multum
                      ludzi wyskoczy z listy. Na stomie może być nieco inaczej niż w tamtym roku bo
                      nagle stoma poznańska stała się bardzo wzięta, nawet reklamowali ją w
                      teleexpresie.
                  • farmaceutusia Re: Farmacja 23.07.07, 14:32
                    mam nadzieje, ze uda mi sie wejsc na liste...
                    • atena48 Re: Farmacja 24.07.07, 14:30
                      cokolwiek przesyłacie to oczywiście poleconym za potwierdzeniem odbioru.
                      Polecam kontakt z biurem rekrutacyjnym i wypytujcie się ich o to szczególnie
                      gdzie macie wątpliwości, na stronce jest adres e-mail i tą drogą szczególnie ,
                      bo telefony myślę, że mogą być dla nich wkurzające gdy mają tylu kandydatów
                      do "przewalenia".
                      • kasiasiasia007 Re: Farmacja 24.07.07, 18:03
                        a ja mam 165 pkt i jestem 82 osóbki pod kreską i też liczę, ze ta lista się
                        sporo przesunie...gdybym była tak jak Ty, to niczym bym się nie przejmowała, bo
                        wiadomo, że o 30-40 osób bankowo spadnie. A tak strach w gaciach, bo składałam
                        tylko na Poznań...a tu takie progi, ze hoho...w zeszłym roku weszłabym
                        spokojnie z pierwszej lity a teraz?...nawet druga lista to dla mnie wieeeelka
                        niewiadoma :/...ale muszę byc dobrej mysli :) a wy jak myślicie? ...jak mi się
                        nie uda to pozostaje mi analityka <tam jestem 7 pod kreską, ale bez
                        przesady...wiara musi porezygnowac z tej analityki>
                        • bartoszens Re: Farmacja 24.07.07, 18:22
                          no nie panikuj! 165 to duzo... przeciez polookaj sobie na innych uczelniach
                          medycznych... tam kazdy 1. prog byl okolo 170, a pozniej spadaja... teraz
                          gdzies tam spadlo juz na 158, a wszedzie jest w granicach 160-162... bedzie
                          dobrze:D Mi tez zalezy na Poznaniu, tylko tam chce byc:D
                        • atena48 Re: Farmacja 25.07.07, 08:28
                          nie ma co ulegać panice, z 165 pkt. myślę że na bank wejdziesz na listę. Próg
                          myślę , że uplasuje się gdzieś na 152-154 pkt. W tamtym roku i 2a lata temu był
                          poniżej 150 pkt. Aktualnie nie ma co liczyć na to bo jak przeglądałam listy to
                          zauważyłam, że wyniki z matury 2007 roku zdecydowanie są lepsze od
                          ubiegłorocznych.
                          • farmaceutusia Re: Farmacja 25.07.07, 10:45
                            Niech do poniedziałku w Poznaniu spadnie chociaż do 166... a pozniej dalej i
                            tak do 162:)
                            • phoebe2 Re: Farmacja 25.07.07, 17:25
                              farmaceutusia -to myslisz w takim razie, ze udaloby mi sie wejsc a stome jesli
                              mam 172pkt? zwolnilabym wtedy komus to moje nieszczesne miejsce na farmie..;)
                              • farmaceutusia Re: Farmacja 25.07.07, 20:12
                                mysle, że dasz rade! Stoma to moje odwieczne marzenie..składam też, ale na
                                płatne:/
                                • phoebe2 Re: Farmacja 25.07.07, 20:28
                                  A teraz juz na czyms jestes (cos studiujesz albo jestes juz na jakiejs liscie
                                  rankingowej w P-niu)? moze sie jeszcze spotkamy w pazdzierniku na ampoznan :>
                                  • farmaceutusia Re: Farmacja 26.07.07, 13:19
                                    phoebe2 mnie nie ma jeszcze na żadnej liscie, ale progi w Poznaniu maja bardzo
                                    spasc i mam nadzieje ,ze załapie sie na farmacje..choc marze o stomie..
                                    Studiowałam juz rok farme w Bydgoszczy i teraz przenosze sie do Poznania, bo do
                                    Bydzi mam za daleko.
                                • atena48 Re: spytam głupio może dlaczego nie na dzienne 26.07.07, 13:17
                                  trzeba bło próbować na dzienne i pisać odwołanie, czy masz za dużo kasy ?. Ze
                                  mną też studiują na płatnych i myśleli, że po roku przeniosą się na dzienne.
                                  Nie wiem czy choć jedna osoba załapie się na to - takie są realia.
    • sajmonowic Re: Farmacja , technik farmacji??? 25.07.07, 20:35
      Niestety, postawiłam na zbyt ambitne jak się okazało kierunki, tzn. analityka
      medyczna w Poznaniu i Bydgoszczy, nie dostałam się , a wydawało mi się że
      całkiem nie źle poszła mi matura, niemiecki 86%, biologia rozsz.65%, chemia
      rozszerz 53%, polski 63%, pozostało mi studium medyczne w Poznaniu na
      Szamarzewskiego, kierunek technik farmaceutyczny,( zawsze marzyłam o
      kontynuowaniu nauki pod kątem medycznym :-) )chciałabym zapytać jakie są
      perspektywy znalezienia pracy w zawodzie farmaceuty po tym studium? trudno się
      tam dostać, biorąc pod uwagę moje wyniki maturalne? Proszę o rzetelne opinie,
      to dla mnie ważne
      Będę wdzięczna
      • phoebe2 Re: Farmacja , technik farmacji??? 25.07.07, 20:54
        hej! tak sie sklada ze moja mama zatrudnia w swojej aptece 2 techniczki i ich
        praca wyglada bardzo podobnie do magistra farmacji (przynajmniej w aptece). Z
        tego co sie orientuje nie mozesz robic zadnych kremow, czy masci (to akurat
        chyba jest najfajniejsze niestety:/) i wydawac lekow na recepte bez
        zatwierdzenia (obecnosci) magistra farmacji i nie wolno Ci zostawac samej w
        aptece- w praktyce wyglada to tak,ze technicy normalnie wydaja leki na recepte,
        jedynie jak maja watpliwosci to pytaja magistrow...A co do studium medycznego to
        jest w poznaniu jeszcze jedno -na Dębcu, platne, ale z tego co mi mama mowila-
        to Twoje ma duzo wieksza renome. A jeszcze nawiazujac do analityki medycznej
        -kiedys zawierala sie ona w farmacji (moja mama-duzo o niej w tym poscie:P- ma z
        niej specjalizacje-naprawde nic specjalnego...pobieranie krwi w laboratoriach,
        badania, zero pracy z ludzmi). Jesli wiec podoba Ci sie zawod farmaceuty -to
        jako technik napewno bedziesz zadowolona -tylko kasa troche mala-chyba kolo
        1,5tys ale to oczywiscie zalezy od apteki i miasta. pozdrawiam goraco:)
        • sajmonowic Re: Farmacja , technik farmacji??? 25.07.07, 21:09
          dziękuję Ci za informację,utwierdziło mnie to w przekonaniu, że to będzie dobry
          wybór :-)
    • hubert20072 Re: Farmacja 26.07.07, 18:23
      hej mozecie mi powiedziec jaki jest prog punktowy na farmacje dzienna w wawce:)???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka