Gość: Agga IP: *.elb.vectranet.pl 26.07.07, 22:08 Czy Uniwersytet Warmińsko- Mazurski w Olsztynie jest dobrą szkołą, czy lepiej nie marnować tam czasu?? Z góry dziękuję za odpowiedzi. :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Olsztyniak Re: Olsztyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 17:04 Jezeli nie interesuja Cie kierunki rolnicze albo ewentualnie filologie, to szkoda czasu. Zlosliwi rozszyfrowuja skrot UWM jako Uniwersytet Wiejsko-Miejski albo, jeszcze bardziej ironicznie, Uniwersytet Waszych Marzen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agga Re: Olsztyn IP: *.elb.vectranet.pl 27.07.07, 18:22 Ok,dzięki, bo mnie tam przyjeli i nie weim czy iść, czy zrobić sobie rok przerwy... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
0lgunia Re: Olsztyn 28.07.07, 06:17 Gość portalu: Agga napisał(a): > Ok,dzięki, bo mnie tam przyjeli i nie weim czy iść, czy zrobić sobie rok > przerwy... :/ W takiej sytuacji chyba lepiej nie stracić tego roku i jednak przezimować na UWM... Chyba,że masz już jakiś pomysł na zagospodarowanie czasu - praca itp... Pozdrawiam. O. Odpowiedz Link Zgłoś
mrjulek Re: Olsztyn 28.07.07, 00:34 Filologie w Olsztynie tez srednie. Lepsze sa w Gdansku, Toruniu czy Opolu (no i oczywiscie w tych duzych uniwersyteckich miastach: Krakowie, Poznaniu, Warszawie, Lodzi, Wroclawiu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mach_2 Re: Olsztyn IP: 77.223.201.* 28.07.07, 14:45 Jak nie masz żadnych konstruktywnych planów, idź na UWM - może akurat będzie calkiem nieźle i zostaniesz tam do końca (w przeciwnym razie rok w plecy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Olsztyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 14:25 ja proponuję uczyc sie przez ten rok ostro-srednia powyzej4,0 i przeniesc sie na 2 rok na wymarzona uczelnie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Olsztyn IP: *.eltronik.net.pl 30.07.07, 15:16 zależy jaki kierunek. jeśli human, to takie coś jak "ostro się uczyć" nie występuje. UWM to uczelnia, która wyciąga z ludzi ich ukryte zdolności, np ludzie, którzy w SP, gimn, LO lecieli na trójach, maturę zdali na 40-60 % na UWM mają 4 i 5 bez problemu (może gdyby mieli więcej egzaminów niż jeden w sesji, to by wyglądało to inaczej). Ale juwenalia i Kortowo mają świetne :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak_to_ja Re: Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 16:53 Nie wiem... wszyscy tak jadą na ten UWM w Olsztynie ale jak dla mnie to nie jest wcale taka zła szkoła... Młody Uniwerek i nie zdążył jeszcze wyrobić sobie dobrej pozycji po prostu ;p Widać to np. w rankingach Uniwersytetów w Polsce... Wiadomo że do UJ UW UWr czy UAMu mu jeszcze daleko ale zawsze jest gdzieś pośrodku ;p Pozdrawiam ;-) Zobaczymy za kilka lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emineo Re: Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 21:57 A co myslicie o prawie w Olsztynie? Warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Olsztyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.07, 22:07 warto bo ja tam bede Odpowiedz Link Zgłoś