Gość: Sylwia IP: *.crowley.pl 13.11.07, 15:24 studiuję dzienie na 2 roku, lepiej teraz zdawać na zaoczne czy znowu dzienne?ile kosztuje zaoczna socjologia na aps-ie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ulpe Re: dzienne plus dziene czy zaoczne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 19:02 Nie wiedziałam że na APSie jest socjologia. Od kiedy? jaki tam jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: dzienne plus dziene czy zaoczne? IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.07, 08:57 od tego roku:) ja nie wiem jak tam jest, mam nadzieję, że fajnie:) na razie tylko 2 grupy są, mało osób, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulpe Re: dzienne plus dziene czy zaoczne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 13:34 Pewnie tak mało bo prawie nikt nie wiedział że tam jest. Kto tam wykłada? Z różnych uczelni? Czy z APSu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: dzienne plus dziene czy zaoczne? IP: *.ds10.univ.gda.pl 22.11.07, 14:25 dzienne + dzienne mozna dac rade, zwlaszcza jesli jednym z kierunkow jest socjologia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: dzienne plus dziene czy zaoczne? IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.07, 16:51 no wykładowcy z aps-u chyba:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: dzienne plus dziene czy zaoczne? IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.07, 18:43 tak tak, tylko co robić po tej socjologi, i to po takiej na uczelni pedagogicznej? tu program jak i sylwetka absolwenta jest nieco inna, a biorąc uwagę rzesze bezrobotnych po tym kierunku, to nie widze sensu takiego studiowania.. SOCJOLOGIA- nauka o wszystkim i o niczym, nic nowego nie wnosi, dlatego i o pracę cieżko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: dzienne plus dziene czy zaoczne? IP: *.ds10.univ.gda.pl 22.11.07, 21:07 heh, smiesza mnie takie slowa - ze po socjologii nie ma co robic, bo juz na drugim roku robilam praktyki takie jak chcialam (zwiazane z przedmiotami ktore mialam na socjologii) i teraz po licencjacie mam swietna prace, do ktorej chcieli wlasnie ludzi po socjologii albo psychologii wiec zapewniam ze jest masa firm, ktore szukaja wlasnie socjologow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk Re: dzienne plus dziene czy zaoczne? IP: *.eth.net.pl 23.11.07, 11:46 dzienne + dzienne, po co płacić? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: dzienne plus dziene czy zaoczne? IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.07, 09:58 tak, tylko,że ja mam 21 lat, i jakbym od października poszła na dzienne to 22+3 lata= 25lat i żadnego doświadczenia zawodowego.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: dzienne plus dziene czy zaoczne? IP: *.ds10.univ.gda.pl 25.11.07, 10:16 no i gdzie problem? przeciez na 3 roku mozna juz normalnie pracowac. poza tym w wakacje - cale 3 miesiace na praktyki/prace Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Studiowanie 2 kierunków 25.11.07, 13:43 Studiowanie 2 kierunków humanistycznych ma sens wtedy, gdy w istotny sposób zwiększa to nasze szanse na rynku pracy, a nie stanowi kaprys lub alibi dla lenistwa. Szanse na rynku pracy zwiększa się rzecz jasna zdobywając doświadczenie zawodowe oraz kompetencje pozauczelniane (choćby języki obce). Jeśli połączenie jednych i drugich studiów powoduje, że nie mamy czasu na nic innego, to chyba nie warto. Jeśli oba kierunki mamy dzienne, to luzu w ciągu tygodnia zazwyczaj brak. Chyba że się studiuje tak jak ja politologię i socjologię na ostatnich latach i umie się kombinować (IOS i przepisywanie ocen). Wtedy jest czas i na pracę i na zdobywanie kompetencji pozaakademickich. Zaoczne studia z kolei zabierają nam weekendy. Jednak spróbujmy pracując, chodząc na język, nie mając co drugiego weekendu lub dajmy na to wakacji (anglosaksy) napisać pracę magisterką. Jeśli komuś się uda, to może sobie w CV wpisać, że dobrze zarządza czasem. No ale studia to nie wszystko. Chyba że mówimy o studiach inżynierskich... Ale to inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Studiowanie 2 kierunków IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.07, 14:29 socjologia to raczej ścisłe studia w porównianu z pedagogiką Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Studiowanie 2 kierunków 25.11.07, 15:44 Jedyne co na socjologii ścisłe to: metody i techniki badań socjologicznych, logika i statystyka. Reszta to memłanie. Zabawne jest to, że gdy z kilkoma znajomymi studiując socjologię wzięliśmy politologię (spec samorządowa) jako drugi kierunek, to tak to sobie tłumaczyliśmy: socjologia to takie hobbistyczne, ogólnowiedzowe, a samorządówka to konkret :) Sam pracuję jako badacz w agencji badawczej - czyli socjologia. A jako politolog? W urzędzie? Odpowiedz Link Zgłoś