Dodaj do ulubionych

dzienne plus dziene czy zaoczne?

IP: *.crowley.pl 13.11.07, 15:24
studiuję dzienie na 2 roku, lepiej teraz zdawać na zaoczne czy znowu
dzienne?ile kosztuje zaoczna socjologia na aps-ie?
Obserwuj wątek
    • Gość: ulpe Re: dzienne plus dziene czy zaoczne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 19:02
      Nie wiedziałam że na APSie jest socjologia. Od kiedy? jaki tam jest?
      • Gość: Sylwia Re: dzienne plus dziene czy zaoczne? IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.07, 08:57
        od tego roku:) ja nie wiem jak tam jest, mam nadzieję, że fajnie:)
        na razie tylko 2 grupy są, mało osób,
        • Gość: ulpe Re: dzienne plus dziene czy zaoczne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 13:34
          Pewnie tak mało bo prawie nikt nie wiedział że tam jest. Kto tam
          wykłada? Z różnych uczelni? Czy z APSu?
    • Gość: lola Re: dzienne plus dziene czy zaoczne? IP: *.ds10.univ.gda.pl 22.11.07, 14:25
      dzienne + dzienne
      mozna dac rade, zwlaszcza jesli jednym z kierunkow jest socjologia :)
      • Gość: Sylwia Re: dzienne plus dziene czy zaoczne? IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.07, 16:51
        no wykładowcy z aps-u chyba:)
        • Gość: maja Re: dzienne plus dziene czy zaoczne? IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.07, 18:43
          tak tak, tylko co robić po tej socjologi, i to po takiej na uczelni pedagogicznej?
          tu program jak i sylwetka absolwenta jest nieco inna, a biorąc uwagę rzesze
          bezrobotnych po tym kierunku, to nie widze sensu takiego studiowania..
          SOCJOLOGIA- nauka o wszystkim i o niczym, nic nowego nie wnosi, dlatego i o
          pracę cieżko.
          • Gość: lola Re: dzienne plus dziene czy zaoczne? IP: *.ds10.univ.gda.pl 22.11.07, 21:07
            heh, smiesza mnie takie slowa - ze po socjologii nie ma co robic, bo juz na
            drugim roku robilam praktyki takie jak chcialam (zwiazane z przedmiotami ktore
            mialam na socjologii) i teraz po licencjacie mam swietna prace, do ktorej
            chcieli wlasnie ludzi po socjologii albo psychologii wiec zapewniam ze jest masa
            firm, ktore szukaja wlasnie socjologow :)
            • Gość: zonk Re: dzienne plus dziene czy zaoczne? IP: *.eth.net.pl 23.11.07, 11:46
              dzienne + dzienne, po co płacić? :)
              • Gość: Sylwia Re: dzienne plus dziene czy zaoczne? IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.07, 09:58
                tak, tylko,że ja mam 21 lat, i jakbym od października poszła na
                dzienne to 22+3 lata= 25lat i żadnego doświadczenia zawodowego..
                • Gość: lola Re: dzienne plus dziene czy zaoczne? IP: *.ds10.univ.gda.pl 25.11.07, 10:16
                  no i gdzie problem? przeciez na 3 roku mozna juz normalnie pracowac.
                  poza tym w wakacje - cale 3 miesiace na praktyki/prace
    • jorge.martinez Studiowanie 2 kierunków 25.11.07, 13:43
      Studiowanie 2 kierunków humanistycznych ma sens wtedy, gdy w istotny sposób
      zwiększa to nasze szanse na rynku pracy, a nie stanowi kaprys lub alibi dla
      lenistwa.

Szanse na rynku pracy zwiększa się rzecz jasna zdobywając doświadczenie zawodowe
      oraz kompetencje pozauczelniane (choćby języki obce).

Jeśli połączenie jednych i drugich studiów powoduje, że nie mamy czasu na nic
      innego, to chyba nie warto.

Jeśli oba kierunki mamy dzienne, to luzu w ciągu tygodnia zazwyczaj brak. Chyba
      że się studiuje tak jak ja politologię i socjologię na ostatnich latach i umie
      się kombinować (IOS i przepisywanie ocen). Wtedy jest czas i na pracę i na
      zdobywanie kompetencji pozaakademickich.

Zaoczne studia z kolei zabierają nam weekendy.

Jednak spróbujmy pracując, chodząc na język, nie mając co drugiego weekendu lub
      dajmy na to wakacji (anglosaksy) napisać pracę magisterką.

Jeśli komuś się uda, to może sobie w CV wpisać, że dobrze zarządza czasem.

No ale studia to nie wszystko. Chyba że mówimy o studiach inżynierskich... Ale
      to inna bajka.
      • Gość: Sylwia Re: Studiowanie 2 kierunków IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.07, 14:29
        socjologia to raczej ścisłe studia w porównianu z pedagogiką
        • jorge.martinez Re: Studiowanie 2 kierunków 25.11.07, 15:44
          Jedyne co na socjologii ścisłe to: metody i techniki badań socjologicznych,
          logika i statystyka. Reszta to memłanie.

Zabawne jest to, że gdy z kilkoma znajomymi studiując socjologię wzięliśmy
          politologię (spec samorządowa) jako drugi kierunek, to tak to sobie
          tłumaczyliśmy: socjologia to takie hobbistyczne, ogólnowiedzowe, a samorządówka
          to konkret :)

Sam pracuję jako badacz w agencji badawczej - czyli socjologia. A jako
          politolog? W urzędzie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka