Dodaj do ulubionych

dzienne a wieczorowe

IP: *.zax.pl 19.01.08, 21:05
mam pytanie- czy istnieje jakas regulacja prawna, mówiąca o tym w
jakich godzinach mogą trwać zajęcia na studiach dziennych, a w
jakich na wieczorowych? studiuje dziennie a zajecia zaczynam dopiero
ok.14, czyli tak jak na wieczorowych ;]
Obserwuj wątek
    • Gość: 123 Re: dzienne a wieczorowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 21:09
      wieczorowa zaczyna od 16
      • Gość: ... Re: dzienne a wieczorowe IP: *.zamosc.mm.pl 19.01.08, 21:12
        jakie to ma znaczenie.... czy dzienne czy eksternistyczne zaoczne, popołudniowe czy jak to nazwiesz... ważne jakie bedziesz miała umiejętności, tryb studiów nikogo nie obchodzi. Ważne co masz w głowie!! A nie na papierze!!
        • Gość: oburzona Re: dzienne a wieczorowe IP: *.zax.pl 19.01.08, 21:28
          no ok, ale wybrałam studia dzienne ze względu na to, że powinny
          zaczynać się o 8 a kończyć zazwyczaj ok. 16, jakbym chciała być na
          wieczorowych to pewnie bym wybrała właśnie taki tryb. Wieczrowe
          zaczynaja sie o 16- ok- ale ja tez 2 razy w tygodniu zaczynam o tej
          porze ;]
          • Gość: ... Re: dzienne a wieczorowe IP: *.zamosc.mm.pl 19.01.08, 21:32
            Nic nie zrobisz raczej, chyba ze zmienisz uczelnie.... hm... bo co tu można zrobić.... taki akórat ułożyli plan i już, moze w następnym semsetrze bedzie inaczej...
          • Gość: pola Re: dzienne a wieczorowe IP: *.chello.pl 19.01.08, 21:47
            Na UW (przynajmniej na moim kierunku) i dzienni i wieczorowi mają zajęcia
            rozrzucone między 8 rano a 9 wieczorem z możliwie dużą ilością okienek pomiędzy
            nimi (NIE da się inaczej ułożyć sobie planu):( Więc jeszcze nie masz najgorzej.
            • Gość: uj Re: dzienne a wieczorowe IP: *.centertel.pl 21.01.08, 12:50
              na UJ identycznie, więc nie narzekaj
          • Gość: Aga Re: dzienne a wieczorowe IP: *.chello.pl 20.01.08, 00:47
            Nikt nigdy nie mówił, że dzienne maja trwać od 8 do 16.;) I nigdy
            tak nie jest. Zdarzało mi się zaczynać zajęcia o 16 - bo taki był
            plan na dany dzień. Im wyższy rok, tym masz większą możliwość
            samodzielnego sterowania planem, więc się nie przejmuj aż tak.
            Powiem na koniec, że dla mnie zajęcia o 8 rano to największy koszmar
            i staram się zaczynać naukę najwcześniej o 10. ;)
    • Gość: magda Re: dzienne a wieczorowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 04:07
      też się nad tym zastanawiam bo ja np. mam zajęcia od 8 do 20 jednego dnia, a
      zajęcia do 18/19 to norma :( a też studiuję dziennie. okazuje się że w przyszłym
      sem. planują nam nawet zajęcia w sobotę:(( czy wolna sobota jest zwyczajem czy
      prawem? jest na to jakiś przepis?
      • Gość: Iga Re: dzienne a wieczorowe IP: *.limes.com.pl 20.01.08, 20:55
        Moim zdaniem wcale aż tak źle Ci się nie trafiło.Ciesz się że nie zaczynasz o
        16. Ja miałam na pierwszym roku dwa razy w tygodniu zajęcia od 8 rano do 20:30 z
        JEDNYM okienkiem. Też jestem na studiach dziennych. Dodam że studenci wieczorowi
        kończyli zajęcia o 20... I też nikogo to nie obchodziło, wątpię czy są jakieś
        przepisy które to regulują.
        • Gość: pola Re: dzienne a wieczorowe IP: *.chello.pl 20.01.08, 21:37
          A nawet jeśli są jakieś przepisy to uczelnia ma w 4 literach. Ostatnio opisywano sprawę dot. nieprawidłowych umów ze studentami - UOKIK rozważa nałożenie na UW i PW (tekst był na stronach stołecznych) wysokich kar, bo wszelkie monity jak dotąd ignorują.
          • Gość: gabi Re: dzienne a wieczorowe IP: *.eranet.pl 20.01.08, 21:57
            studiuje dziennie i jedne zajecia mam od 19-20.30,wiec jak widzisz
            nie ma zbyt wielkiej roznicy w godzinach poszczegolnych trybow.
    • droga2 Re: dzienne a wieczorowe 20.01.08, 22:01
      u mnie na uczelni dzienni mają zajęcia od 7:30 do 20:35 (ogolnie)
      na 1 semestrze miałam chyba 2 razy na 15:15, a raz było, że najpierw na 7:30 na
      ćwiczenia, a potem na 15:15 na zajęcia kolejne i do 20:35.
      Teraz najpóźniej zaczynam o 13:15, a najpóźniej kończę o 18:30 i ta 18:30 wydaje
      mi się całkiem wczesną godziną... a konczyć o 17:00 to już w ogole radość ;-)
      a studiuję dziennie oczywiście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka