Gość: mat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 19:54 Czy ktoś moze tam studiuje? wiem ze wydział ten ma renome, ale czy faktycznie po ewentualnym jego skończeniu są lepsze perspektywy niz chociażby po AGH na inforamtyce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: JSIM na UW IP: *.bumc.bu.edu 12.06.08, 23:28 Na JSIM dostaja sie glownie olimpijczycy i osoby ze 100% punktow rekrutacyjnych. Perspektywy po AGH zapewne nie sa gorsze, ale to tez zalezy od tego co chcesz w przyszlosci robic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: JSIM na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 20:31 a mogłbyś przedstawić perspektwy, własnie po JSIM. Bo nie umiem znaleźć żadnego absolwenta JSIMu. choć z tego co czytałem to trzaczej wyglada ze oni głownie zostają na uczelni, lecz mogę się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: JSIM na UW IP: *.bumc.bu.edu 16.06.08, 22:57 ja akurat nie studiuje na JSIM czy MIM UW, mam tam tylko znajomego na MIM. Ludzie z JSIM maja zajecia w oddzielnej grupie o wyzszym poziomie. Jesli czujesz sie swietny z matmy, zapewne moze byc to bardzo dobry wybor, nawet jak nie planujesz potem kariery naukowej. Co do perspektyw masz na pewno nie mniejsze niz absolwent samej infy:)Wiem, ze nie brak tez osob, ktore juz studiujac infe zabieraja sie za matme, albo nie rezygnuja z matmy wtedy, kiedy dostana sie na infe. Nie sadze, ze wszyscy z nich mysla tuylko o zajmowaniu sie nauka. Polecam wejscie na forum dla kandydatow na UW i na pewno znajdziesz kompetentne i chetne do udzielniem informacji osoby: forum.irk.uw.edu.pl/ Skoro zastanawisz sie nad studiami tam to i tak pewnie chcesz otworzyc sobiem konto dla kandydatow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JSIM Re: JSIM na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 12:10 To akurat nie jest prawda. Oddzielne grupy dla JSIM są tylko na pierwszym roku. Późniejszy wybór grup ćwiczeniowych zależy głównie od Ciebie (to ty ustalasz sobie, do jakiej grupy ćwiczeniowej będziesz chodził/chodziła). A co do perspektyw - i JSIM, i informatyka na UW daje naprawdę duże perspektywy. Generalnie na MIMUW idą naprawdę bardzo zdolne osoby. Większość przedmiotów jest nauczana naprawdę genialnie, tyle że i wymagania są spore. Wszystko zależy od tego, czy masz siłę/ambicje/zdolności, by podjąć takie studia. Odpowiedz Link Zgłoś