parafraza2 17.07.08, 09:29 Hej witam wszystkich, którzy w tym roku dostali się na UMCS :) wpisujcie kierunki :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miniskatop1 Re: Poznajmy się :) 17.07.08, 11:44 hej :) super, że założyłaś takie forum, ja właśnie dostałam się na pedagogikę :) mam nadzieję, że będZie się fajnie studiować, a propos jakby ktoś się pojawił, kto studiuje pedagogikę, albo też jest żółtodziobem jak ja to niech da znać :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewitka168 Re: Poznajmy się :) 17.07.08, 15:59 Hej;] Ja dostałam się na pedagogikę zaoczną;] z tego co się zdążyłam zorientować stojąc w kolejce, będzie fajnie :D mam nadzieję, ze się we wszystkim połapie, bo zielona jestem jak nie wiem co:P ktoś może z zaocznych jeszcze jest?????? :D pozdrawiam;] Odpowiedz Link Zgłoś
kobietka_0 Re: Poznajmy się :) 17.07.08, 17:55 Ja jestem studentką pedagogiki,skończyłam szczęsliwie I rok :) Wrażenia pozytywne,raczej mało do roboty w ciągu roku,do sesji trzeba przysiąść,ale też tragedii nie ma :) Ludzie (studenci i wykładowcy) bardzo pedagogiczni, podchodzą ludzko do człowieka ;)Nie macie się czego obawiać,początki studiowania są trudne ze względu na to,że studia to zupełnie coś innego niż szkoła,radze słuchac plotek, bo większości rzeczy dowiaduje się włąsnie stąd,rzadko kiedy informacje są ogłaszane z wyprzedzeniem i oficjalnie tak,żeby wszyscy byli powiadomieni.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miniskatop1 Re: Poznajmy się :) 17.07.08, 18:42 o to super :) miło słyszeć same pozytywne rzeczy :) a słuchaj jakie przedmioty są na I roku? Odpowiedz Link Zgłoś
kobietka_0 Re: Poznajmy się :) 17.07.08, 18:58 Teoretyczne podstawy wychowania, dydaktyka,biomedyczne podstawy rozwoju,psychologia ogólna,psychologia rozwojowa,wprowadzenie do pedagogiki,wprowadzenie do pedagogiki specjalnej, socjologia,historia myśli pedagogicznej i wf, język obcy,informatyka,oczywiście filozofia(przysparza najwięcej problemów i radzę się przyłozyć od poczatku) to takie ogólne,byc może cos pominęłam,wylecialo mi z głowy a w drugim semestrze jest juz wybór specjalności i do tych ogolnych przedmiotów dochodzi jeden lub dwa inne dla każdej specjalności.Ja wybrałam opiekuńczą i mialam przedmiot-kierowanie własnym rozwojem(bardzo przyjemny z resztą).Plan bywa rózny jeśli chodzi o ułożenie,bywają dni z jednym tylko wykładem na parzykład a bywają i takie w których siedzi sie na uczelni od 8 do 17,bo jest kilka przedmiotów i kilka okienek niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
miniskatop1 Re: Poznajmy się :) 17.07.08, 19:14 aha dzięki za tak cenne informacje, nie mogłam znaleźć w internecie informacji o programach studiów, hmmm jeszcze nie wiem na jaką specjalizację pójdę... Odpowiedz Link Zgłoś
kobietka_0 Re: Poznajmy się :) 17.07.08, 20:03 Jesli o mnie chodzi to nie polecam animatora,podobno nic ciekawego tam się nie dzieje,ale pewnie ilu ludzi tyle opinii :) A mozna znaleźć informacje o przedmiotach na stronie instytutu pedagogiki,ale one sa nieaktualne,przynajmnie w pierwszym roku się nie pokrywały.Plany zajęć są do odebrania w ksero na wydziale zwykle dzień przed rozpoczęciem roku/semestru. Odpowiedz Link Zgłoś
yus Re: Poznajmy się :) 19.07.08, 17:40 witam mam na imie justyna i dostalam sie na pedagogike xd integrujmy sie :P Odpowiedz Link Zgłoś