03.09.08, 22:25
Hej.
nie wiecie może kiedy maja byc decyzje o akademiki?? i jak oni to wysyłaja te
zawiadomienia..../czy na meila.., e-konto... czy do domu poczta????bo kurde
październik tuz tuz i nie wiem czy dostane na pewno a później może być problem
ze znalezieniem w miarę taniego mieszkania a zamierzam studiowac w lublinie
prawo.......i szczerze mówiąc zaczynam sie trochę denerwować ze jeszcze nic
niee wiem;(i jak to u nich jest z przydzielaniem pokoji??można załatwić żeby
mieszkac z kumplem??z góry dzieks za odp bede b. wdzieczny
Obserwuj wątek
    • czarny_pajonczek Re: akademiki 03.09.08, 22:30
      aacha i jeszcze małe pytanko znalazłem kalendarz na ten rok.. i moje pytanie
      dotyczy tych rekolekcji dla studentów.. jak to wygląda...?? nie ma wtedy
      zajęc??i czy na boże ciało jak jest ta uroczysta procesja wtedy studenci musza
      iśc na nia?? mam nadzieje ze oni to tylko tak napisali i nie trzeba zostawac
      wtedy w miescie...:(:(i ostatnie juz opytanko odnosne slubowania.... trzeba się
      tego uczyc? czy to tylko sie podpisuje i nie trzeba wygłaszać??
      mam nadzieje ze ktos odp na moje moż etroche dziwne pytania.. ale tak to jest
      jak sie bedzie dopiero na I roku....:(
      • gaadzik Re: akademiki 03.09.08, 22:35
        LOL

Co się niby podpisuje? Co się niby wygłasza? Bo coś nie zrozumiałem.

I się pytasz czy trzeba sie uczyc.. Ale czego? Prawa? Nie, nie trzeba.

Masz rację, dziwne te Twe pytania :)
        • gaadzik Re: akademiki 03.09.08, 22:36
          aaa... zwracam honor. Źle przeczytałem. Nie przeczytałem wyrazu "ślubowania"
          Sorka. Ale też nie trzeba :D
        • czarny_pajonczek Re: akademiki 03.09.08, 22:37
          chodzi mi o ta tresc ślubowania co sie dostało z decyzja o podjeciu studiów...:(
          • gaadzik Re: akademiki 03.09.08, 22:41
            jesli nic nie zmienilo się, to nikt nie musi z osobna nic mowic. Czasu bym z tym
            zeszło, że ho! Chórem ślubuje się

i w Boże Ciało Cie nikt nie zmusi, abys brała udziała w procesji. Nikt tu na
            siłe nie nawraca :)

a co rekolekcji- chyba nie ma wolnego. Co najwyżej mogą dac jakies pojedyncze
            godziny rektorskie :)
            • a07aa Re: akademiki 03.09.08, 23:10
              też jestem na I roku prawa i też składałam o akademik;) decyzja
              zostanie wysłana pocztą po 10 września <tak powiedziała 'uprzejma'
              pani od spraw socjalnych>, z tego co się orientowałam od starszych
              roczników nie można wybrać sobie współlokatora do akademika -
              przynajmniej na I roku.
              • czarny_pajonczek Re: akademiki 04.09.08, 12:34
                aaacha kuurcze to szkoda;(;( ale mam nadzieje ze jakos to będzie

a nie wie ktoś może czy trzeba miec do akademików swoja pościel??? jak tam to
                wygląda..??co wogole zabieracie z tych najpotrzebniejszych rzeczy...:( ech to
                juz za nie długo...:(
                • czarny_pajonczek Re: akademiki 04.09.08, 12:34
                  aa i dzieki za odpowiedź przynajmniej juz cokolwiek wiem:D
                  • a07aa Re: akademiki 04.09.08, 17:10
                    Ja się obawiam tylko tego, że nie dostanę akademika i w połowie
                    września będę zmuszona szukać mieszkania... ale mam nadzieję, że nie
                    będzie tak źle;) słyszałam, że od akademików do uczelni jest spory
                    kawałek... a Ty czarny_pajonczek też zaczynasz od października prawo
                    na KUL;)?
                    • czarny_pajonczek Re: akademiki 06.09.08, 14:42
                      sory ze dopiero teraz odp ale jeszcze korzystam z wakacji i nie miałem dostepu
                      do neta...:) no ja wlasnie tak sie sklada ze na prawo od X ide... i tez sie
                      troche zaczynam obawiac tego miasta bo wogole go niee znam i moge miec mały
                      problem z dotarciem na zajecia w czasie...:)
                      a ty kiedy wogole tam zamierzasz sie wprowadzac...??skad jestes..??ciekawe kiedy
                      bedziemy mieli plan zajec...:(to juz niestety ale za nie długo....;(
                      • a07aa Re: akademiki 06.09.08, 17:47
                        plan z podziałami na grupy jest na ekulu ->
                        e.kul.pl/qlplan.html?ra=1&etap=1&lekt=on&kid=48&op=2&wid=8
                        ja jestem z okolic Krakowa, a w Lublinie będę jakoś pod koniec
                        września. Narazie jestem przerażona wizją studiowania na KULu,
                        dobrze, że chociaż ktoś z roku będzie mieszkał w akademiku;)
                        • czarny_pajonczek Re: akademiki 07.09.08, 20:24
                          noom:) mam nadzieje ze nie bedzie tak zle....:( tylko wkurza mnie to ze nic nie
                          wiem co gdzie kiedy ....i o ten akademik sie troche obawiam bo bedzie
                          nieciekawie jak mi go nie przyznja bo ciekawe co ja wtedy zrobie....:(
                          • a07aa Re: akademiki 07.09.08, 23:53
                            Mam nadzieję, że decyzja o przyznaniu akademika będzie w tym
                            tygodniu. Pozytywne myślenie to podstawa;)
                        • czarny_pajonczek Re: akademiki 08.09.08, 11:18
                          noo musze przyznac ze jakby ten plan zajec był taki to byłoby świetnie....;( ale
                          to chyba dokladny jeszcze nie jest/?? bo nic tu o jezykach nie pisze noo i o
                          wf... a on chyba jest na kazdym I roku...:)
                          • rosa122 Re: akademiki 08.09.08, 16:26
                            witam. ja też będę studentką 1.roku, ale na psychologii. Jestem z okolic Lbn i
                            mimo,ze znam to miasto mniej wiecej, to też jestem po części przerażona. Również
                            złożyłam podanie o akademik. Z tego, co ja wiem to wf jest na I roku na pewno.
                            To nas nie ominie:) Plan jak na razie wydaje mi się niekompletny wiec czekam do
                            końca września. Tak mi poradzono. Hmmm...początki zawsze są trudne,ale poźniej
                            juz będzie z górki:)
                            • czarny_pajonczek Re: akademiki 09.09.08, 22:42
                              aa no właśnie pozostaje tylko czekać.....z jednej strony juz sie doczekac nie
                              moge jak sie wysrwe z mojego miasta w końcu coś sie będzie działo...:) lublin
                              jest duuzy to tam sie nudzić nie będziemy... ale najgorsze to te dojazdy na
                              zajęcia...:( na początku będzie ciężko ale jak to sie mówi" koniec jeżyka za
                              przewodnika" to myślę ze kto jak to ale my przyszli prawnicy rady damy....:)w
                              moim przypadku sam tam mieszkać nie będę bo idzie nas kilka osób ze
                              szkoły...tylko myślałem ze może sie będzie dało załatwić żeby razem zamieszkać
                              zawsze lepiej trochę raźniej przynajmniej na początku ale mam nadzieje ze jakoś
                              to będzie z tymi współlokatorami i sie wszyscy jakoś dogadamy...:)
    • czarny_pajonczek Re: akademiki 13.09.08, 18:27
      dostał juz ktoś ogóle decyzje o akademik??? bo zaczyna mnie to nie pokoic już
      pomału......:( piszcie jak cos wiecie na ten temaaat....;(
      • rosa122 Re: akademiki 13.09.08, 21:37
        też czekam....
        • czarny_pajonczek Re: akademiki 14.09.08, 16:33
          kuurde jak jutro nic nie dostane to chyba we wtorek tam zadzwonie do szanownych
          pań...bo ilez mozna czekac.... tak to bym szybciej mieszkanie znalazł jakies a
          teraz to nie wiem co zrobie jak mi nie przyznaja.......:(
          • tomkow2 Re: akademiki 14.09.08, 18:59
            Koło połowy miesiąca zawsze przychodziły,także koło 15,czy 16 września myśle że
            juz może się pojawi w skrzynce.
            • czarny_pajonczek Re: akademiki 15.09.08, 10:24
              ok dzieki za odp nie pozostaje nic innego jak czekac w takim razie.... mam
              nadzieje ze dla wiekszosci odpowiedz bedzie pozytywna...
              • rosa122 Re: akademiki 15.09.08, 14:25
                i tego się trzymajmy...czyli wszystko się wyjaśni w tym tygodniu...
                • ciemna_materia Re: akademiki 15.09.08, 19:38
                  eeej dostaliście może już te decyzje o przyznaniu miejsca w akademiku? Bo ja
                  jeszcze nie ;/ i siem niecierpliwiem
                  • rosa122 Re: akademiki 16.09.08, 10:54
                    No to ja już mam...i decyzję i miejsce w akademiku:) a jak tam u Was??
                    • czarny_pajonczek Re: akademiki 16.09.08, 12:46
                      kuurde a do mnie jeszcze nic nie przyszło....;( a duże miałas dochody...?? mam
                      nadzieje ze odp bedzie pozytywna bo inaczej sie załamie jak bede muisal szukac
                      teraz mieszkania....;(
    • czarny_pajonczek Re: akademiki 16.09.08, 15:02
      noo w końcu i mnie listonosz nawiedził...i list został dostarczony akademik
      przyznany....;) ale ulga...:D to teraz trza zaczac robic wszelkie
      zakupki...:Dtylko wkurzyło mnie to ze znowu trzeba im dawać zdjecia... ciekawe
      po jakiego....??znowu musze je robic bo nie mam juz ani jednego..:( beznadzieja...
      • rosa122 Re: akademiki 16.09.08, 16:42
        no właśnie...a w ogóle wie ktoś,czy to muszą być takie same zdjęcia jak do
        legitymacji, czy można dać inne, czy ,może być z zasłoniętym uchem, bo akurat
        takie mam??
        • ciemna_materia Re: akademiki 16.09.08, 21:40
          uff też dostałam decyzję- pozytywna :D
          A mam pytanie: gdzie dokładnie na stronie kulu znaleźliście kalendarz na ten rok
          akademicki? Bo ja szukam i znaleźć nie mogę ;/
          A co do zdjęć to nie mam pojęcia czy mają to być takie same jak do legitymacji.
          • gaadzik Re: akademiki 16.09.08, 22:07
            Proszę:
            www.kul.lublin.pl/1356.html
            A co do zdjęcia robaczki, zapewne będzie Wam potrzebne do wyrobienia wejściówki
            do akademika, tzn takiej legitymacji tak jakby :)
            • czarny_pajonczek Re: akademiki 16.09.08, 22:26
              acha to już cosik wiemy...co byśmy bez ciebie gadziku zrobili...:)tylko powiedz
              jeszcze jakbyś mógł czy muszą być takie same jak dawaliśmy przy rekrutacje?? czy
              np. mogą być te co mieliśmy przy dyplomach maturalnych bez odsłoniętego
              ucha...??bo tak się składa ze juz tych zdjęc co dawałem na rekrutacje nie mam i
              nie wiem czy robic od nowa te zdjęcia.... wolałbym nie bo znowu trza zapłacić za
              nie...:(
              • gaadzik Re: akademiki 16.09.08, 22:35
                Tak się składa, że ja nie mieszkac nigdy w akademik i nie wiedziec. Ale co moge
                polecic. Tutaj macie nr do DSS, one przyjmowaly wnioski, wiec one powinny
                wiedziec. Dzwoncie do ktorych badz z tych kobiet. Tylko nie rezygnujcie jak nikt
                nie odbiera. One maja taktyke i wyciszaja dzwiek, ale dzwoniac non stop
                dzialacie im na psyche to się zdenerwują i odbiorą. Sprawdzone :) A jak jedna
                osoba z rana się dowie to niech tu napisze i będzie po sprawie :)

(Mi osobiście raczej się nie wydaje, aby były takie same wymagania jak do
                legitymacji. Ale to moje zdanie)

Aa i te numery. Bitte:
                www.kul.lublin.pl/11429.html
                • czarny_pajonczek Re: akademiki 17.09.08, 10:33
                  a no dzieki gadzik za odp..;)_ probowac bede zobaczymy co z tego wyniknie czy
                  ktoras z "szanownych pan" łaskawie znajdzie czas na odebranie tel...;)
              • nataluszka Re: akademiki 28.09.08, 13:00
                zwykłe legitymacyjne zdjęcia wystarczą:) 2 sztuki - jedna do
                dokumentacji, druga do karty miszkanki (mieszkańca)
            • ciemna_materia Re: akademiki 17.09.08, 13:16
              gaadzik masz u mnie piwo :D dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka