Dodaj do ulubionych

podyplomówka

05.10.08, 18:53
mam pytanie: czy po studiach magisterskich na kierunku automatyka i robotyka
moge isc na podyplomówke z budownictwa?
Obserwuj wątek
    • Gość: bart Re: podyplomówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 20:04
      nie ma żadnej ustawy państwowej, która to reguluje, ale każda uczelnia ustala
      własne kryteria naboru. sprawdź, a jak byś się nie kwalifikował to zawsze możesz
      napisać jakieś podanie/prośbę, dobrze to uargumentować i nie powinno być problemu.

natomiast ja mam pytanie do ciebie (tak z ciekawości): po co?
      • Gość: autor Re: podyplomówka IP: *.chello.pl 05.10.08, 20:57
        bo dostałem robote w budownictwie i dobrze by bylo gdybym zrobil uprawnienia
        budowlane
        • Gość: bart Re: podyplomówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 21:10
          no to niestety rozczaruję cię, ale do tego potrzebny jest mgr inż. z budownictwa;]
          • Gość: bart Re: podyplomówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 21:21
            zastanowiłem się i przypomniało mi się, że możliwe są ograniczone. po
            sprawdzeniu wiem, że dotyczyć mogą to być uprawnienia budowlane instalacyjne w
            zakresie sieci, instalacji i urządzeń elektrycznych i elektroenergetycznych.

tylko akurat podyplomówka potrzebna do tego nie jest (choć dobrze by było
            poszerzyć wiadomości)
            • Gość: bart Re: podyplomówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 21:23
              sry za piękną składnie zdania. tak czasami wychodzi, gdy edytuje się post 10
              razy nie czytając go przed wysłaniem.
              • Gość: autor Re: podyplomówka IP: *.chello.pl 05.10.08, 21:33
                spoko, skumałem o co chodzi :)
          • Gość: autor Re: podyplomówka IP: *.chello.pl 05.10.08, 21:25
            czyli nie da sie w zaden inny sposób (poza studiowaniem tego) uzyskać uprawnien.
            A moze tylko inż. wystarczy?
            • Gość: bart Re: podyplomówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 21:41
              też studiuję air, więc nie siedzę za bardzo w temacie, ale chyba nie bardzo się
              da. jedynie w zakresie, który wyżej wymieniłem. z tytułem inż. uprawnienia
              ograniczone (bodajże do 1000m3) z mgr inż. nieograniczone.

sprawdź na stronach izb budowlanych.
              • Gość: autor Re: podyplomówka IP: *.chello.pl 05.10.08, 21:45
                dzieki wielkie za info :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka