gleszczyna 05.10.08, 18:53 mam pytanie: czy po studiach magisterskich na kierunku automatyka i robotyka moge isc na podyplomówke z budownictwa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bart Re: podyplomówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 20:04 nie ma żadnej ustawy państwowej, która to reguluje, ale każda uczelnia ustala własne kryteria naboru. sprawdź, a jak byś się nie kwalifikował to zawsze możesz napisać jakieś podanie/prośbę, dobrze to uargumentować i nie powinno być problemu. natomiast ja mam pytanie do ciebie (tak z ciekawości): po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: podyplomówka IP: *.chello.pl 05.10.08, 20:57 bo dostałem robote w budownictwie i dobrze by bylo gdybym zrobil uprawnienia budowlane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: podyplomówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 21:10 no to niestety rozczaruję cię, ale do tego potrzebny jest mgr inż. z budownictwa;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: podyplomówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 21:21 zastanowiłem się i przypomniało mi się, że możliwe są ograniczone. po sprawdzeniu wiem, że dotyczyć mogą to być uprawnienia budowlane instalacyjne w zakresie sieci, instalacji i urządzeń elektrycznych i elektroenergetycznych. tylko akurat podyplomówka potrzebna do tego nie jest (choć dobrze by było poszerzyć wiadomości) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: podyplomówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 21:23 sry za piękną składnie zdania. tak czasami wychodzi, gdy edytuje się post 10 razy nie czytając go przed wysłaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: podyplomówka IP: *.chello.pl 05.10.08, 21:33 spoko, skumałem o co chodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: podyplomówka IP: *.chello.pl 05.10.08, 21:25 czyli nie da sie w zaden inny sposób (poza studiowaniem tego) uzyskać uprawnien. A moze tylko inż. wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: podyplomówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 21:41 też studiuję air, więc nie siedzę za bardzo w temacie, ale chyba nie bardzo się da. jedynie w zakresie, który wyżej wymieniłem. z tytułem inż. uprawnienia ograniczone (bodajże do 1000m3) z mgr inż. nieograniczone. sprawdź na stronach izb budowlanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: podyplomówka IP: *.chello.pl 05.10.08, 21:45 dzieki wielkie za info :) Odpowiedz Link Zgłoś